Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

REZULTATE BACALAUREAT 2018: NOTELE şi MEDIILE candidaţilor din judeţul Alba. Contestaţii, până la ora 16.00


Publicat

rezultate examen

Peste 2.200 de candidaţi din judeţul Alba care au susţinut probele în cadrul examenului de Bacalaureat 2018, sesiunea de vară, pot consulta rezultatele după testări. Ministerul Educaţiei Naţionale a publicat notele şi mediile. Eventualele contestaţii pot fi depuse astăzi, până la ora 16.00, în centrele de examen.

Reamintim că la probele scrise au fost şi şapte cazuri de tentativă de fraudă – candidaţi care au încercat să copieze: Liceul Tehnologic Silvic Cîmpeni (proba la alegere), Liceul “Dr. Lazăr Chirilă” Baia de Arieş” (2 candidaţi – unul la proba de română şi unul la proba la alegere), Colegiul Naţional “Avram Iancu” Cîmpeni (2 candidaţi – ambii, la proba de română), Colegiul Tehnic “Dorin Pavel” Alba Iulia (la proba de competenţe – engleză), Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia (la proba de română).

Contestaţiile vor fi rezolvate în perioada 5-8 iulie, iar pe 9 iulie vor fi comunicate rezultatele finale.

Rezultate BACALAUREAT 2018 – sesiunea iunie-iulie – judeţul Alba – publicate de Ministerul Educaţiei în 4 iulie:

Vezi AICI REZULTATE BAC 2018, candidaţi din Alba, în ordine alfabetică.

Vezi AICI REZULTATE BAC 2018, în ALBA, după medie.

Vezi AICI REZULTATE BAC 2018 în ALBA, pe licee.

Vezi şi BACALAUREAT 2018: Două medii de 10 în Alba. TOP cele mai bune rezultate la examenul din acest an

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ:

– susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale;

– susţinerea tuturor probelor scrise şi obținerea notei 5 la fiecare dintre acestea;

– obţinerea mediei 6 cel puţin, la probele scrise.

Absolvenţii care au promovat toate clasele liceale cu medii generale de minimum 9,50, iar la examenul de Bacalaureat au obţinut media 10 primesc diplomă de merit.

În conformitate cu prevederile metodologice, aplicate începând cu anul 2017, în urma evaluării lucrărilor contestate „nota inițială se poate modifica, după caz, prin creștere sau descreștere, prin nota acordată la contestații.” Cu alte cuvinte, nota comisiei de contestații este finală, întrucât nu se mai aplică regula celor 0,5 puncte diferență între nota de la evaluarea inițială și cea de la contestații, potrivit edu.ro.

Reamintim că în acest an examenul de Bacalaureat a fost organizat cu două etape. Prima, în februarie, pentru probele de competenţe, iar a doua, în iunie, pentru probele scrise.

Prima probă scrisă – Limba si literatura română – Ea) – s-a desfăşurat luni, 25 iunie. Dintre cei 2.363 de candidaţi înscrişi, 139 au absentat şi 4 au fost eliminaţi din examen, pentru tentativă de fraudă.

Citeşte şi BACALAUREAT 2018: Patru tineri, ELIMINAȚI din examen la Alba. Au încercat să copieze cu telefonul mobil la română

Vezi şi BACALAUREAT 2018: SUBIECTE şi BAREME la Limba şi literatura română, proba scrisă, publicate de Ministerul Educaţiei

Proba la Limba si literatura maternă – Eb) a avut loc marți, 26 iunie, iar proba Ec) – proba obligatorie a profilului, miercuri, 27 iunie. În funcţie de profil, candidaţii au dat examen la Matematică sau Istorie. Au fost prezenţi 2.227 de candidaţi, iar 165 au lipsit de la această probă (din total 2.392 înscrişi). Nu au fost cazuri de tentativă de fraudă la testarea de miercuri.

Vezi BACALAUREAT 2018: SUBIECTELE şi BAREMELE de corectare pentru Matematică şi Istorie, publicate de minister

Examenul s-a închieat joi, 28 iunie, cu proba scrisă la alegere a profilului și specializării – proba Ed), la care au participat 2.236 de candidaţi, dintre cei 2.399 înscrişi. Doi dintre ei au fost eliminaţi din examen, pentru că au încercat să copieze.

Vezi SUBIECTELE și BAREMELE la ultima probă de la examenul de BACALAUREAT 2018. Ce au avut de rezolvat elevii

Citeşte şi BACALAUREAT 2018 în ALBA. REZULTATE după probele orale, susţinute de peste 2.400 de candidaţi din judeţ

Anul trecut, judeţul Alba a fost pe locul 5 în top naţional, ca rată de promovare a examenului de Bacalaureat, după primele rezultate la examen. 79,76% dintre candidaţi luaseră examenul, promovabilitatea la nivel naţional fiind de 71,4%. Dintre cele 97 de medii de 10, cinci au fost la Alba.

După publicarea rezultatelor finale la Bacalaureatul de anul trecut, sesiunea de vară, Alba a coborât pe locul 6, chiar dacă rata de promovabilitate crescuse la 80,6%. Pe ţară, 72,9% dintre candidaţi luaseră examenul.

În acest an, pentru candidaţii care nu promovează Bacalaureatul acum, mai este șansă în toamnă.

CALENDAR a doua sesiune, august-septembrie, a examenului de Bacalaureat 2018:

10-13 iulie: Înscrierea candidaților

27 iulie: Înscrierea candidaţilor care au promovat examenele de corigenţe

20 august: Limba și literatura română – proba Ea) – proba scrisă

21 august: Limba și literatura maternă – proba Eb) – proba scrisă

22 august: Proba obligatorie a profilului – proba Ec) – proba scrisă

23 august: Proba la alegere a profilului și specializării – proba Ed) – proba scrisă

24, 27 august: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A

28 august: evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B

29-30 august: evaluarea competențelor digitale – proba D

30-21 august: evaluarea competențelor lingvistice într-o limba de circulație internațională – proba C

1 septembrie: Afișarea primelor rezultate (până la ora 12:00) și depunerea contestațiilor (orele 12:00 – 16:00)

2-5 septembrie: Rezolvarea contestațiilor

6 septembrie: Afișarea rezultatelor finale

Iar pentru cei care doresc să-şi continue studiile la facultate, înscrierile la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia încep în 10 iulie, a doua zi după publicarea rezultatelor finale la Bacalaureat.

Vezi Admiterea la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. CALENDAR și număr de locuri pe fiecare specializare

 

 

 ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Traian Berbeceanu, fostul șef BCCO Alba Iulia, validat în funcția de prefect al Capitalei. De două zile este funcționar public

Publicat

Comisarul Traian Berbeceanu, fostul șef al Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate Alba Iulia și consilier al ministrului Marcel Vela, a fost validat în funcția de prefect al Capitalei. 

Hotărârea de Guvern prin care acesta a fost numit, cu caracter temporar, a fost publicată joi seara în Monitorul Oficial.

Domnul Berbeceanu Traian exercită, cu caracter temporar, în condițiile legii, funcția publică de prefect al municipiului București”, se arată în hotărârea de guvern publicată în Monitorul Oficial nr.977.

Premierul Ludovic Orban a anunțat joi că că îl va schimba pe actualul prefect al Capitalei, Gheorghe Cojanu, după declarațiile controversate privind rata de infectare din București, iar unul dintre posibilii înlocuitori este Traian Berbeceanu.

Berbeceanu este „un om corect, integru hotărât” și a demonstrat în actvitatea sa că își duce la îndeplinire obiectivele, a spus Orban.

Pentru a putea fi numit prefect, Traian Berbeceanu a fost angajat marţi ca funcţionar public la grupul deputaţilor PNL, devenind astfel, formal, funcţionar public. Prin acest artificiu a fost rezolvată problema faptului că acesta nu făcea parte din corpul funcţionarilor publici, lucru care era necesar pentru a putea fi numit în poziţia de prefect al Capitalei.

Întrebat dacă este corectă numirea, Berbeceanu fiind funcționar public de doar două zile, Orban a spus că atâta timp cât sunt îndeplinite condițiile legale nu sunt probleme, mai ales că activitatea fostului șef al BCCO Alba este cunoscută.

Orban a explicat de ce nu l-a demis imediat pe Cojanu.

„Încă de luni m-ați întrebat despre prefectul Capitalei. Nu puteam să anunț decizia mea de a schimba prefectul înaintea unei ședințe fundamentale conduse de prefectul Capitalei, a CMSU, și în condițiile în care trebuiau implementate deciziile din legislație. Astăzi pot să vă spun: da, am luat decizia de a-l schimba pe prefectul Capitalei. Joi, la ședința de Guvern vom opera această modificare”, a spus el.

sursa: digi24.ro, spotmedia.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Comisia Europeană, somată să introducă vizele pentru americani din cauza românilor, bulgarilor, croaților și ciprioților

Publicat

sua

Eurodeputații din Parlamentul European solicită Comisiei Europene să ia măsurile prevăzute în legislația UE pentru a garanta reciprocitatea deplină a vizelor între UE și SUA, se arată într-un comunicat al Parlamentului European.

Parlamentul a adoptat joi cu 376 voturi pentru, 269 împotrivă și 43 abțineri o rezoluție prin care îndeamnă Comisia să prezinte un act juridic ce prevede suspendarea pentru o perioadă de douăsprezece luni a exonerării de obligația de a deține viză pentru cetățenii SUA, după cum este stabilit în așa-numitul mecanism de reciprocitate.

Grupul popularilor europeni, în care sunt membrii și Mircea Hava, Dan Motreanu și Rareș Bogdan, au votat contra rezoluției.

Cetățenii bulgari, croați, ciprioți și români au încă nevoie de viză pentru a intra în SUA. Comisia este obligată să propună suspendarea exonerării de obligația de a deține viză pentru cetățenii SUA; atât PE, cât și Consiliul o pot bloca.

Actul juridic care reintroduce obligația de a deține viză pentru resortisanții SUA ar fi trebuit depus cu mai mult de patru ani în urmă

Cetățenii bulgari, croați, ciprioți și români sunt în continuare obligați să dețină viză pentru a intra în SUA, în timp ce toți ceilalți cetățeni ai UE sunt exonerați de această obligație pentru șederile de scurtă durată (maximum 90 de zile în orice perioadă de 180 de zile), la fel ca si cetățenii americani atunci când vizitează Uniunea Europeană.

Discriminarea la care sunt supuși cetățenii bulgari, croați, ciprioți și români care călătoresc în SUA este inacceptabilă. Respectând principiul fundamental al solidarității între membrii UE, solicităm Comisiei să acționeze în conformitate cu legislația europeană și să prezinte o propunere de suspendare a exonerării de obligația de a deține viză pentru cetățenii SUA. Va fi apoi la latitudinea Parlamentului și a Consiliului să evalueze consecințele politice ale acestei acțiuni”, a declarat Juan Fernando López Aguilar (S&D, Spania), președintele Comisiei pentru libertăți civile și raportor.

În conformitate cu legislația UE, în cazul în care o țară terță nu elimină obligativitatea vizelor în termen de 24 luni de la data notificării oficiale a unei situații de lipsă de reciprocitate, Comisia trebuie să adopte un act juridic de suspendare a exonerării resortisanților săi de obligația de a deține viză pentru o perioadă de 12 luni. Atât Parlamentul European, cât și Consiliul ar putea formula obiecții cu privire la un astfel de act (articolul 290 alineatul (2) din Tratatul UE).

 

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO: Momentul istoric în care sonda Osiris-Rex ajunge pe suprafața asteroidului Bennu. Imagini în premieră de la NASA

Publicat

NASA a difuzat în premieră imagini cu momentul în care sonda Osiris-Rex ajunge pe suprafața asteroidului Bennu, aflat la 330 de milioane de kilometri distanță, pentru a colecta mostre de sol de suprafața acestuia.

Este „un moment istoric”, iar bucuria celor care au muncit la proiect este pe măsură.

Imaginile au fost filmate în 20 octombrie 2020 și arată câmpul vizual al camerei SamCam de pe sondă, în timp ce Osiris-Rex se apropie și atinge suprafața asteroidului Bennu.

Datele preliminare arată că brațul de eșantionare a atins suprafața asteroidului timp de aproximativ 6 secunde, după care sonda s-a îndepărtat de suprafață, potrivit NASA.

Scopul sondei a fost să colecteze cel puțin 60 de grame, poate chiar un kilogram din roca asteroidului.

Deoarece Bennu este un obiect spațial foarte primitiv, oamenii de știință spun că suprafața și praful ar putea deține indicii fascinante despre modul în care s-au format Soarele și planetele în urmă cu mai bine de 4,5 miliarde de ani.

Sonda Osiris-Rex, lansată în 2016, are dimensiunile unei furgonete. Ea va revenit pe pământ abia în 2023 cu materialele colectate.

Sursă: Digi24.ro

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

A crescut numărul de infecţii respiratorii acute. Câte persoane s-au vaccinat antigripal

Publicat

Vaccin, gripa

Numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute – gripă clinică, infecţii acute de căi respiratorii superioare (IIACRS) şi pneumonii – înregistrate la nivel naţional săptămâna trecută a fost de 47.636, cu 13,1% mai mare comparativ cu cel din săptămâna anterioară.

”Săptămâna 12 – 18 octombrie 2020 (S42/2020) – la nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinică, IACRS şi pneumonii) a fost de 47.636, cu 42,7% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent (83.076) şi cu 13,1% mai mare comparativ cu cel din săptămâna anterioară (42.121)”, precizează joi Institutul Naţional de Sănătate Publică.

În aceeaşi săptămână au fost raportate la nivel naţional 5 cazuri de gripă clinică, comparativ cu 20 de cazuri înregistrate în aceeaşi perioadă a anului trecut (S 42/2019).

Nu s-au înregistrat cazuri confirmate de gripă, informează INSP.

INSP menţionează că din statistici lipsesc datele de la DSP Bucureşti.

Până la data de 18 octombrie au fost vaccinate antigripal 187.253 de persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii.

sursă: Agerpres

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate