Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Salariile bugetarilor de la Consiliul Județean Alba și de la instituțiile de cultură subordonate. De la șofer la președinte

Publicat

Consiliul Județean Alba, o instituție cu zeci de angajați, inclusiv președintele Ion Dumitrel, cei doi vicepreședinți și secretarul general, și-a făcut publică lista cu salariile de bază pe care bugetarii le primesc lună de lună. 

Salariul celor din conducere ”sare” de 15.000 de lei. Însă ”grosul” indemnizațiilor nu îl reprezintă cele ale conducerii Consiliului, ci remunerațiile consilierilor, directorilor executivi și șefilor de serviciu. 

Citește și Salariile din PRIMĂRIA ALBA IULIA, de la primar la portar. Cât câștigă lunar și ce sporuri au angajații instituției, în 2020

De asemenea, subordonate Consiliului Județean Alba sunt și patru instituții de cultură: Muzeul Național al Unirii, Centrul de Cultură ”Augustin Bena”, Teatrul de Păpuși ”Prichindel” și Biblioteca Județeană ”Lucian Blaga”.

Obligate să dea dovadă de transparență, instituțiile statului trebuie să își publice periodic veniturile salariale, iar Consiliul Județean Alba a făcut acest lucru.

Potrivit documentului publicat pe site-ul Consiliului, președintele Ion Dumitrel câștigă lunar 23.400 de lei, salariu de bază, adică brut. Cei doi vicepreședinți, Marius Hațegan și Dumitru Fulea, primesc lunar 20.800 de lei.

Managerii celor patru instituții de cultură subordonate consiliului câștigă, lunar, între 7.118 lei și 10.559 lei.

Vezi și Nababi la stat: Prime ENORME, super-salarii și indemnizații nesimțite pentru șefii firmelor deținute de Consiliul Județean Alba

Documentul complet, cu toate salariile pe care le primesc bugetarii de la Consiliul Județean Alba poate fi consultat AICI

La sumele de mai sus se adaugă și voucherele de vacanță pe care bugetarii României le primesc anual.

Administratorul public al județului are un salariu lunar de 20.800 de lei, brut.

În ”Aparatul de Specialitate” unde se regăsesc și cei mai mulți salariați ai Consiliului Județean Alba, indemnizațiile de bază variază între 16.640 de lei (secretarul general al județului, Vasile Bumbu) și un muncitor calificat care câștigă lunar 3.858 de lei.

Directorii executivi, dar și directorii executivi adjuncți de prin Consiliul Județean Alba iau lunar 16.640 lei, la care se pot adăuga și diferite sporuri.

Un șef șerviciu are o leafă lunară de bază în valoare de 12.265 lei, iar un șef de birou, 11.150 lei, brut.

De asemenea, un consilier superior cu gradația 1, câștigă 5.352 de lei, iar unul superior cu gradația 5 are un salariu brut de 7.560 de lei.

Vezi tabelul

Salariile șoferilor variază între 2.019 lei (cu jumătate de normă) și 4.037 lei. Un muncitor calificat primește la fel ca un șofer, adică 4.037 lei, brut.

Instituții de cultură subordonate Consiliului Județean Alba

Centrul de Cultură ”Augustin Bena”, manager Alexandru PalDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

2 Comentarii

2 Comentarii

 1. Rusinea

  marți, 28.04.2020 at 07:46

  Rusine celor care mai voteaza hoti !

 2. Elena

  marți, 28.04.2020 at 08:40

  Credeti-ma ca am simtit asa o groaza sa deschid lista, deoarece mi se face scârbă de ce o sa vad, dar totuși am deschis-o, sigur ca mi-am stricat ziua. Dragi concetateni, noi suntem țară de salarii de 20000 lei? Sunt care pe langă salar mai primesc și pensie că doar se poate cumula. Bugetul României este vacă de muls. Știți cum se zice: DEȘTEPȚII TRĂIESC DUPĂ PROȘTI!!!!!!
  Așa este când își stabilesc ei salariile.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.


Publicitate

EDUCAȚIE

EVALUARE națională clasa a VI-a 2022: Subiectele la testarea de Limbă și comunicare, publicate de minister

Publicat

Miercuri, elevii de clasa a VI-a au susținut prima testare de Evaluare Națională. Este vorba despre verificarea competențelor la Limbă și comunicare.

Joi va fi a doua și ultima probă, cea de „Matematică şi Ştiinţe ale naturii”. Rezultatele la evaluarea de clasa a VI-a nu sunt trecute în catalog și nu sunt făcute publice. Vor fi comunicate fiecărui părinte, de către profesorul diriginte.

Ministerul Educației a publicat subiectele la testarea de Limbă și comunicare.

Evaluare Națională clasa a VI-a 2022 – subiecte

Testele sunt elaborate de Centrul Național Pentru Politici și Evaluare în Educație (CNPEE), au un format asemănător cu cel al evaluărilor internaționale, cu un nivel mediu de dificultate. Testele sunt evaluate în cadrul unităţii de învăţământ, de către cadrele didactice din respectiva unitate, în termen de cel mult 7 zile de la data susținerii ultimului test, potrivit edupedu.ro.

Vezi și EVALUARE NAȚIONALĂ 2022 clasa a VIII-a: TESTELE de antrenament, setul 5 – Română și Matematică. Modele de subiecte pentru examen

La testare, elevii sunt așezați în bănci câte doi sau conform așezării lor obișnuite. Sunt două variante de test.

Elevilor aparţinând minorităţilor naţionale, care au urmat cursurile în limba maternă, li se asigură testul care vizează evaluarea unor competenţe din aria curriculară „Matematică şi Ştiinţe ale naturii” atât în limba în care au studiat, cât şi în limba română.

Calendar Evaluare clasa a VI-a 2022

 • 25 mai: Limbă și comunicare
 • 26 mai: Matematică și Științe ale naturii

Modele de subiecte pentru Evaluare Națională 2021 clasa a VI-a publicate de Ministerul Educației:

Model subiect/Test 1 Matematică şi Ştiinţe ale naturii_EN VI 2021

Model subiect/Test 2 Matematică şi Ştiinţe ale naturii_EN VI 2021

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

ECONOMIE

Aproape 80% dintre deținătorii auto cu polițe RCA la City Insurance și-au refăcut asigurarea

Publicat

Aproape 80% din deținătorii auto care aveau polițe RCA la City Insurance, cu valabilitatea până după data de 11 mai 2022, și-au reînnoit deja asigurarea RCA la o altă companie de asigurări, potrivit Biroului Asigurătorilor de Autovehicule din România (BAAR).

Din 12 mai 2022, 495.642 de polițe RCA emise de City Insurance și-au încetat „ex lege” valabilitatea, ca urmare a falimentului societății.

Deținătorii acestor polițe au obligația să-și încheie o asigurare RCA la o altă societate de asigurări autorizată, pentru a beneficia în continuare de protecția oferită de asigurare și pentru a nu risca să fie sanctionați de Poliția Rutieră sau să suporte toate prejudiciile rezultate din accidentele de care ar putea fi făcuți răspunzători.

BAAR a monitorizat evoluția încheierii de noi polițe, după data de 11 mai, luând în considerare o perioadă relevantă de timp, de minimum 10 zile, pentru a vedea în ce măsură foștii asigurați RCA ai City Insurance și-au îndeplint obligația legală de a încheia o nouă asigurare RCA, la o alta companie autorizată.

În primele 4 zile de după data expirării valabilității polițelor, peste 336.000 de deținători auto cu asigurări RCA la City Insurance au înțeles să încheie noi polițe RCA cu alți asiguratori care le-au raportat în baza de date AIDA. Aceasta reprezintă un grad de reînnoire din totalul polițelor expirate de 68%.

Analiza făcută la data de 24 mai arată o creștere a procentajului polițelor RCA reînnoite și raportate către baza de date AIDA de aproape 80%.

Conform raportărilor în baza de date cu polițe RCA, 104.359 de deținători de vehicule nu își reînnoiseră polițele RCA (la 24 mai).

sursă: Mediafax

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Recomandările polițiștilor din Alba pentru prevenirea violenței în familie. Prezentări în școli și la un centru social

Publicat

Polițiștii din județul Alba au desfășurat, marți, activități informativ-preventive care s-au adresat femeilor, dar și tinerilor care învață în unități de învățământ din județ.

Acțiunile au fost organizate în cadrul Campaniei Săptămâna Prevenirii Criminalității, sub sloganul ”Violența nu se șterge cu gesturi frumoase”.

Violența în familie este fenomen complex și accentuat de perioada pandemică, având consecințe atât în plan individual și familial, cât și la nivel comunitar și al societății în ansamblu. Dezbaterile s-au centrat pe modurile în care o victimă trebuie să acționeze în cazul în care se află într-o situație de risc, cunoașterea instituțiile abilitate pentru a interveni în astfel de situații și măsurile care pot fi luate față de agresor, potrivit IPJ Alba.

Polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, cu sprijinul reprezentanților Direcției Generale Asistență Socială și Protecția Copilului, au avut o întâlnire cu beneficiarii și angajații Centrului de Zi ”Arnsberg” din Alba Iulia.

Peste 200 de elevi care învață în școli gimnaziale și licee din județul Alba au primit informații legate de violența domestică și materiale cu recomandări preventive.

Recomandările Poliției

Dacă eşti victima violenţei domestice:

 • depune o plângere la unitatea de poliţie de care aparţii!
 • prezintă-te la Serviciul de Medicină Legală pentru eliberarea unui certificat medico-legal!
 • în cazul în care sunt implicaţi copii, adresează-te Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului!
 • cere ajutorul instituțiilor și organizaţiilor care oferă sprijin, consiliere şi adăpost (poţi afla datele de contact ale acestora de la preot, poliţist, asistent social)!
 • Nu îţi retrage plângerea, amăgindu-te că lucrurile se vor schimba în bine!

Miercuri, 25 mai, activitățile preventive ale polițiștilor vizează prevenirea victimizării și a disparițiilor de minori.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Un tânăr oprit în trafic pentru viteză la Războieni s-a ales cu dosar penal. Ce au descoperit polițiștii

Publicat

Un tânăr din Lunca Mureșului, oprit marți în trafic, pentru depășirea limitei legale de viteză, s-a ales cu dosar penal. Polițiștii au descoperit că avea și permisul suspendat.

Marți, în jurul orei 18.00, polițiștii din Ocna Mureș, în timp ce acționau pe DJ 107F, în localitatea Războieni – Cetate, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un tânăr, de 25 de ani, din comuna Lunca Mureșului, care a depășit limita legală de viteză.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că tânărul are dreptul de a conduce autovehicule suspendat.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Statistici T5

Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax