Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Reguli pentru terasele din Alba Iulia: Pe B-dul Transilvaniei, fără TV şi muzică. Învoire de la primar pentru vizionarea meciurilor în Şanţuri


Publicat

Proprietarii teraselor sezoniere de pe Bulevardul Transilvaniei din Alba Iulia nu vor mai avea voie să folosească mijloacele audio-video, în timp ce aceia care deţin terase în zona interioară a Cetăţii vor putea aprinde televizorul doar cu acceptul prealabil al primarului, în zilele cu evenimente deosebite sau meciuri de fotbal. Acestea sunt câteva dintre prevederile noului regulament de funcţionare al teraselor din Alba Iulia, aprobat marţi de consilierii locali. Noile reglementări au stârnit deja nemulţumirile proprietarilor, care se tem că activitatea lor va fi puternic afectată.

Consilierii locali ai municipiului Alba Iulia au aprobat în şedinţa de marţi regulamentul de funcţionare al teraselor sezoniere din Alba Iulia, dar şi regulamentul privind desfăşurarea activităţilor comerciale de tip comerţ stradal în Cetatea Alba Carolina. Cel de-al doilea regulament înglobează şi modalitatea de amenajare a teraselor sezoniere din Şanturile Cetăţii, aşa că în conţinutul acestuia sunt prevăzute şi interdicţii pentru viitorii proprietari.

Între acestea se numără şi câteva care cu siguranţă vor stârni nemulţumirile comercianţilor, precum interzicerea amplasării de televizoare sau alte mijloace audio-video. Primele reacţii din partea proprietarilor de terase au fost manifestate în şedinţa de marţi, când aceştia au atras atenţia că îşi vor pierde clienţii şi că activitatea lor va avea de suferit dacă, spre exemplu, nu vor mai avea voie să vizioneze meciurile de fotbal.

La solicitarea comercianţilor, consilierii locali au acceptat ca, pe terasele din interiorul Cetăţii, să permită totuşi folosirea mijloacelor audio, deci a muzicii, dar au interzis însă folosirea televizorului. Primarul Mircea Hava a fost cel care a găsit soluţia de mijloc: proprietarii de terase vor putea porni televizoarele doar cu formularea unei cereri prealabile adresate Primăriei şi doar în zilele cu evenimente deosebite sau meciuri de fotbal.

Dacă pe terasele din Şanţuri, clienţii vor putea asculta muzică şi chiar viziona meciurile de la televizor (în ocazii speciale), pe terasele de pe Bulevardul Transilvaniei folosirea mijloacelor audio-video este strict interzisă. Această reglementare a fost primită ca un trăsnet de proprietarii din zonă, dar, cum se spune, „ce e zis e zis”.

Acestea fiind spuse, cele două regulamente au primit aprobarea consilierilor locali, cu câteva amendamente:

Pe terasele din interiorul Cetăţii:

– este permisă muzica

– pentru folosirea televizorului este nevoie de acceptul Primăriei

– orarul de funcţionare al teraselor nu a fost stabilit exact, dar va rămâne la dispoziţia primarului

– vor fi stabilite patru locaţii pentru artizani

– umbrelele teraselor vor avea culoarea albă.

Pentru terasele de pe Bulevardul Transilvaniei:

– vor fi prevăzute de mochetă de culoare verde

– orarul va fi stabilit prin dispoziţie a primarului

– este interzisă amplasarea de mijloace audio-video

Din dispoziţiile noului regulament, perioada de funcţionare a teraselor sezoniere este 1 aprilie – 31 octombrie 2013.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

9 Comentarii

9 Comments

 1. omul

  marți, 26.03.2013 at 18:24

  trist 🙂

 2. alex

  marți, 26.03.2013 at 18:47

  miroase a comunism… cine e adunatura aia de consilieri locali ? sa aiba parte de atatea mijloace audio-video cate vor fi si pe bulevard !!!

 3. Dorina Borcau

  marți, 26.03.2013 at 23:02

  Mi se pare corect! Au suportat destula galagie locuitorii de pe Transilvaniei!

 4. Ceasca

  miercuri, 27.03.2013 at 10:20

  Astia-s chiar prosti ! Ce dracu’ sa faci pe terasa fara un tv sau putina muzica ? Puteau sa limiteze decibelii de exemplu. Eu propun sa ne razbunam. Sa ne imbatam si sa cantam noi pe terase. Asa o fi mai bine ? De fapt e evident ca vor sa scape de ele de pe bulevard si sa le mute in santuri ca sa „populeze” Cetatea.

 5. el cel chel

  miercuri, 27.03.2013 at 10:25

  Normal

  In cetate beneficiaza de terase toti vasalii primarului ( M*** , E**** si cativa care au reusit sa concesioneze spatii acolo si cand spun „au reusit” stiti la ce ma refer. Cand pe bulevard soarta . Cata lume merge sa vada un meci in santuri??? Ma obligi…..:))? Cu cine ne comparam noi? Abia apuc sa-l vad pe primar masurand din nou terase pe bulevard ca doar unde papa primaria ???( la E***) cine e prietena cu primaru???(M***:))))))) Chiar suntem asa orbi in orsul asta si nu vedem realitatea? Ca daca nu ai relatii la Hava nu existi. Asta e minunatul nostru oras. Sa investim in panze albe ca in 2 lni sunt gri si inestetice , sa facem orice vor altii. Dar locuitorii acestui oras ce vor? Vor sa nu li se impuna aberatii .

 6. el cel chel

  miercuri, 27.03.2013 at 10:31

  Doamna Dorina

  Galagie este si fara terase , aici de de vina autoritatea locala unde se duc banii nostrii , care in loc sa puna „Politia Locala” sa curete orsul de cersetori si persoane care deranjaza linistea publica mai bine ii pune sa masoare terase cu ruleta . e full orasul de cersetori si nesimtiti!!!!!!

 7. nico

  miercuri, 27.03.2013 at 14:31

  Nu se vorbeste decat despre terasele de pe Bd Transilvaniei ,dar despre cele din centru nimic?e plin de terase pe Str Iuliu Maniu si toate au plasme afara,si vara trecuta pana la orele 3-4 se statea la terasa cu plasma pornita la refuz,nu mai spun de zilele cu meciuri dar niciunul nu recunostea ca nu au inchis la ora 11.Nici politia nu trecea sau se faceau ca nu vad,nu aud..e o nebunie incepand din primavara pana toamna tarziu,la care se adauga nebunia de la discoteca Allegria,ce fac tinerii cand ies dimineata la 5 de la discoteca,nu vreti sa auziti sau sa vedeti,beti morti,mai vine si salvarea dupa cate unul sau una cazuti in coma alcoolica..unde e linistea din centrul orasului?

 8. HH

  miercuri, 27.03.2013 at 21:27

  SA SE SI RESPECTE ACEST REGULAMENT, SA NU FIE DOAR PENTRU FRAIERI !

 9. Pingback: CL Alba Iulia a aprobat prelungirea regulamentului vechi de funcţionare a teraselor sezoniere în Şanţurile Cetăţii | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Ce poate face pasiunea pentru Street Art. ”Different”, grafică de 63 mp pe clădirea unei școli din Aiud

Publicat

Un tânăr originar din Aiud, student la Universitatea de Arte și Design din Cluj-Napoca, este autorul unei lucrări de grafică impresionante, ce atrage atenția pe clădirea unei școli.

Alexandru Cotleanu (21 de ani), acum în anul trei la arte, a avut ideea acestei creații pentru lucrarea de licență.

Vorbește cu maturitate despre ce l-a determinat să aleagă această formă de exprimare. Amintește de ”căutarea sinelui”, ”definirea unicității”,  de faptul că ”individul contează altfel decât o asamblare coerentă de piese de lego” și că tinerii sunt chemați să se întrebe ”dacă a fi la modă nu înseamnă pierderea unicității”.

Lucrarea are dimensiuni impresionante, 6,7/9,5 metri, acoperind o parte din peretele exterior al Școlii ”Axente Sever” Aiud. Este realizată în tehnica stencil (șablon). Din cercetările făcute, Alexandru spune că este printre cele mai mari lucrări cu această tehnică, din țară.

Ce spune Alexandru despre pictura murală pe care a realizat-o

”Lucrarea propune atenției spectatorului citadin, și nu numai lui, o imagine cu o dorită consistență ce survolează o temă importată în actualitatea și demersurile de căutare a sinelui și definire a unicității. Căci, în pragul tinereții, la ieșirea din tumultoasa adolescență, persoanele își anunță public opțiunea spre unicitate. Și cine nu ar face-o? Dar, oare, acest demers firesc, deloc ușor, este accesibil?

O parte a acestei lumi aglomerate și îngrijorate de destructurări haotice, vede în uniformitate, standardizare și algoritmuri de construire simple – dar oare nu simpliste?- o soluție la temeri firești. „Cine sunt eu?”este întrebarea care ne marchează existența

Pe palierul discursului statistic, unde individul dispare în valori date de standardizare, tot acest demers poate fi orientat înspre interesul de masă sau grup, renunțarea la unicitate pentru a-ți dobândi liniștea la suprafața oceanului social. Dacă referința se schimbă și individul contează altfel decât o asamblare coerentă de piese de lego, tot ce se întâmplă în jurul nostru e provocator de disconfort sau mai degrabă îngrijorare.

E un semnal de alarmă firesc, iar tinerii sunt cei invitați spre a recepționa acest fapt și de a se întreba dacă a fi la modă nu înseamnă pierderea unicității. De aceea, spațiul ales nu este întâmplător, școala fiind primul mediu în care individul trăiește acest zbucium interior și caută soluții pentru a-și defini identitatea”.

Alexandru a descoperit pasiunea pentru street art din primii ani de facultate. Și asta vrea să facă și în viitor: artă urbană care să pornească de la un concept și să surprindă aspecte definitorii ale vieții.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Primarul Gabriel Pleșa anunță maraton de vaccinare în Piața Cetății din Alba Iulia, pe muzică live, sâmbătă și duminică

Publicat

Primarul Gabriel Pleșa a anunțat duminică seară că la Alba Iulia va fi organizată a doua etapă a maratonului vaccinării în municipiu, în weekendul viitor. De data aceasta, va fi pe muzică live, în Piața Cetății.

”Weekendul viitor va fi a II-a etapă a ”Maratonului Vaccinării” din Alba Iulia: Sâmbătă și duminică: PIAȚA CETĂȚII! Acompaniament de muzică clasică LIVE!!”, a scris acesta pe rețeaua de socializare.

Potrivit reprezentanților primăriei, va fi un eveniment la care vor participa ”mai mulți artiști, printre care și elevi ai Liceului de Arte din Alba Iulia”.

Locația exactă din Piața Cetății, în care va fi organizată activitatea de vaccinare, urmează să fie stabilită. Este luată în calcul și clădirea Muzeului Principia.

Vezi și VIDEO: Vacccinarea la centrul drive-thru din Alba Iulia. Tombola cu premii. Acțiunea de imunizare va continua weekendul viitor

Astfel, din primele date, nu este vorba despre centru drive-thru, cel la care în acest weekend s-au vaccinat circa 700 de persoane.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE OFICIAL: Peste 2.500 de persoane vaccinate la maratoanele din județ. Care este procentul de imunizare

Publicat

Peste 2000 de persoane s-au vaccinat până acum, la maratoanele organizate în întreg județul Alba, a anunțat Instituția Prefectului.

Județul Alba se află pe locul 7, ca procent de vaccinare, la nivel național, cu peste 25% din cetățeni vaccinați, iar la Alba Iulia, procentul este de peste 28%, potrivit sursei citate.

Inclusiv în centrele fixe, în perioada 3-15 mai, în județul Alba au fost vaccinate cu prima doză 73.974 de persoane, din care 49.493 au primit și doza de rapel.

UPDATE: Directorul DSP Alba, Alexandru Sinea, a anunțat, duminică seara, bilanțul vaccinărilor la maratoanele din județ.

”Peste 2.500 de persoane vaccinate la maratoanele organizate în județul Alba în weekend. Mulțumiri administrațiilor publice locale, colegilor din echipele de vaccinare, Crucii Roșii, ISU, personal MAPN , sponsorilor și cel mai important populației din județ, care a înțeles importanta vaccinarii. Acțiunile vor continua!”, a precizat Alexandru Sinea.

Situația pe zile și localități:

Vineri, 14 mai – 534 persoane vaccinate

Alba Iulia drive-thru:  216

Sebeș: 216

Teiuș: 102

Sâmbătă, 15 mai – 628 persoane vaccinate

Alba Iulia drive-thru:  228

Sebeș: 222

Cugir: 178

Duminică, 16 mai – 1.405 persoane vaccinate

Alba Iulia drive-thru: 270

Blaj: 804

Sebeș: 180

Cugir: 151

Au fost organizate maratoane de vaccinare la Alba Iulia (drive-thru), Sebeș, Blaj, orașul Cugir, Teiuș, Ciugud și Ighiu.

Acestea au fost vizitate de prefectul de Alba, Nicolae Albu, unele dintre acestea alături de Marius Filimon – viceprimarul municipiului Alba Iulia, Gheorghe Rotar – primarul municipiului Blaj, Dorin Nistor – primarul municipiului Sebeș, Adrian Teban – primarul orașului Cugir, Călin Furdui – viceprimarul orașului Cugir, Traian Rusu – primarul comunei Ighiu. Activitatea a fost susținută și de Alin Ignat – consilier de stat la Cancelaria prim-ministrului.

La centrul drive-thru din Alba Iulia, au fost voluntari de la Crucea Roșie, dar și de la plutonul medical ROL I din Batalionul 136 Geniu „Apulum”.

credit foto: Dan Enescu

Maratoanele de vaccinare vor continua în județul Alba

Prefectul spune că vor mai fi organizate maratoane de vaccinare și în perioada următoare.

”Responsabilitatea noastră a fost de a ne asigura că toate măsurile luate de Guvern sunt implementate întocmai la nivel județean și local dar și să ne asigurăm că există dozele necesare ca toţi românii care doresc să se poată vaccina.

Am încredere că acest efort va fi apreciat şi mai ales că toţi vrem să revenim la normalitate cât mai repede.

Cu cât ne vaccinăm mai repede, cu atât putem să revenim la viaţa pe care o aveam înainte de pandemie.

Vă încurajez pe toţi, cei care încă nu v-aţi vaccinat, să veniţi cu încredere și să vă vaccinaţi. Am vorbit cu câțiva oameni care s-au vaccinat, experienţa este pozitivă, totul se face rapid, uşor, durează foarte puțin şi după aceea veţi vedea că începe o altă viaţă.

Vor mai urma astfel de evenimente şi cu siguranţă voi fi şi eu acolo să susţin aceste iniţiative pentru că doar aşa, putem face un pas important în revenirea spre normalitate. N-o să fie o revenire totală, sută la sută, dar este un pas important.

Deja se vede prin măsurile anunțate de Guvern că România este pe drumul cel bun şi este mai aproape de normalitate.

Mulţumesc celor care au ales să se vaccineze şi mulţumesc organizatorilor (autorități locale, personal medical, voluntari) pentru implicarea și organizarea foarte bună din toate centrele”, a transmis Nicola Albu.

Acesta a precizat că luni va convoca la sediul Instituției prefectului o ședință cu reprezentanții nucleului de vaccinare județean pentru a vedea care sunt posibilitățile viitoare de încurajare a desfășurării de astfel de acțiuni în cât mai multe localități și că un subiect important îl va constitui prioritatea vaccinării personalului din sectoarele afectate cel mai mult de pandemie  – industria HORECA.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Vacccinarea la centrul drive-thru din Alba Iulia. Tombola cu premii. Acțiunea de imunizare va continua weekendul viitor

Publicat

Acțiunile de vaccinare la centrul drive-thru din Alba Iulia s-au încheiat duminică seara, după trei zile în care oamenii au putut fi imunizați direct în mașină.

Vineri și sâmbătă s-au vaccinat în această locație 444 de persoane, iar duminică alte 270. În total, centrul drive-thru a fost ales de 714 persoane.

UPDATE 1: Weekendul viitor va fi a doua etapă a ”Maratonului Vaccinării” din Alba Iulia – sâmbătă și duminică: Piața Cetății, acompaniament de muzică clasică  live – a completat primarul Gabriel Pleșa, duminică seara.

UPDATE: Primarul Gabriel Pleșa a anunțat că vaccinarea la centrul drive-thru va continua și în weekendul viitor (de vineri până duminică). ”Încercăm să-i încurajăm pe cetățeni să se vaccineze aici”, a spus primarul.

La finalul acțiunii din acest weekend a fost organizată o tombolă cu premii pentru cei care s-au vaccinat la drive-thru.

Premiile:

Premiul 1: Smart TV – LG – 123 Cm – 4K
Premiul 2: Aspirator Vertical BOSCH
Premiile 3-5: Boxă portabila Well

De asemenea, pentru primele 100 de persoane care au venit vineri, sâmbătă și duminică la Centrul de Vaccinare Drive Thru, a fost pregătit câte un tichet gratuit pentru spălarea exteriorului autoturismului. În total sunt 300 de astfel de premii, suportate de un om de afaceri care a ales să rămână anonim.

Vaccinarea în centrul drive-thru s-a făcut fără programare, doar cu buletinul, de către echipe mobile de voluntari, medici și asistenți de la Spitalul Județean de Urgență Alba și Direcția de Sănătate Publică.

Imunizarea a fost disponibilă cu vaccin Pfizer.

UPDATE: Directorul DSP Alba, Alexandru Sinea, a anunțat, duminică seara, bilanțul vaccinărilor la maratoanele din județ.

”Peste 2.500 de persoane vaccinate la maratoanele organizate în județul Alba în weekend. Mulțumiri administrațiilor publice locale, colegilor din echipele de vaccinare, Crucii Roșii, ISU, personal MAPN , sponsorilor și cel mai important populației din județ, care a înțeles importanta vaccinarii. Acțiunile vor continua!”, a precizat Alexandru Sinea.

Situația pe zile și localități:

Vineri, 14 mai – 534 persoane vaccinate

Alba Iulia drive-thru:  216

Sebeș: 216

Teiuș: 102

Sâmbătă, 15 mai – 628 persoane vaccinate

Alba Iulia drive-thru:  228

Sebeș: 222

Cugir: 178

Duminică, 16 mai – 1.405 persoane vaccinate

Alba Iulia drive-thru: 270

Blaj: 804

Sebeș: 180

Cugir: 151

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate