Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Rețeaua Națională de Monitorizare a Calității Aerului NU a sesizat incidentul de la Kronospan Sebeș. Ce nu măsoară autoritățile

Publicat

Rețeaua Națională de Monitorizare a Calității Aerului nu a sesizat miercuri nici o schimbare a parametrilor din Sebeș, după degajarea masivă de fum negru de la o instalație de pe platforma Kronospan Sebeș.

Potrivit calitateaer.ro indicele semnalat la Sebeș era ”foarte bun”, iar la Alba Iulia ”bun”. Asta ridică cel puțin semne de întrebare cu privire la cât de corect funcționează această rețea.

Doar că rețeaua de senzori nu măsoară particulele în suspensie. Acesta este singurul indicator pentru care nu se colectează date, de la Sebeș. 

Citește și: UPDATE FOTO-VIDEO: PANICĂ la Sebeș din cauza unui FUM GROS și NEGRU emanat de o instalație de pe platforma Kronospan

Potrivit calitateaer.ro, particulele în suspensie reprezintă un amestec complex de particule foarte mici și picături de lichid. Sursele antropice care produc aceste particule țin de ”activitatea industrială, sistemul de încălzire a populației, centralele termoelectrice”.

De asemenea, potrivit sursei citate, traficul rutier contribuie la poluarea cu pulberi produsă de pneurile mașinilor atât la oprirea acestora cât și datorită arderilor incomplete.

Vezi și Cronologie: Accidentele tehnologice care au avut loc pe platforma Kronospan din Sebeș. Cel mai grav s-a produs în 2008

Aceste date nu sunt colectate însă în Sebeș. 

Siteul calitateaer.ro este dedicat ”informării publicului în timp real, privind parametrii de calitate a aerului, monitorizați în cele peste 100 stații de pe toată suprafața României care alcătuiesc Rețeaua Națională de Monitorizare a Calității Aerului (RNMCA)”. Scrie asta chiar pe pagina de deschidere a siteului. 

Foto: Adrian Bucur

 ”Pentru a dispune de datele existente în cel mai scurt timp, site-ul afişează indicii de calitate şi valorile măsurate, actualizate orar, aflate în curs de validare și certificare” – reprezintă o altă informație prezentată pe site.

Serviciul Centrul de Evaluare a Calităţii Aerului (CECA) administreaza informaţiile si datele provenite din reţeaua națională de monitorizare automată a calităţii aerului. 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax