Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

REZULTATE finale EVALUARE NAŢIONALĂ 2018, în ALBA: Notele elevilor, după contestaţii, publicate de MEN

Publicat

nota mare

Ministerul Educaţiei Naţionale a publicat sâmbătă rezultatele finale la examenul de Evaluare Naţională 2018. Reamintim că în judeţul Alba au fos depuse 229 de contestaţii, majoritatea la Matematică.

De luni pot fi completate opţiunile în fişele de înscriere pentru admiterea la liceu.

Situaţia notelor şi mediilor în judeţul Alba, după contestaţii, publicată pe edu.ro:

AICI, situaţia candidaţilor, ordonaţi alfabetic, cu notele şi mediile după contestaţii.

AICI, lista candidaţilor ordonaţi după medie.

AICI, situaţia pe şcoli

Reamintim că Evaluarea Naţională 2018 pentru clasa a VIII-a s-a desfăşurat în perioada 11-14 iunie.

Elevii au dat probe scrise la Română, Matematică şi limba maternă. Primele rezultate au fost comunicate în 19 iunie. Potrivit acestora, s-au înregistrat 11 medii de 10, iar procentul mediilor generale peste 5 a fost de 79,09% (89,32% la Limba și Literatura Română, 65,21% la Matematică). La polul opus, au fost patru medii de 1 (unu).

VEZI: Judeţul ALBA pe locul 6 în clasamentul naţional, după notele obținute de elevi la Evaluarea Națională 2018

Potrivit metodologiei de examen, comisiile de contestaţii judeţene au reevaluat lucrările primite şi au acordat note (mai mici sau mai mari faţă de cele iniţiale) lucrărilor contestate, conform baremelor de evaluare pentru probele scrise.

Dupa terminarea evaluării şi deschiderea lucrărilor, preşedintele comisiei de contestaţii analizeaza notele acordate după reevaluare, în comparaţie cu cele acordate iniţial. În situaţia în care se constată diferenţe de notare mai mari de 1,50 puncte, în plus sau în minus, între notele de la evaluarea iniţială şi cele de la contestaţii, preşedintele comisiei de contestaţii decide reevaluarea lucrărilor respective de către o altă comisie, formată din profesori cu experienţă, altii decât cei care au evaluat iniţial lucrările în centrul de contestaţii. Reevaluarea se va face după o nouă secretizare a lucrărilor, respectând cu stricteţe baremul de evaluare şi de notare şi toate procedurile de evaluare. Nota acordată de a treia comisie este nota care va fi acordată de comisia de contestaţii.

Pentru lucrările care au primit iniţial o notă finală mai mică decât 9,50, nota definitivă a lucrării este cea acordată de comisia de contestaţii, dacă între nota iniţială şi nota obţinută la reevaluare este o diferenţă de cel putin 0,50 puncte.

Dacă diferenţa dintre cele două note este mai mică de 0,50 puncte, nota definitivă a lucrării este nota iniţială, acordată în centrul zonal de evaluare.

Pentru lucrările care au primit iniţial o notă finală cel puţin egală cu 9,50, nota definitivă este nota acordată de comisia de contestaţii, în urma reevaluării.

Nota definitivă nu mai poate fi modificată şi reprezintă nota obţinută de candidat la proba respectivă.

La prima probă a examenului de Evaluare Naţională, în judeţul Alba, prezenţa a fost de 95,56%, potrivit datelor transmise de IŞJ Alba. Dintre cei 2.590 de elevi înscrişi, au fost 2.475 prezenţi şi 115 absenţi.

Citeşte şi EVALUARE NAŢIONALĂ 2018: SUBIECTELE la proba de Limba şi literatura română. Text despre Cetatea Alba Carolina. BAREM

La a doua probă, dintre cei 2.590 de elevi înscrişi, au participat 2.472. Au fost 118 absenţi.

Citeşte şi SUBIECTE MATEMATICĂ Evaluarea Națională 2018. Ce exerciții au avut de rezolvat elevii de clasa a VIII-a. BAREM

În acest an, nu au fost cazuri de tentativă de fraudă la examen, în judeţul Alba.

Evaluarea Naţională se desfăşoară, anual, într-o singură sesiune. Media generală obținută în cadrul EN VIII are o pondere de 80% în calculul mediei pe baza căreia se realizează admiterea în clasa a IX-a.

Din 29 iunie, încep înscrierile la liceu. În 9 iulie va avea loc repartizarea computerizată pe locuri la liceu.

Citeşte şi ADMITERE LICEU 2018 în ALBA: Calendar, locuri şi ultimele medii de intrare. GHIDUL candidatului

Vezi şi ADMITERE la licee de învăţământ DUAL şi profesional 2018 în ALBA: OFERTA completă pentru elevii de clasa a VIII-a

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax