Connect with us
Advertisement

Eveniment

Rețeta unui bucătar din Alba pentru dezlegarea la pește de Florii: Cum se prepară ”Regina ciorbelor pescărești”. Ingrediente

Publicat

Dezlegarea la pește de Florii: Duminică, 28 aprilie, de Florii, este dezlegare la pește. Celor care vor să gătească și să mănânce o ciorbă de pește le prezentăm rețeta perfectă.

Regina ciorbelor pescărești, Storceacul. O rețetă a pescarilor din Sfântul Gheorghe, care se face cu sturion. Însă deoarece sturionul este greu de găsit, vă prezentăm rețeta cu file de șalău.

Rețeta a fost făcută pentru cititorii alba24.ro de bucătarul din Alba, Daniel Călin Horvath.

Rețetă Storceac sau Regina ciorbelor pescărești pentru Florii

Ingrediente necesare pentru 4 porții:

  • 1 kg pește alb, file ( de preferință, sturion ) Din cauza faptului că sturionul este mai greu de găsit, puteți folosi orice alt tip de pește – eu am folosit file de șalău.
  • 1 buc ceapă albă
  • 2 morcovi
  • o țelină mică
  • 1 buc păstârnac
  • 1 buc ardei gras roșu
  • 3 buc roșii decojite și tăiate cubulețe
  • 3 buc cartofi, medii, curățați și tăiați cubulețe
  • 2 buc lămâi descojite și tăiate cubulețe
  • 2 buc ouă
  • 100 Gr. smântână pentru gătit cu 30% grăsime ( vegetală )
  • o legătură leuștean
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  •  2 litri de apă.

Mod de preparare

Peștele se spală în mai multe ape, se taie cubulețe, se dă într un praf de sare și se lasă la odihnit 30 de minute.

Se pune apa la fiert Legumele se taie, la cuțit, cât mai mărunt și se călesc, în uleiul ulei de floarea soarelui, până se înmoaie.

Se adaugă legumele călite în vasul în care fierbe apa.

Când sunt bine fierte adăugăm roșiile și lămâile tăiate cubulețe.

Lăsăm 10 minute să fiarbă la foc mic, apoi adăugăm cartofii.

Când sunt aproape fierți cartofii este timpul să adăugăm peștele și mai lăsăm totul la fiert timp de 15- 20 minute.

Oprim focul. Separăm gălbenușurile, le amestecăm cu smântâna, le omogenizam cu două polinice de ciorbă calda și le adăugăm peste ciorbă, amestecând încet în vas.

Adăugăm leușteanul verde, tăiat mărunt și acoperim vasul, pentru păstrarea aromei.

Servim ciorba caldă cu mămăliguță și ardei iute (opțional ).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement