Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Salariile bugetarilor de la Consiliul Județean Alba și de la instituțiile de cultură subordonate. De la șofer la președinte


Publicat

Consiliul Județean Alba, o instituție cu zeci de angajați, inclusiv președintele Ion Dumitrel, cei doi vicepreședinți și secretarul general, și-a făcut publică lista cu salariile de bază pe care bugetarii le primesc lună de lună. 

Salariul celor din conducere ”sare” de 15.000 de lei. Însă ”grosul” indemnizațiilor nu îl reprezintă cele ale conducerii Consiliului, ci remunerațiile consilierilor, directorilor executivi și șefilor de serviciu. 

Citește și Salariile din PRIMĂRIA ALBA IULIA, de la primar la portar. Cât câștigă lunar și ce sporuri au angajații instituției, în 2020

De asemenea, subordonate Consiliului Județean Alba sunt și patru instituții de cultură: Muzeul Național al Unirii, Centrul de Cultură ”Augustin Bena”, Teatrul de Păpuși ”Prichindel” și Biblioteca Județeană ”Lucian Blaga”.

Obligate să dea dovadă de transparență, instituțiile statului trebuie să își publice periodic veniturile salariale, iar Consiliul Județean Alba a făcut acest lucru.

Potrivit documentului publicat pe site-ul Consiliului, președintele Ion Dumitrel câștigă lunar 23.400 de lei, salariu de bază, adică brut. Cei doi vicepreședinți, Marius Hațegan și Dumitru Fulea, primesc lunar 20.800 de lei.

Managerii celor patru instituții de cultură subordonate consiliului câștigă, lunar, între 7.118 lei și 10.559 lei.

Vezi și Nababi la stat: Prime ENORME, super-salarii și indemnizații nesimțite pentru șefii firmelor deținute de Consiliul Județean Alba

Documentul complet, cu toate salariile pe care le primesc bugetarii de la Consiliul Județean Alba poate fi consultat AICI

La sumele de mai sus se adaugă și voucherele de vacanță pe care bugetarii României le primesc anual.

Administratorul public al județului are un salariu lunar de 20.800 de lei, brut.

În ”Aparatul de Specialitate” unde se regăsesc și cei mai mulți salariați ai Consiliului Județean Alba, indemnizațiile de bază variază între 16.640 de lei (secretarul general al județului, Vasile Bumbu) și un muncitor calificat care câștigă lunar 3.858 de lei.

Directorii executivi, dar și directorii executivi adjuncți de prin Consiliul Județean Alba iau lunar 16.640 lei, la care se pot adăuga și diferite sporuri.

Un șef șerviciu are o leafă lunară de bază în valoare de 12.265 lei, iar un șef de birou, 11.150 lei, brut.

De asemenea, un consilier superior cu gradația 1, câștigă 5.352 de lei, iar unul superior cu gradația 5 are un salariu brut de 7.560 de lei.

Vezi tabelul

Salariile șoferilor variază între 2.019 lei (cu jumătate de normă) și 4.037 lei. Un muncitor calificat primește la fel ca un șofer, adică 4.037 lei, brut.

Instituții de cultură subordonate Consiliului Județean Alba

Centrul de Cultură ”Augustin Bena”, manager Alexandru PalȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

2 Comentarii

2 Comments

 1. Rusinea

  marți, 28.04.2020 at 07:46

  Rusine celor care mai voteaza hoti !

 2. Elena

  marți, 28.04.2020 at 08:40

  Credeti-ma ca am simtit asa o groaza sa deschid lista, deoarece mi se face scârbă de ce o sa vad, dar totuși am deschis-o, sigur ca mi-am stricat ziua. Dragi concetateni, noi suntem țară de salarii de 20000 lei? Sunt care pe langă salar mai primesc și pensie că doar se poate cumula. Bugetul României este vacă de muls. Știți cum se zice: DEȘTEPȚII TRĂIESC DUPĂ PROȘTI!!!!!!
  Așa este când își stabilesc ei salariile.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EDUCAȚIE

Rezultate finale BACALAUREAT 2020: Au fost publicate notele și mediile, după contestații. Care sunt rezultatele absolvenților

Publicat

examen

Ministerul Educației a publicat rezultatele finale ale examenului de Bacalaureat 2020, după rezolvarea contestațiilor. În Alba, la examen au participat peste 2.500 de candidați.

Vezi AICI rezultate finale Bacalaureat 2020 în Alba, după medie.

AICI rezultate finale pe licee în Alba.

Au fost depuse 1.264 de contestații în județul Alba, după afișarea primelor rezultate obținute de candidații prezenți la probele din sesiunea curentă a examenului de Bacalaureat. La proba scrisă de Limba și literatura română au fost depuse 582, la proba obligatorie a profilului 356, la proba la alegere a profilului și a specializării 321, iar la proba de Limba și literatura maternă – 5 contestații.

Nota minimă de promovare, pentru fiecare disciplină, este 5 (cinci), iar media finală pentru promovarea examenului este minimum 6 (șase).

După rezolvarea contestațiilor, nota poate fi modificată prin creștere sau descreștere.

Rata de promovare a examenului de Bacalaureat 2020 în Alba, înainte de contestaţii, a fost de 69,07%, uşor mai mare faţă de cea de anul trecut, cu 7 medii de 10 şi 180 de note de 10.

Vezi Cei șapte elevi de ZECE ai județului Alba, la Bacalaureat 2020. Cum au văzut examenul și ce planuri de viitor au

Din seria curentă, rata de promovare este 75,19%, iar din seriile anterioare, 34,22%. Comparativ cu anul trecut, rata de promovare este mai mare.

Vezi TOP 10 LICEE în ALBA după rezultate BACALAUREAT 2020. CLASAMENTUL în funcție de rata de promovare, înainte de contestaţii

În sesiunea iunie-iulie 2020, au promovat 1731 de candidați, dintr-un total de 2506 candidați prezenți. Dintre aceștia, 1603 de candidați sunt din promoția curentă, iar 128 de candidați sunt din promoțiile anterioare.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

CLUJ24: Chemare la protest anti-COVID în centrul Clujului. Nu a participat nimeni

Publicat

Frontul Civic Unit (FCU) a făcut apel la un protest anti-COVID în două orașe din România: Cluj-Napoca și București. La Cluj, absolut nimeni nu a ieșit în stradă, locația stabilită fiind Piața Unirii.

În cursul zilei de astăzi, 4 iulie, protestatarii trebuiau să militeze împotriva împotriva măsurilor luate de autorități pentru a combate răspândirea coronavirusului în România, potrivit cluj24.ro.

Totuși, nici o persoană nu a răspuns la apelul făcut de organizația care militează pentru transparență și justiție în legătură cu veridicitatea, constituționalitatea și legalitatea pandemiei de COVID-19.

FCU a luat ființă odată cu protestele din perioada 15-17 mai 2020, care s-au declanșat ca urmare a neîncrederii în versiunea oficială a autorităților privind pandemia de COVID-19 și a revoltei față de măsurile luate în România de oficiali, prin încălcarea constituției și a drepturilor cetățenești, se arată pe site-ul organizației.

Sursă: Cluj24.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Noi avertizări COD GALBEN și COD PORTOCALIU de furtuni în Alba și alte județe din țară până la noapte. Vreme rea până miercuri

Publicat

Meteorologii au actualizat, duminică, avertizările de vreme rea valabile în județul Alba și în țară. Sunt mai multe zone în care este Cod Galben sau Cod Portocaliu de furtuni până la noapte.

De asemenea, potrivit unei informări meteorologice, condiții de instabilitate atmosferică vor fi până miercuri dimineața, iar disconfort termic și temeperaturi maxime de până la 36 grade Celsius vor fi îndeosebi în sud-estul țării.

COD GALBEN: de duminică, 5 iulie ora 12.00 – luni, 6 iulie, ora 3.00

În sud-vestul, centrul și local în sud-estul teritoriului, precum și în zonele de deal și de munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, care se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25-30 l/mp și izolat 40-50 l/mp.

COD PORTOCALIU: duminică, 5 iulie, orele 12.00 – 23.00

În Oltenia, nordul și nord-vestul Munteniei, sudul Banatului, precum și în jumătatea de sud a Transilvaniei vor fi intervale cu averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări puternice ale vântului, vijelii și grindină.În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 35-40 l/mp și pe arii restrânse 50-70 l/mp.

INFORMARE METEOROLOGICĂ: de luni, 6 iulie, ora 10:00 până miercuri, 8 iulie, ora 10:00

În cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20-25 l/mp și izolat 40 l/mp.
În intervalul menționat, îndeosebi în regiunile sud-estice, disconfortul termic va fi accentuat, indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși pragul critic de 80 de unități, iar temperaturile maxime vor atinge 33-36 de grade.

sursă: meteoromania.ro

 

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO ȘTIREA TA: Accident nocturn la Alba Iulia. Două mașini s-au ciocnit în cartierul Micești

Publicat

Două autoturisme au fost implicate într-un accident produs în noaptea de sâmbătă spre duminică la Micești.

La fața locului s-a deplasat și Poliția. Potrivit reprezentanților IPJ Alba, nici o persoană nu a fost rănită.

Accidentul s-a produs în jurul orei 1,00.

”Am ieșit de pe o străduță laterală și am văzut că mașinile erau destul de șifonate” a declarat un cititor Alba24.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate