Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Rezidențiat 2021: Numărul de locuri ar putea fi suplimentat. Cseke Atilla: Este mare nevoie de medici buni

Publicat

Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Atilla, spus că numărul final al medicilor care vor începe forma de rezidențiat ar putea fi suplimentat în urma rezultatelor de la examenul de duminică.

Astăzi, la examenul de rezidențiat participă aproximativ 12.000 de candidați.

Cu toate acestea, numărul locurilor disponibile este de 6.000, dar ministrul interimar al Sănătății, Cseke Atilla, susține că locurile ar putea fi suplimentate având în vedere faptul că avem nevoie de medici.

Vezi și: Doi pe un loc Rezidenţiat 2021: LISTA posturilor pentru spitalele din Alba. ASTĂZI, examene în șase centre universitare

”Ne dorim ca medicii pe care îi avem să profeseze, chiar dacă avem această posibilitate de liberă practică în statele membre ale UE, dar noi ne dorim, susținem și vom sprijinii și toate măsurile Ministerului Sănătății sunt în acest sens.

Dorim să păstrăm cât mai mulți din cei care sunt astăzi în aceste săli, în România, pentru că am văzut și în partea de pandemie că este mare nevoie de medici buni, de personal medical.

La fiecare examen de rezidențiat, în fiecare an, indiferent de guvernare și indiferent de cine a condus Ministerul Sănătății, numărul final al celor care începeau forma de rezidențiat era stabilit în urma acestui examen și preconizăm că acest lucru se va întâmpla și anul acesta.

Asta înseamnă că din punct de vedere al temeiului legal există posibilitatea suplimentării numărului de posturi și locuri pe domeniul de medicină, până la suma finală a tuturor celor care ating 60% din nota cea mai bună obținută astăzi la rezidențiat”, a declarat ministrul interimar al Sănătății, Cseke Atilla.

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News.

Sursă: Antena3

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Porcii de craciun

    duminică, 21.11.2021 at 14:23

    Nu mai stau nici medicii la Romania, ma ungure, ca salarii si pensii mari aveti doar voi si majistratii. Tara moare moare de foame si voi facet foalele mari de nu puteti sa mai vedeti masuri si pt popor. Le dati suplimente doar pt scobitori si chibrituri, davar foc !

  2. lupul histrionic

    luni, 22.11.2021 at 08:53

    Ce medici buni sunt aceia care la rezidentiat iau 5 și 6(majoritatea?). Probabil ca acesta este nivelul actual al scolii românești. Este nota și pentru studenți și pentru profesori. Ne plângem scoala primara, gimnaziu et c. dar la majoritatea le este frica sa privească adevărul mai departe.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax