Connect with us
Publicitate

Eveniment

ADMITERE ACADEMIA de POLIȚIE 2020: Câți tineri din Alba s-au înscris la concurs. Ce trebuie să știe candidații

Publicat

Luni, 27 iulie, a fost ultima zi de înscrieri la admitere în Academia de Poliție 2020. La Inspectoratul de Poliție al Județului Alba și-au depus cereri 26 de tineri interesați de o carieră în domeniu.

În total, sunt 588 de locuri disponibile pentru admiterea 2020 la Academia de Poliție, din care 100 cu taxă (Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Administrative /Drept/ învățământ la distanță).

Citește și REZULTATE ADMITERE ACADEMIA de POLIȚIE 2020: Notele candidaților, înainte de contestații. LISTELE provizorii

La Facultatea de Poliție sunt disponibile 50 de locuri pentru IGPR și alte 34 la fără frecvență. La Facultatea de Poliție de Frontieră, sunt 23 de locuri.

Pentru dosarul de recrutare, candidații depun documentele solicitate până la data de 4 august 2020. Tot până la aceeași dată, se va realiza evaluarea psihologică a candidaților la unitatea de recrutare, conform planificării. Avizul psihologic va fi introdus în dosarul de recrutare de către compartimentul de specialitate.

Citește și ADMITERE ACADEMIA de POLIȚIE 2021: Înscrieri, calendar, condiții, probe, documente, taxe

Taxa de înscriere la concurs (450 de lei) se achită de către candidații declarați apt psihologic, în perioada 28 iulie – 7 august 2020 (data operațiunii bancare).

Proba eliminatorie de evaluare a performanței fizice va avea loc în perioada 24 – 29 august 2020, iar proba de evaluare a cunoștințelor între 1 – 2 septembrie 2020. Ambele probe vor avea loc la centrele zonale de selecție, potrivit arondării unităților de recrutare.

Repartizarea și planificarea pentru susținerea probelor se realizează de către Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” și sunt aduse la cunoștința candidaților, în timp util, prin postarea acestora pe site-ul oficial al Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, precum și al celorlalte centre zonale de selecție.

În vederea susținerii probelor de admitere, candidații vor avea asupra lor cartea de identitate/pașaportul, iar în cazul probei de evaluare a performanței fizice și echipamentul sportiv necesar. Rezultatele obținute de candidați se centralizează la Academia de Poliție și se afișează pe site, în ordinea mediilor obținute la proba de evaluare a cunoștințelor. Contestațiile la proba de evaluare a cunoștințelor se transmit online la adresa admitere@academiadepolitie.ro, în data de 5 septembrie 2020 și se soluționează la sediul Academiei de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza”, în perioada 6 – 7 septembrie 2020.

Vezi AICI: ADMITERE MAI 2021: ÎNSCRIERI la şcolile de agenţi de POLIȚIE şi subofiţeri jandarmi, pompieri. LOCURI, CALENDAR, condiții

Urmează examinarea medicală care se va realiza, în perioada 8 – 24 septembrie 2020, potrivit prevederilor Ordinului MAI nr. 105/2020, pentru candidații care se încadrează în numărul de locuri scoase la concursul de admitere, în ordinea descrescătoare a mediilor obținute la proba scrisă. Academia de Poliție afișează, la finalul fiecărei zile, situația candidaților care au finalizat examinarea medicală, succesiv, până la completarea numărului de locuri scoase la concursul de admitere. Sunt declarați admiși candidații care au fost declarați apt medical, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere.

Rezultatele finale ale admiterii vor fi aduse la cunoștința candidaților prin afișare pe site-ul oficial al Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, până la data de 26 septembrie 2020.

Activitățile organizate în vederea recrutării și selecției candidaților vor fi desfășurate cu respectarea tuturor măsurilor de prevenire a potențialelor îmbolnăviri cu SARS-CoV-2 în rândul candidaților și a personalului implicat, potrivit MAI.

Durata studiilor de licenţă pentru învăţământul universitar din domeniul ştiinţe militare, informaţii şi ordine publică este de 3 sau 4 ani, în funcție de arma sau serviciul şi specialitatea.

Calendar Admitere 2020 Academia de Poliție:

17-27 iulie (inclusiv sâmbăta și duminica): înscrieri cu cereri-tip la unitățile de recrutare

4 august 2020: termen limită pentru depunerea dosarului de recrutare

4 august 2020: termen limită pentru evaluarea psihologică

24-29 august: proba de evaluare a performanțelor fizice

1-2 septembrie: susţinerea probei de evaluare a cunoștințelor

6-7 septembrie: transmiterea contestaţiilor la proba de evaluare a cunoștințelor; online

8-24 septembrie: examinarea medicală (în ordinea descrescătoare a mediilor obținute la proba scrisă)

Până în 26 septembrie: afișarea rezultatelor finale

ADMITERE ACADEMIA de POLIȚIE 2020 – LOCURI pe facultăți – studii universitare de licență 

Facultatea de Poliţie

– domeniul de licenţă ,,Ştiinţe militare, informaţii şi ordine publică”, specializarea „Ordine şi siguranţă publică”, cu durata de 3 ani (180 de credite transferabile), învăţământ cu frecvenţă – 98 locuri (50 IGPR, 40 ANP, 8 SIE); învăţământ cu frecvenţă redusă – 40 locuri (34 IGPR, 3 IGPF, 3 IGJR)

Facultatea de Poliţie de Frontieră

– domeniul de licenţă ,,Ştiinţe militare, informaţii şi ordine publică”, specializarea „Ordine şi siguranţă publică”, cu durata de 3 ani (180 de credite transferabile), învăţământ cu frecvenţă – 25 locuri (23 IGPF, 2 SIE)

Facultatea de Jandarmi

– domeniul de licenţă ,,Ştiinţe militare, informaţii şi ordine publică”, specializarea „Ordine şi siguranţă publică”, cu durata de 3 ani (180 de credite transferabile), învăţământ cu frecvenţă – 25 locuri (20 IGJR, 5 SIE)

Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Administrative:

– domeniul de licenţă ,,Drept”, specializarea „Drept”, cu durata de 4 ani (240 de credite transferabile), învăţământ cu frecvenţă – 250 de locuri; învăţământ la distanţă – 100 locuri (taxă)

Facultatea de Pompieri

– domeniul de licenţă ,,Ingineria instalaţiilor”, specializarea „Instalaţii pentru construcţii-Pompieri”, cu durata de 4 ani (240 de credite transferabile), învăţământ cu frecvenţă – 50 locuri

CENTRE ZONALE DE SELECȚIE

Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” – pentru candidații din Municipiul București, și județele: Călărași, Constanța, Giurgiu, Ialomița, Ilfov, Teleorman, Tulcea, precum și candidații la frecvență redusă, candidații ANP și candidații MApN pentru proba de verificare a cunoștințelor;

Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” Câmpina – pentru candidații din județele: Brașov, Brăila, Buzău, Covasna, Dâmbovița, Galați, Prahova, Vrancea;

Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca – pentru candidații din județele: Alba, Bistrița-Năsăud, Cluj, Harghita, Hunedoara, Maramureș, Mureș, Sălaj, Sibiu;

Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră „Avram Iancu” Oradea – pentru candidații din județele: Arad, Bihor, Caraș-Severin, Satu Mare, Timiș;

Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani – pentru candidații din județele: Argeș, Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Vâlcea;

Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni – pentru candidații din județele: Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui;

Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldești – pentru toți candidații înscriși la Facultatea de Pompieri.

Condiții pentru admitere 2020 (regulament actualizat în 23 iulie):

La înscriere candidaților li se atribuie un cod unic de identificare folosit pe întreaga procedură de concurs. Codul unic de identificare atribuit precum și centrul zonal la care este arondat se menționeză în scris în cererea de înscriere de către persoana cu sarcini de recrutare, iar candidatul ia cunoștință de acesta pe bază de semnătură.

Candidaţii care în perioada studiilor liceale au obţinut distincţii (premiile I, II, III, menţiune) la olimpiadele şcolare naționale recunoscute de Ministerul Educaţiei și Cercetării la disciplinele din cadrul probelor de evaluare a cunoștințelor pentru facultățile la care se înscriu, beneficiază de dreptul de a se înscrie, fără susţinerea probelor scrise de evaluare a cunoştinţelor, pe locurile finanţate de la bugetul de stat, dacă au fost declaraţi „apt” sau, după caz, „promovat”, la proba eliminatorie de evaluare a performanței fizice și la examinarea medicală şi îndeplinesc celelalte condiţii legale şi criterii specifice pentru admiterea în instituţiile de învăţământ ale M.A.I.

Candidaţii care în perioada studiilor liceale au obţinut distincţii (premiile I, II, III, menţiune) la olimpiadele şcolare internaţionale recunoscute de M.E.C. beneficiază de dreptul de a se înscrie, fără susţinerea probelor scrise de evaluare a cunoştinţelor, pe locurile finanţate de la bugetul de stat, dacă au fost declaraţi „apt” sau, după caz, „promovat”, la proba eliminatorie de evaluare a performanței fizice și la examinarea medicală şi îndeplinesc celelalte condiţii legale şi criterii specifice pentru admiterea în instituţiile de învăţământ ale M.A.I.

Copiii polițiștilor/personalului militar rănit sau decedat într-un accident de muncă, beneficiază de dreptul de a se înscrie, fără susţinerea probelor scrise de evaluare a cunoştinţelor, pe locurile finanţate de la bugetul de stat, dacă au fost declaraţi „apt” sau, după caz, „promovat”, la proba eliminatorie de evaluare a performanței fizice și la examinarea medicală şi îndeplinesc celelalte condiţii legale şi criterii specifice pentru admiterea în instituţiile de învăţământ ale M.A.I.

Pentru absolvenţii cu diploma de bacalaureat, proveniţi din sistemul de protecţie socială, Academia acordă 10 locuri bugetate, în cadrul cifrei de şcolarizare aprobate, câte 2(două) pentru fiecare facultate. În cazul în care locurile acestea nu se ocupă, se redistribuie către ceilalți candidați.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate