Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Runda a doua de vot, pentru bugetul local al Municipiului Alba Iulia. Viitorul orașului, dezbătut într-o ședință ”de îndată”

Publicat

Bugetul Municipiului Alba Iulia intră din nou la vot, într-o ședință ”de îndată” a Consiliului Local. Ședința va avea loc luni, 6 februarie, de la ora 13.00, la sala de ședințe a Primăriei, cu prezență fizică, dar și prin platforma Zoom.

Este a doua oară când bugetul va intra la vot în Consiliul Local al Municipiului Alba Iulia, după ce în data de 30 ianuarie, bugetul nu a trecut de votul consilierilor locali.

Acesta căzut la vot, după ce consilierii PNL și PSD ai Consiliului Local Alba Iulia au votat ”împotrivă”, cu 12 voturi, în timp ce au fost doar 9 voturi ”pentru”.

Atât cei din PNL și PSD au criticat bugetul și au preciazat prin comunicate de presă că acesta nu ar putea acoperi toate inevestițiile din oraș.

CITEȘTE ȘI: BUGETUL LOCAL al Municipiului Alba Iulia NU a fost VOTAT. Gabriel Pleșa: ”Se blochează tot”. Ce consilieri locali nu au votat

În replică, primarul Gabriel Pleșa, a spus că cei 12 consilieri care au votat ”împotrivă au votat împotriva orașului și a dezvoltării municipiului.

”….a funcționat o majoritate, o unanimitate pentru oraș. Consider că cei 12 care ați votat sunteți împotriva albaiulienilor și a comunității. Vă rog transmiteți asta și șefilor de partide care au dat această direcție. Vă cunosc pe toți personal. Aveți onestitatea să vă priviți în oglindă și să vă dați seama ce reprecursiuni are acest vot.

Cu 54% buget mai mare pe investiții, cu probleme pe care nu ați venit să le discutăm și le-ați discutat cu domul viceprimar (n.r. Marius Filimon) care probabil este primul viceprimar care votează împotriva bugetului.

CITEȘTE ȘI: Negocieri la ceas de seară între liberali și primarul Pleșa. Miza: Votarea bugetului la Alba Iulia vs menținerea alianței locale

Cu prima dată bugetul care a picat la vot într-un consiliu local nu a venit o clipă să vină și să îmi spună că sunt probleme sau discuții, ci a discutat în altă parte, nici măcar nu ați fost consultați dumneavoastră consilierii locali și s-a ieșit public cu aceste comunicate și știți foarte bine peste capul dumneavoastră. Îmi pare foarte, foarte rău să constat că din păcate faceți acest mare deserviciu orașului, nu primarului Gabriel Pleșa, iar consecințele se vor vedea de mâine.

Din acest moment considerați că voi ieși public de fiecare dată cu fiecare problemă pe care o are municipiul din cauza acestui vot, începând de mâine, iar cei care nu și-au făcut datoria din aparatul de specialitate al primarului, din conducerea primăriei, voi lua măsuri începând de mâine”, a spus Gabriel Pleșa în timpul ședinței după ce bugetul nu a fost votat.

PNL Alba Iulia a transmis sâmbătă, 4 februarie cerințele partidului pentru ca bugetul să treacă.

Poziția acestora poate fi citită pe larg, în comunicatul de presă de mai jos.

CITEȘTE ȘI: Comunicat: PNL Alba Iulia transmite PUBLIC solicitările de modificare a Bugetului. Să nu fie pusă în pericol dezvoltarea orașului

Imediat după ce bugetul nu a trecut, primarul Pleșa a invitat toți consilierii locali la negocieri, negocieri ce au avut loc joi, 2 februarie 2023.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. gelu stoian

    sâmbătă, 04.02.2023 at 19:49

    SPER , din tot sufletul, sa nu cumva sa mai „Puna bete-n roate ” ( sa nu se mai OPUNA ! ) ” Stimabilii ” de SUINE de Consilieri Locali ai PSD si PNL , si Luni , Aprobarii Bugetului pentru anul acesta , pentru Municipiul Alba Iulia !!!!! Asa Procedeaza NEPUTICIOASII din Actuala Coalitie de Guvernare Kelemen Hunor – UDMR , Particica din parlamentarii PNL – General Nicolae Ciuca ( Acum este-n Vizita De LUCRU ,azi si maine , TAMAN la Cairo – unde Cerceste Ingrasaminte , si Promite Egiptului Cereale romanesti !!!!!!! ) = Coalitia USL DOI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax