Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

RMGC îl dă în judecată pe fostul şef al Institutului Geologic, Ştefan Marincea, pentru afirmaţii false şi defăimătoare. Cere despăgubiri în instanţă de 100 de lei

Publicat

Compania “Roşia Montană Gold Corporation” anunţă într-un comunicat de presă că îl dă în judecată pe fostul director general al Institutului Geologic al României, Ştefan Marincea, pentru “afirmaţii false şi defăimătoare”. Reprezentanţii RMGC consideră că acesta a făcut acuzaţii nefondate în faţa comisiei parlamentare speciale şi solicită despăgubiri de 100 de lei.

“Ca urmare a acuzațiilor nefondate ale fostului director general al Institutului Geologic al României (IGR), dl. Ştefan Marincea, în fața comisiei parlamentare speciale precum și cu alte ocazii, Roșia Montană Gold Corporation (RMGC) solicită în instanță repararea prejudiciului moral adus companiei. Compania respinge ferm acuzaţiile defăimătoare, care au adus atingere dreptului la reputație și dreptului la propria imagine, referitoare la falsificarea hărţilor bazinului Văii Corna. Aceste afirmații sunt complet nefondate și calomnioase. Despăgubirile civile solicitate în instanță sunt absolut simbolice – 100 lei”, se arată în comunicat.
Reprezentanţii companiei mai susţin că “RMGC are cel mai mare respect pentru toate instituțiile statului și pentru experții acestora. Când se fac însă afirmații de natură să prejudicieze grav reputația companiei, avem obligația să contracarăm aceste afirmații pe toate căile legale disponibile. Suntem o companie corectă și transparentă și sperăm să fim tratați corect”.
Aceştia oferă şi detalii despre harta geologică folosită: “RMGC a folosit harta geologică achiziţionată de la IGR, făcând dovada în acest sens cu exemplarul original. Harta a fost întocmită de IGR în anul 1979, la scara 1:50.000. RMGC a folosit de asemenea harta geologică întocmită de Facultatea de Geologie a Universităţii Bucureşti. Respingem categoric acuzaţia falsificării vreuneia dintre hărţi, acuzaţie formulată de către fostul director general al IGR”.
În plus, precizează că “RMGC acţionează şi a acţionat întotdeauna cu bună credinţă şi deplina respectare a cadrului legal. Practicile noastre de afaceri exclud orice tentativă de a eluda sau încălca dispoziţiile legale. RMGC își reafirmă respectul pentru toate instituțiile statului român și pentru specialiștii români, inclusiv pentru Institutul Geologic Român (IGR) și experții săi. De asemenea, RMGC tratează cu toată seriozitatea opiniile la adresa proiectului minier, fie ele împotriva sau în favoarea acestuia”.
Despre Proiectul Roșia Montană, reprezentanţii RMGC menţionează că, în urma renegocierilor din 2013 și pornind de la un preț al aurului de 1.200 de dolari / uncie, “proiectul minier de la Roşia Montană aduce peste 5 miliarde de dolari în economia României. De asemenea, proiectul în noua formă prevede o garanție de mediu de 146 milioane USD și investiții majorate pentru patrimoniul din Roșia Montană, de 70 de milioane USD. Mina de la Roșia Montană va genera mii de locuri de muncă, respectând legislaţia de mediu din România şi Uniunea Europeană și aplicând cea mai modernă tehnologie disponibilă”.

Reamintim că fostul director al Institutului Geologic Român (IGR), Ştefan Marincea, a adus critici dure proiectului minier de la Roşia Montană, în cadrul comisiei speciale parlamentare. În şedinţa acesteia din 8 octombrie, a afirmat  că au fost falsificate hărţile bazinului Văii Corna şi că acolo există fracturi terestre.

Citeşte şi Bătălia pentru Roșia Montană: Declarațiile Directorului general al IGR la Comisia Specială contestate de reprezentanții RMGC

Comisia parlamentară specială pentru Roşia Montană a dat, luni, 11 noiembrie, votul final asupra proiectului de lege venit de la Guvern. Acesta a fost respins cu 17 voturi şi două abţineri. Raportul comisiei va ajunge în atenţia plenului camerelor Parlamentului. Comisia recomandă adoptarea unei legi cadru privind toate proiectele miniere.

În raportul întocmit, Comisia apreciază că afirmaţiile lui Ştefan Marincea, audiat în calitatea sa oficială de la acel moment, alături de declaraţiile angajaţilor IGR, care au făcut parte din echipa trimisă pentru cartografierea zonei sunt “extrem de grave şi trebuie investigate de către instituţiile judiciare”. AICI, mai multe detalii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

14 Comentarii

14 Comentarii

  1. Guta

    marți, 12.11.2013 at 20:19

    Astia de la Rosia Montana vin in Romania sa-i ameninte pe specialistii romani !!!???
    Si noi stam si nu facem nimic sa-i aparam ! Care „noi ? Noi romanii din Romania”.
    Salvarea Romaniei va veni ditr-O NOUA REVOLUTIE AREVARATA !!!!

    • crys

      miercuri, 13.11.2013 at 11:47

      @Guta…in locul celor de la RMGC ii ceream d-lui intelectual Marincea despagubiri de miliarde…cam cat o fi primit el pentru acele afirmatii!

  2. mozart

    miercuri, 13.11.2013 at 09:23

    Cât poți fi de „inteligent“…dragă Guţă, defapt nici nu mă gândesc să ai inteligenţă mai sus decât genunchiul broaştei, având în vedere că te-ai inspirat la alegerea numelui cu care postezi, dintr-un mare „înțelept“.Cum poţi să susții o persoană, care după mine poate fi şi mincinos, sau poate să spună adevărul?…Asta pot stabili doar anumite instituții ale statului…deci, sfatul meu…lasă susținerea pentru când ştim ceva sigur…eşti „praf“, băiete! Şi încă ceva…vezi ca revoluția mult visată de tine să nu se întoarcă împotriva ta…manelistule!

  3. Alin Croitoru

    joi, 14.11.2013 at 12:42

    Nimeni nu a amenintat pe nimeni doar ca acest domn pe nume Marincea va avea acum ocazia sa dovedeasca ceea ce a spus. RMGC vrea doar sa isi curete imaginea manjita de un imopstor cu interese ascunse.

  4. Radu Faur

    duminică, 17.11.2013 at 12:50

    Pacat ca sunt atatia oameni platiti sa mediatizeze astfel de marsavii. Acest proiect constituie o sansa foarte mare pentru Romania spre o economie infloritoare, spre un viitor mai bun pentru locuitorii din zona Rosiei Montane.

  5. Nina

    duminică, 17.11.2013 at 22:28

    E pacat sa fie patata imaginea cuiva din anumite interese! In instanta o sa se dovedeasca cine are dreptate! 🙂

  6. Vasile Brascovita

    luni, 25.11.2013 at 13:50

    E pacat, avem o sansa pentru un viitor mai bun..

  7. Rusu Mirel

    luni, 25.11.2013 at 18:42

    Vrem sa muncim!! NU SA CERSIM!!!

  8. Alex

    miercuri, 27.11.2013 at 18:14

    Vrem doar sa muncim, sa avem sanse pentru un viitor mai bun

  9. Marcel

    miercuri, 27.11.2013 at 18:42

    Demararea proiectului ar insemna un viitor mai bun pentru noi

  10. Raul

    miercuri, 27.11.2013 at 21:00

    avem o sansa pentru un viitor mai bun

  11. alex

    miercuri, 27.11.2013 at 21:03

    sustinem mineritul, sustinem Rosia Montana

  12. Cristi

    marți, 03.12.2013 at 20:28

    Daca merita sa il dea si dincolo de judecata.

  13. Dany Bogdan

    vineri, 13.12.2013 at 15:12

    Toata lumea loveste in investitor, RMGC face bine ca-i actioneaza in instanta pe cei care defaimeaza imaginea companiei fara argumente solide

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax