Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Rechizitoriul CRIMEI din Cugir: „Ţi-am spus că te omor?”. Cum și-a înjunghiat Florin Ghinea fosta concubină și i-a omorât tatăl

Publicat

florin ghinea,Orașul Cugir a fost îngrozit, în luna septembrie a anului trecut, de o crimă petrecută chiar în mijlocul străzii. Florin Nicolae Ghinea, un bărbat de 34 de ani, și-a înjunghiat fosta concubină și l-a omorât pe tatăl acesteia în timpul festivalului Toamna Cugireană. Filmul cumplitei crime fost relatat de inculpat și de martori, iar amănuntele par desprinse din filmele de groază.

Pe scurt, în data de 17 septembrie, în timp ce se afla pe terasa unui bar din Cugir, Florin Ghinea și-a văzut fosta concubină alături de părinții ei și de fiica lor care mergea pe bicicletă. Acesta s-a apropiat de ei, deși avea un ordin de restricție, iar, de teamă, tatăl fostei concubine i-a dat cu spray paralizant în ochi.

Nervos și băut, acesta a scos din buzunarul pantalonilor un cuţit pe care îl avea asupra sa și a început să-l lovească pe bărbat, cu arma albă, de mai multe ori.

După ce l-a lăsat pe bărbat într-o baltă de sânge, s-a apropiat de fosta  parteneră. „Ţi-am spus că te omor?” i-a spus după ce a înjunghiat-o și a sărutat-o forțat în timp ce ea era în stare de semi-inconștiență. 

Filmul CRIMEI – DETALII din RECHIZITORIUL anchetatorilor:

„Inculpatul G.N.F., fost concubin al victimei D., obişnuia (anterior faptei comise) să locuiască pe perioada concubinajului, împreună cu victima şi părinţii acesteia în oraşul C..
Din relaţia de concubinaj avută cu victima D. (care locuieşte cu părinţii şi în prezent), a rezultat minora G., ……. – la data comiterii faptei.
Prin sentinţa civilă (…) a Judecătoriei Alba Iulia, instanţa a admis cererea formulată de reclamanţii D.D., D.D.D. (părinţii persoanei vătămate D.) şi D. şi a emis ordinul de protecţie cu caracter provizoriu pe o durată de şase luni, de la data emiterii, ordin ce impunea inculpatului G.N.F. respectarea următoarelor obligaţii:
– obligarea inculpatului la păstrarea unei distanţe minime de 100 metri faţă de reclamanţii D.D., D.D.D. şi D.;
– evacuarea temporară a inculpatului din imobilul situat în oraşul C.;
– interzicerea pentru inculpatul G.N.F. de a avea orice contact inclusiv telefonic, prin corespondenţă sau în orice alt mod cu reclamanţii D.D., D.D.D. şi D..
De asemenea acesta, din cauza comportamentului violent a fost obligat, la solicitarea părinţilor săi G.G. şi G.G.G., potrivit încheierii nr. (…) a Judecătoriei Alba Iulia pronunţată în şedinţa publică din data de 26.08.2016, care a emis ordin de protecţie cu caracter provizoriu pe o durată de 6 luni, să păstreze o distanţă minim de 100 metri faţă de reclamanţii G.G. şi G.G.G. (părinţii săi).
Cu ocazia pronunţării sentinţelor, inculpatului i s-a atras atenţia că, în caz de încălcare a măsurilor prevăzute în ordinele emise, acesta comite infracţiunea de nerespectarea hotărârilor judecătoreşti.

În data de 17.09.2016, dată la care în oraşul C. era organizat festivalul „Toamna C.”, inculpatul G.N.F. a coborât de la pădure, unde muncea cu ziua, în oraş, deplasându-se în diferite baruri unde a consumat bere (potrivit declaraţiei inculpatului).

În timp ce se afla pe terasa unui bar din oraşul C., a văzut când victimele D.D., D.D.D., D. şi minora. G. se deplasau pe strada …. din oraşul C., minora aflându-se pe o bicicletă, fiind împinsă de mama acesteia.

Inculpatul văzând că victimele, se deplasează în grabă, a luat sticla de bere şi a fugit înspre acestea. Ajuns lângă familia D., s-a apropiat de fetiţa sa, aplecându-se în faţa bicicletei.

În acest moment, a observat că victima D.D. a scos din buzunar un spray iritant (purtat de victimă de teama inculpatului întrucât acesta anterior faptei nu şi-a respectat ordinul de protecţie, situaţie care face obiectul dosarului penal nr. (…) a Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia), cu care a pulverizat înspre inculpat, substanţa ajungându-i în ochi.

Enervat fiind, inculpatul G.N.F. s-a ridicat şi a aruncat cu sticla în direcţia victimei D.D. (care se afla la circa doi metri în faţa inculpatului), pe care însă nu a atins-o, întrucât victima s-a ferit.

Apoi, inculpatul s-a apropiat de victima D.D. şi a prins-o cu mâna de gât, împingând-o, fără ca aceasta să cadă la pământ şi imediat inculpatul a scos din buzunarul pantalonilor un cuţit pe care îl avea asupra sa (întrucât îl folosea la mâncare când mergea în pădure – potrivit declaraţiei sale) şi, apropiindu-se de victima D.D., i-a aplicat acesteia o lovitură cu cuţitul pe care îl avea în mâna stângă.

Inculpatul a arătat că a mutat cuţitul în mâna dreaptă şi a continuat agresiunea asupra victimei aplicând lovituri acesteia în părţile laterale ale corpului, a abdomenului, loviturile fiind aplicate în poziţie orizontală de la stânga la dreapta, în total fiind patru lovituri (acesta nu exclude posibilitatea aplicării mai multor lovituri), după care a împins victima care s-a prins de inculpat cu mâinile, aceasta căzând la pământ. Inculpatul a lăsat victima D.D. căzută la pământ şi s-a întors către victima D., care se afla la o distanţă de circa 5 – 7 metri de inculpat şi fugea de la o scară de bloc la alta, încercând să se refugieze de inculpat.

Ajuns lângă victimă, în timp ce aceasta se afla la intrarea într-un bloc, unde victima încerca să intre, uşa fiind închisă întrucât era prevăzută cu interfon, i-a aplicat o lovitură cu cuţitul în spate. Victima, încercând să se refugieze în continuare, a coborât scările din faţa blocului şi a intrat pe spaţiul verde, unde inculpatul a urmat-o şi, ajungând faţă în faţă cu ea, a lovit-o cu cuţitul în piciorul stâng, lovitură aplicată lateral de la dreapta la stânga. Apoi, inculpatul a prins victima cu mâinile de după gât şi a sărutat-o forţat, după care aceasta imediat a căzut la pământ în stare de semiinconştienţă.

Inculpatul arată că în timpul agresării victimei D. i-a adresat ameninţări cu moartea. Acesta a abandonat victima D., care a căzut la pământ sângerând abundent, inculpatul plecând de la faţa locului, iar, după o distanţă de circa 10 – 15 metri, a aruncat cuţitul în boscheţii din zonă, plecând înspre casa părinţilor, de unde însă a fost alungat de mama acestuia.

Inculpatul s-a deplasat la un magazin de unde a cumpărat o bere şi apoi într-un parc unde a fost depistat de organele de poliţie, după care a indicat locul unde a aruncat cuţitul folosit la comiterea faptei.

Întreg incidentul s-a petrecut în prezenţa părţii civile (iniţial audiată ca martor) D.D.D., care ţinea minora G. în braţe şi a mai multor persoane aflate pe strada … din oraşul C.

Victima D.D. a fost transportată la Spitalul oraşului C. şi de aici la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, unde a decedat în data de 18.09.2016..

Persoana vătămată D. arată în declaraţia dată că inculpatul nu şi-a respectat ordinul de protecţie nici înaintea incidentului din 17.09.2016, căutând-o la locul său de muncă unde a ameninţat-o şi i-a distrus hainele cu care era îmbrăcată aceasta.

De asemenea, menţionează că şi părinţii acesteia (D.D. şi D.D.D.), anterior incidentului din 17.09.2016, au fost agresaţi fizic pe stradă, după emiterea ordinului de protecţie (cauză în care se efectuează cercetări de către Poliţia oraşului C.).

Aceasta mai precizează că inculpatul i-a aplicat 2 – 3 lovituri cu cuţitul în spate în timp ce se afla în faţa unui bloc unde încerca să se refugieze de agresiunea sa, iar ulterior l-a agresat pe tatăl său, pe care l-a şi împins, acesta căzând şi lovindu-se cu capul de scările blocului, când încerca să oprească inculpatul din acţiunea sa asupra victimei D.D.D.

Martorii audiaţi în cauză confirmă că inculpatul a agresat cu cuţitul două victime – un bărbat mai în vârstă şi o femeie mai tânără, femeii spunându-i la sfârşitul agresiunii: „Ţi-am spus că te omor?” incidentul desfăşurându-se în stradă.

Martorii mai menţionează că, după finalizarea incidentului, inculpatul în prezenţa organelor de poliţie a indicat locul unde a aruncat cuţitul.

De asemenea, martorii, arată că întreg incidentul s-a petrecut în prezenţa părţii civile D.D.D. (care ţinea minora G. în braţe) aceasta plângând şi ţipând după ajutor, şi a mai multor persoane, aflate în zona străzii ….. din oraşul C. Inculpatul, în declaraţiile date, recunoaşte şi regretă faptele comise. Acesta arată că mobilul acţiunii sale a fost faptul că a fost împiedicat să-şi vadă fiica”.

Concluziile procurorilor

„Subiectiv, inculpatul G.N.F. a acţionat cu intenţia de a suprima viaţa victimelor D.D. şi D., aspect dovedit, fără echivoc, de intensitatea mare cu care a acţionat inculpatul, care cu un cuţit de dimensiuni relativ mici (…), a aplicat 4 lovituri victimei D.D. şi a cauzat 3 leziuni profunde, grave – pulmonare bilateral (cum rezultă din raportul de expertiză medico-legală şi planşa fotografică realizată cu ocazia autopsiei) ce au condus la decesul acesteia.

De asemenea, inculpatul G.N.F. a aplicat cu acest cuţit mai multe lovituri victimei D., cauzându-i leziuni multiple, leziuni prin înjunghiere – lombă dreaptă, lombă stângă, epigastrică, subclaviculară dreapta şi umăr (toate nepenetrante) bază police stâng, gamba stângă, supraorbital drept, (conform diagnosticului de externare) leziuni care au necesitat transfuzie sangvină repetată şi care au pus în primejdie viaţa victimei D..

Inculpatul a abandonat victimele căzute la pământ după agresiune, chiar dacă a observat că victima D. sângera abundent.

Determinarea cu care acţionat inculpatul este subliniată de faptul că acesta a ignorat obligaţiile impuse de ordinul de protecţie emis de Judecătoria Alba Iulia, potrivit sentinţei civile (..) din dosarul (…), care deşi îl obliga să păstreze o distanţă de minim 100 metri faţă de victime, respectiv faţă de familia D. (între alte obligaţii) – acesta a reacţionat extrem, fără nici o reţinere, apropiindu-se de victime în timp ce se deplasau pe strada … din C., (cu intenţia de a participa la festivalul „…”) agresându-le, vizând producerea rezultatului letal.

Mobilul faptelor sale – aşa cum a arătat în declaraţiile date, a fost nemulţumirea că nu-i era permis s-o vadă pe minora G., care locuia cu mama şi părinţii acesteia din urmă.

Cu toate că martorii susţin că inculpatul i-a spus la finalul incidentului, persoanei vătămate D., „ţi-am spus că te voi omorî!”, iar persoana vătămată arată în declaraţia dată că anterior incidentului a ameninţat-o, în cauză nu se poate reţine circumstanţa agravantă a „premeditării”, inculpatul declarând că avea asupra sa cuţitul întrucât îl folosea la mâncare, varianta acestuia fiind plauzibilă, atât timp cât inculpatul nu avea locuinţă (potrivit ordinelor de protecţie emise de Judecătoria Alba Iulia atât în favoarea familiei D. cât şi a familiei G. – părinţii inculpatului); mai mult nu s-a dovedit că acesta a efectuat acte pregătitoare în vederea comiterii infracţiunilor contra vieţii.

Aspectul invocat de inculpat în apărare, cum că victima D.D. a pulverizat cu un spray iritant/paralizant în direcţia inculpatului, (dovedit din probaţiunea administrată) nu poate fi calificat ca fiind „provocare” în sensul prevederilor legale, în favoarea inculpatului G.N.F., întrucât acesta nu avea drept (potrivit ordinului de protecţie) să se apropie de victimă, iar probele administrate dovedesc că victima D.D. purta asupra sa spray-ul de teama inculpatului, a atitudinii sale agresive manifestate faţă de familia D. şi anterior incidentului petrecut în data de 17.09.2016”, se mai arată în rechizitoriul cauzei.

Procurorii au reţinut că, în cazul lui Florin Ghinea, sunt elemente constitutive ale infracţiunilor de omor şi de tentativă la omor, tulburarea ordinii şi liniştii publice, nerespectarea hotărârilor judecătoreşti (restricţia impusă de instanţă). În cauză s-au constituit părţi civile fosta concubină şi mama acesteia (cu 200.000 de lei, reprezentând despăgubiri civile – daune materiale şi morale. De asemenea, Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia se constituie parte civilă în cauză cu suma de 6.683,45 lei, reprezentând cheltuielile de spitalizare ale persoanelor vătămate D. şi D.D. ocazionate de internarea acestora, precum şi dobânda legală aferentă acestei sume calculată din ziua următoare datei de externare până la achitarea integrală a debitului.

Vezi şi Dosarul CRIMEI de la Cugir: Nicolae Florin Ghinea, acuzat de omor după ce a înjunghiat mortal un bărbat şi a rănit-o pe fosta concubină, rămâne în arest preventiv

Citeşte şi VIDEO: CRIMĂ la Cugir. Tată și fiică, ÎNJUNGHIAȚI cu un cuțit de bucătărie de fostul concubin al femeii. Bărbatul a decedat

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax