Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Salariile bugetarilor de la Consiliul Județean Alba și de la instituțiile de cultură subordonate. De la șofer la președinte

Publicat

Consiliul Județean Alba, o instituție cu zeci de angajați, inclusiv președintele Ion Dumitrel, cei doi vicepreședinți și secretarul general, și-a făcut publică lista cu salariile de bază pe care bugetarii le primesc lună de lună. 

Salariul celor din conducere ”sare” de 15.000 de lei. Însă ”grosul” indemnizațiilor nu îl reprezintă cele ale conducerii Consiliului, ci remunerațiile consilierilor, directorilor executivi și șefilor de serviciu. 

Citește și Salariile din PRIMĂRIA ALBA IULIA, de la primar la portar. Cât câștigă lunar și ce sporuri au angajații instituției, în 2020

De asemenea, subordonate Consiliului Județean Alba sunt și patru instituții de cultură: Muzeul Național al Unirii, Centrul de Cultură ”Augustin Bena”, Teatrul de Păpuși ”Prichindel” și Biblioteca Județeană ”Lucian Blaga”.

Obligate să dea dovadă de transparență, instituțiile statului trebuie să își publice periodic veniturile salariale, iar Consiliul Județean Alba a făcut acest lucru.

Potrivit documentului publicat pe site-ul Consiliului, președintele Ion Dumitrel câștigă lunar 23.400 de lei, salariu de bază, adică brut. Cei doi vicepreședinți, Marius Hațegan și Dumitru Fulea, primesc lunar 20.800 de lei.

Managerii celor patru instituții de cultură subordonate consiliului câștigă, lunar, între 7.118 lei și 10.559 lei.

Vezi și Nababi la stat: Prime ENORME, super-salarii și indemnizații nesimțite pentru șefii firmelor deținute de Consiliul Județean Alba

Documentul complet, cu toate salariile pe care le primesc bugetarii de la Consiliul Județean Alba poate fi consultat AICI

La sumele de mai sus se adaugă și voucherele de vacanță pe care bugetarii României le primesc anual.

Administratorul public al județului are un salariu lunar de 20.800 de lei, brut.

În ”Aparatul de Specialitate” unde se regăsesc și cei mai mulți salariați ai Consiliului Județean Alba, indemnizațiile de bază variază între 16.640 de lei (secretarul general al județului, Vasile Bumbu) și un muncitor calificat care câștigă lunar 3.858 de lei.

Directorii executivi, dar și directorii executivi adjuncți de prin Consiliul Județean Alba iau lunar 16.640 lei, la care se pot adăuga și diferite sporuri.

Un șef șerviciu are o leafă lunară de bază în valoare de 12.265 lei, iar un șef de birou, 11.150 lei, brut.

De asemenea, un consilier superior cu gradația 1, câștigă 5.352 de lei, iar unul superior cu gradația 5 are un salariu brut de 7.560 de lei.

Vezi tabelul

Salariile șoferilor variază între 2.019 lei (cu jumătate de normă) și 4.037 lei. Un muncitor calificat primește la fel ca un șofer, adică 4.037 lei, brut.

Instituții de cultură subordonate Consiliului Județean Alba

Centrul de Cultură ”Augustin Bena”, manager Alexandru Pal

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Rusinea

    marți, 28.04.2020 at 07:46

    Rusine celor care mai voteaza hoti !

  2. Elena

    marți, 28.04.2020 at 08:40

    Credeti-ma ca am simtit asa o groaza sa deschid lista, deoarece mi se face scârbă de ce o sa vad, dar totuși am deschis-o, sigur ca mi-am stricat ziua. Dragi concetateni, noi suntem țară de salarii de 20000 lei? Sunt care pe langă salar mai primesc și pensie că doar se poate cumula. Bugetul României este vacă de muls. Știți cum se zice: DEȘTEPȚII TRĂIESC DUPĂ PROȘTI!!!!!!
    Așa este când își stabilesc ei salariile.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax