Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2018 în ALBA: Notele elevilor, publicate de Ministerul Educaţiei. LISTELE

Publicat

Ministerul Educaţiei Naţionale a publicat marţi rezultatele la Evaluarea Naţională 2018, clasa a VIII-a, înainte de contestaţii.

Notele finale la Evaluarea Națională 2018, după contestaţii, vor putea fi modificate în plus sau în minus fără limită de punctaj, potrivit Ministerului Educaţiei. Eventualele contestaţii se vor putea depune marţi, între orele 14.00 şi 19.00. Rezultatele finale vor fi cunoscute sâmbătă 23 iunie.

Vezi AICI rezultatele în ALBA, după numele candidatului.

Vezi AICI rezultatele în ALBA, în ordinea mediilor.

VEZI AICI rezultatele pe şcoli, în judeţul Alba.

Listele cu notele la Evaluarea Naţională se regăsesc şi la centrele de examen din judeţul Alba.

IŞJ Alba atenţionează că, după reevaluarea lucrărilor, notele pot fi mărite sau micşorate.

Reguli pentru contestaţii

Contestaţiile la probele scrise se depun şi se înregistrează la unitatea de învăţământ. Preşedintele comisiei din unitatea de învăţământ, împreună cu un membru al comisiei, primesc contestaţiile şi le înregistrează.

Cererile prin care se contestă notele obţinute la evaluarea iniţială, însoţite de un borderou în care se precizează numele candidaţilor şi disciplina/disciplinele pentru care este depusă contestaţia se înaintează comisiei din centrul zonal de evaluare, de către un delegat al comisiei din unitatea de învăţământ.

Ulterior, lucrările ale căror note iniţiale au fost contestate se secretizează, în toate centrele zonale de evaluare din judeţ.

Comisiile de contestaţii judetene reevaluează lucrările primite şi acordă note lucrărilor contestate, conform baremelor de evaluare pentru probele scrise.

Dupa terminarea evaluării şi deschiderea lucrărilor, preşedintele comisiei de contestaţii analizeaza notele acordate după reevaluare, în comparaţie cu cele acordate iniţial. În situaţia în care se constată diferenţe de notare mai mari de 1,50 puncte, în plus sau în minus, între notele de la evaluarea iniţială şi cele de la contestaţii, preşedintele comisiei de contestaţii decide reevaluarea lucrărilor respective de către o altă comisie, formată din profesori cu experienţă, altii decât cei care au evaluat iniţial lucrările în centrul de contestaţii. Reevaluarea se va face după o nouă secretizare a lucrărilor, respectând cu stricteţe baremul de evaluare şi de notare şi toate procedurile de evaluare. Nota acordată de a treia comisie este nota care va fi acordată de comisia de contestaţii.

Pentru lucrările care au primit iniţial o notă finală mai mică decât 9,50, nota definitivă a lucrării este cea acordată de comisia de contestaţii, dacă între nota iniţială şi nota obţinută la reevaluare este o diferenţă de cel putin 0,50 puncte.

Dacă diferenţa dintre cele două note este mai mică de 0,50 puncte, nota definitivă a lucrării este nota iniţială, acordată în centrul zonal de evaluare.

Pentru lucrările care au primit iniţial o notă finală cel puţin egală cu 9,50, nota definitivă este nota acordată de comisia de contestaţii, în urma reevaluării.

Nota definitivă nu mai poate fi modificată şi reprezintă nota obţinută de candidat la proba respectivă.

Reamintim că Evaluarea Naţională 2018 pentru clasa a VIII-a s-a desfăşurat în perioada 11-14 iunie. Elevii au dat probe scrise la Română, Matematică şi limba maternă. Primele rezultate vor fi comunicate marţi, 19 iunie iar cele finale sâmbătă, 23 iunie.

La prima probă a examenului de Evaluare Naţională, în judeţul Alba, prezenţa a fost de 95,56%, potrivit datelor transmise de IŞJ Alba. Dintre cei 2.590 de elevi înscrişi, au fost 2.475 prezenţi şi 115 absenţi.

Citeşte şi EVALUARE NAŢIONALĂ 2018: SUBIECTELE la proba de Limba şi literatura română. Text despre Cetatea Alba Carolina. BAREM

La a doua probă, dintre cei 2.590 de elevi înscrişi, au participat 2.472. Au fost 118 absenţi.

Citeşte şi SUBIECTE MATEMATICĂ Evaluarea Națională 2018. Ce exerciții au avut de rezolvat elevii de clasa a VIII-a. BAREM

În acest an, nu au fost cazuri de tentativă de fraudă la examen, în judeţul Alba.

Evaluarea Naţională se desfăşoară, anual, într-o singură sesiune. Media generală obținută în cadrul EN VIII are o pondere de 80% în calculul mediei pe baza căreia se realizează admiterea în clasa a IX-a.

Din 29 iunie, încep înscrierile la liceu. În 9 iulie va avea loc repartizarea computerizată pe locuri la liceu.

Citeşte şi ADMITERE LICEU 2018 în ALBA: Calendar, locuri şi ultimele medii de intrare. GHIDUL candidatului

Vezi şi ADMITERE la licee de învăţământ DUAL şi profesional 2018 în ALBA: OFERTA completă pentru elevii de clasa a VIII-a

Anul şcolar 2018-2019 începe în 10 septembrie. Va vea 168 de zile de şcoală (34 de săptămâni) și este împărțit în două semestre.

Structura anului școlar 2018-2019

Semestrul I

Cursuri: luni, 10 septembrie 2018 – vineri, 21 decembrie 2018
Vacanță pentru copiii de grădiniță și din clasele pregătitoare – a IV-a: 27 octombrie – 4 noiembrie 2018
Vacanța de iarnă: sâmbătă 22 decembrie 2018 – duminică 13 ianuarie 2019
Cursuri: luni, 14 ianuarie 2019 – vineri, 1 februarie 2019
Vacanța intersemestrială: sâmbătă 2 februarie 2019 – duminică 10 februarie 2019

Semestrul al II-lea
Cursuri: luni, 11 februarie 2019 – vineri, 19 aprilie 2019
Vacanța de primăvară: sâmbătă, 20 aprilie 2019 – duminică 5 mai 2019
Cursuri: luni, 6 mai 2019 – vineri, 14 iunie 2019
Vacanța de vară: sâmbătă, 15 iunie 2019 – duminică, 15 septembrie 2019

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax