Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

REZULTATE BACALAUREAT 2018: NOTELE şi MEDIILE candidaţilor din judeţul Alba. Contestaţii, până la ora 16.00

Publicat


rezultate examen

Peste 2.200 de candidaţi din judeţul Alba care au susţinut probele în cadrul examenului de Bacalaureat 2018, sesiunea de vară, pot consulta rezultatele după testări. Ministerul Educaţiei Naţionale a publicat notele şi mediile. Eventualele contestaţii pot fi depuse astăzi, până la ora 16.00, în centrele de examen.

Reamintim că la probele scrise au fost şi şapte cazuri de tentativă de fraudă – candidaţi care au încercat să copieze: Liceul Tehnologic Silvic Cîmpeni (proba la alegere), Liceul “Dr. Lazăr Chirilă” Baia de Arieş” (2 candidaţi – unul la proba de română şi unul la proba la alegere), Colegiul Naţional “Avram Iancu” Cîmpeni (2 candidaţi – ambii, la proba de română), Colegiul Tehnic “Dorin Pavel” Alba Iulia (la proba de competenţe – engleză), Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia (la proba de română).

Contestaţiile vor fi rezolvate în perioada 5-8 iulie, iar pe 9 iulie vor fi comunicate rezultatele finale.

Rezultate BACALAUREAT 2018 – sesiunea iunie-iulie – judeţul Alba – publicate de Ministerul Educaţiei în 4 iulie:

Vezi AICI REZULTATE BAC 2018, candidaţi din Alba, în ordine alfabetică.

Vezi AICI REZULTATE BAC 2018, în ALBA, după medie.

Vezi AICI REZULTATE BAC 2018 în ALBA, pe licee.

Vezi şi BACALAUREAT 2018: Două medii de 10 în Alba. TOP cele mai bune rezultate la examenul din acest an

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ:

– susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale;

– susţinerea tuturor probelor scrise şi obținerea notei 5 la fiecare dintre acestea;

– obţinerea mediei 6 cel puţin, la probele scrise.

Absolvenţii care au promovat toate clasele liceale cu medii generale de minimum 9,50, iar la examenul de Bacalaureat au obţinut media 10 primesc diplomă de merit.

În conformitate cu prevederile metodologice, aplicate începând cu anul 2017, în urma evaluării lucrărilor contestate „nota inițială se poate modifica, după caz, prin creștere sau descreștere, prin nota acordată la contestații.” Cu alte cuvinte, nota comisiei de contestații este finală, întrucât nu se mai aplică regula celor 0,5 puncte diferență între nota de la evaluarea inițială și cea de la contestații, potrivit edu.ro.

Reamintim că în acest an examenul de Bacalaureat a fost organizat cu două etape. Prima, în februarie, pentru probele de competenţe, iar a doua, în iunie, pentru probele scrise.

Prima probă scrisă – Limba si literatura română – Ea) – s-a desfăşurat luni, 25 iunie. Dintre cei 2.363 de candidaţi înscrişi, 139 au absentat şi 4 au fost eliminaţi din examen, pentru tentativă de fraudă.

Citeşte şi BACALAUREAT 2018: Patru tineri, ELIMINAȚI din examen la Alba. Au încercat să copieze cu telefonul mobil la română

Vezi şi BACALAUREAT 2018: SUBIECTE şi BAREME la Limba şi literatura română, proba scrisă, publicate de Ministerul Educaţiei

Proba la Limba si literatura maternă – Eb) a avut loc marți, 26 iunie, iar proba Ec) – proba obligatorie a profilului, miercuri, 27 iunie. În funcţie de profil, candidaţii au dat examen la Matematică sau Istorie. Au fost prezenţi 2.227 de candidaţi, iar 165 au lipsit de la această probă (din total 2.392 înscrişi). Nu au fost cazuri de tentativă de fraudă la testarea de miercuri.

Vezi BACALAUREAT 2018: SUBIECTELE şi BAREMELE de corectare pentru Matematică şi Istorie, publicate de minister

Examenul s-a închieat joi, 28 iunie, cu proba scrisă la alegere a profilului și specializării – proba Ed), la care au participat 2.236 de candidaţi, dintre cei 2.399 înscrişi. Doi dintre ei au fost eliminaţi din examen, pentru că au încercat să copieze.

Vezi SUBIECTELE și BAREMELE la ultima probă de la examenul de BACALAUREAT 2018. Ce au avut de rezolvat elevii

Citeşte şi BACALAUREAT 2018 în ALBA. REZULTATE după probele orale, susţinute de peste 2.400 de candidaţi din judeţ

Anul trecut, judeţul Alba a fost pe locul 5 în top naţional, ca rată de promovare a examenului de Bacalaureat, după primele rezultate la examen. 79,76% dintre candidaţi luaseră examenul, promovabilitatea la nivel naţional fiind de 71,4%. Dintre cele 97 de medii de 10, cinci au fost la Alba.

După publicarea rezultatelor finale la Bacalaureatul de anul trecut, sesiunea de vară, Alba a coborât pe locul 6, chiar dacă rata de promovabilitate crescuse la 80,6%. Pe ţară, 72,9% dintre candidaţi luaseră examenul.

În acest an, pentru candidaţii care nu promovează Bacalaureatul acum, mai este șansă în toamnă.

CALENDAR a doua sesiune, august-septembrie, a examenului de Bacalaureat 2018:

10-13 iulie: Înscrierea candidaților

27 iulie: Înscrierea candidaţilor care au promovat examenele de corigenţe

20 august: Limba și literatura română – proba Ea) – proba scrisă

21 august: Limba și literatura maternă – proba Eb) – proba scrisă

22 august: Proba obligatorie a profilului – proba Ec) – proba scrisă

23 august: Proba la alegere a profilului și specializării – proba Ed) – proba scrisă

24, 27 august: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A

28 august: evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B

29-30 august: evaluarea competențelor digitale – proba D

30-21 august: evaluarea competențelor lingvistice într-o limba de circulație internațională – proba C

1 septembrie: Afișarea primelor rezultate (până la ora 12:00) și depunerea contestațiilor (orele 12:00 – 16:00)

2-5 septembrie: Rezolvarea contestațiilor

6 septembrie: Afișarea rezultatelor finale

Iar pentru cei care doresc să-şi continue studiile la facultate, înscrierile la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia încep în 10 iulie, a doua zi după publicarea rezultatelor finale la Bacalaureat.

Vezi Admiterea la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. CALENDAR și număr de locuri pe fiecare specializare

 

 

 


TOP articole in ultimele zile


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Momentul IMPACTULUI dintre două mașini, la ieșirea din Sebeș, surprins de camerele de supraveghere

Publicat

EXCLUSIV Alba24: O cameră de supraveghere aflată pe DN7, la ieșire din Sebeș, a surprins momentul unui accident petrecut în data de 18 februarie 2020. Din fericire, accidentul nu a avut urmări grave.  Reprezentanții IPJ Alba au transmis că la data de 18 februarie 2020, în jurul orei 08,50, pe DN 7, la kilometrul 327, […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Bucătarul Cetății din Alba Iulia, Cosmin Toma, a făcut o demonstrație culinară de excepție la emisiunea Neața cu Răzvan și Dani

Publicat

Bucătarul Cetății din Alba Iulia, cum îl știe toată lumea pe Cosmin Toma, a fost invitat la emisiunea Neața cu Răzvan și Dani, la Antena1. În deschidere, Cosmin a cântat o melodie populară din zona județului Alba, ,,Mândra care-mi place mie”, iar apoi a trecut la treabă. Chef Toma a preparat ,,Fântâna Dragostei”, o fântână […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Scandal la audieri, în Parlament. Florin Roman către Carmen Dan: Ați ordonat să fie bătuți românii. O să ajungeți lângă Dragnea

Publicat

Un scandal s-a iscat miercuri între deputatul de Alba Florin Roman și fostul ministru de interne al PSD, Carmen Dan.  Totul a început după ce ministrul Muncii a refuzat să răspundă cu DA sau NU la întrebările repetate ale PSD dacă va crește punctul de pensie cu 40% de la 1 septembrie, așa cum prevede […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

PSD a decis în CEX boicotarea Guvernului Orban II: Liberalii vor fi puși în situația ridicolă să voteze împotrivă

Publicat

Liderii PSD au votat în ședința Comitetului Executiv al partidului să boicoteze învestirea Guvernului Orban II. Liderii PSD au votat miercuri să nu participe la ședința plenului reunit a Camerei Deputaților și Senatului din 24 februarie în care este programat votul pentru învestirea Guvernului Orban 2, au declarat pentru G4Media.ro surse participante la ședință.  Boicotul […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate