Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Nababi la stat: Prime ENORME, super-salarii și indemnizații nesimțite pentru șefii firmelor deținute de Consiliul Județean Alba

Publicat

Primă anuală de 80.000 de lei și salariu de 16.000 de lei pe lună pentru directorul unei firme din subordinea Consiliului Județean Alba, dar și posibilitatea altor persoane din conducere de a participa la profit sunt doar câteva exemple legate de modul în care funcționează sistemul de recompensare din bani publici, a unor personaje de la vârful acestor companii. 

Cel mai bun angajator din subordinea CJ Alba este SC Apa CTTA S.A. Alba. Cel puțin pentru directori. Astfel, directorul general Ștefan Bardan, fost deputat PDL de Alba și fost prefect liberal, a primit o o primă anuală brută în anul 2019 de 80.000 de lei. Da, ați citit corect, aproape 17.000 de euro. Asta pe lângă salariul de încadrare de 16.000 de lei lunar. 

Directorul general adjunct, Ioan Dreghiciu, are un salariu de încadrare de 11.000 de lei, dar a primit în 2019 o primă anuală totală de 19.400 de lei, la care se adaugă 5.249 de lei ca participare la profitul firmei (suma este brută). 

Și ceilalți directori au primit aproape la fel: câte 10.500 de lei salariu de încadrare, câte 19.400 de lei primă și diferite sume ca participare la profit. Este vorba despre directorul de resurse umane, Zenaida Dumitrel (soția președintelui CJ Alba, Ion Dumitrel), despre directorul tehnic Gheorghe Hațegan și despre cel economic, Cristina Mariș. 

Președintele Consiliului de Administrație, Marian Aitai (care este și director economic al Consiliului Județean Alba) a încasat și el, în 2018, peste 60.000 de lei. 

Parcul Industrial Cugir, locul în care șefii sunt și clienți, prin firmele lor

Parcul Industrial Cugir S.A. este o altă firmă a Consiliului Județean Alba. Administrează 6,2 de hectare la Cugir, reprezentând clădiri, teren construibil, zone verzi, căi de acces şi transport.

Firma este condusă de membri de bază ai PNL. Directorul General, Emil Muntean, este în funcție de la înființare. Acesta este un apropiat al fostului ministru al Apărării (care a condus pentru câteva luni și Consiliul Județean Alba, Teodor Atanasiu). Împreună cu Atanasiu, Muntean deține un teren și o casă de vacanță. 

Potrivit informațiilor furnizate de către Consiliul Județean Alba la solicitarea Alba24, directorul general are o remunerație formată dintr-o indemnizație fixă lunară de 10.043 de lei brut.

”Componenta variabilă (a indemnizației directorului general) este în cuantum de 3 salarii și se acordă în urma aprobării situațiilor financiare anuale”, se arată în răspuns. Cei din conducere mai primesc prime cu prilejul Paștelui și Crăciunului. 

Inginerul șef Radu Roșian este și el un membru vechi al PNL Alba (latura PDL). 

Atât Radu Roșian, cât și Emil Muntean fac afaceri cu Parcul Industrial Cugir. Cei doi sunt și șefi, si clienți ai PIC. Potrivit listei de clienți a Parcului Industrial Cugir, Emil Muntean figurează cu Asociația pentru Dezvoltare Socio-Economică Alba (cursuri de formare profesională), iar Radu Roșian figurează cu SC Rom Product SRL (prelucrări mecanice). 

De altfel, pe Radu Roșian îl regăsim și în Consiliul de Administrație al unei alte firme a Consilului Județean Alba, SC DPL. 

Emil Muntean este o persoană de bază pentru șefii Consiliului Județean Alba, care l-au susținut în ultimii ani în foarte multe poziții aducătoare de venituri: a fost administrator/membru în Consiliul de Administraţie la SC APA CTTA SA Alba, director la Parcul Industrial Cugir și membru în Consiliul de Administraţie la Drumuri şi Poduri Locale Alba.

Potrivit declarației de avere a acestuia, în 2018 a încasat peste 130.000 de lei ca urmare a acestor funcții pe care le-a deținut la firmele subordonate Consiliului Județean Alba.

Muntean a și deținut o firmă, SC Consulting Management Business Services CMBS SR, cu sediul chiar în PIC, dar a dizolvat-o. A fost, de altfel, găsit incompatibil de ANI pentru că a fost și consilier local și reprezentant al CJ Alba în trei consilii de administrație. 

SC Drumuri de Poduri Locale SA Alba, mai cunoscută drept SC DPL Alba, este o societate publică cu capital de stat, deținută în întregime de județul Alba. Firma a transmis că își va publica bilanțul de activitate pentru 2019, la sfârșitul lunii mai a anului 2020. 

Până atunci însă aflăm că directorul general al DPL Alba, Vistian-Ioan Corlea, are o indemnizație fixă brută de 157.198 de lei pe an. Președintele consiliului de Administrație a încasat în 2019, aproape 31.000 de lei, iar membrii Consiliului de Administrație, aproape 30.000 de lei anual. Vistian-Ioan Corlea a venit la DPL de la firma Aktor, care lucrează la lotul II al Autostrăzii Sebeș-Turda. A mai trecut, printre altele pe la Premis Blaj, pe la Florea Grup, Newamport Compani și Construct Invest.

Printre aceștia, sunt câțiva profesioniști care țjn activitatea firmei, dar și câțiva susținuți politic. Vorbim, printre cei din urmă, de Radu Roșian (PNL), dar și despre Vasile Crișan (vicepreședinte PSD), pe care îl recomandă, printre altele, abilitățile de vornic la nunți, talent din care a câștigat (potrivit declarației de avere), 12.000 de lei. 

Mai multe despre Consiliul de Administrație al firmei, găsiți aici

Domeniul de activitate al firmei constă în executarea lucrărilor de drumuri și poduri, producerea, comercializarea de mixturi asfaltice și prestarea de servicii cu utilaje și mijloace de transport auto.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

9 Comentarii

9 Comentarii

  1. Ovi

    luni, 02.03.2020 at 14:50

    Tare!!!!

  2. pilu

    luni, 02.03.2020 at 17:27

    Vistrian asta, oare cate stele o avea ?

  3. Elena

    luni, 02.03.2020 at 21:11

    Au și meritat primele. Alba iulienilor va rog sa tăceți din gura ca si voi ați primit de la începutul anului de vreo 4-5 ori bere la robinet. Ne-au făcut ăștia cinste din primele lor.
    Trăiască!!!!!! Suntem mândrii ca suntem romani!!!!!!!

  4. dan

    luni, 02.03.2020 at 21:15

    Adevarul este ca muncesc pe rupte pentru acesti bani. Firmele de la care sug sigur sunt firme de productie. Vai mama lor de jeguri penale, astia stiu cum se traieste in Romania din salariu sau pensie?

  5. NELUTU

    marți, 03.03.2020 at 07:49

    D-le Hategan ati omis venitul de aprox. 10000 lei/net/lunar ale d-lui Muntean Emil pe care il incaseaza incepand din ianuarie 2020 de la Uzina Mecanica Cugir in calitate de administrator special.

  6. Rusinea

    marți, 03.03.2020 at 08:19

    Bravo ! Sa ii votati ca din nou ca ii meritati.

  7. Jidanul

    marți, 03.03.2020 at 10:12

    Alo Bardan,Dreghiciu,Hategan,Zeneida,Rosianu,Muntean,Corlea…etc.etc cu salarii si prime nesimtite,oare voi va ganditi la oamenii saraci carora le cereti voturi ca apoi sa-i stapaniti.Doamne cum ii mai rabzi pe acestia si dale tot ce n-au avut sa mearga la doctori !!!!De multe ori astia doar se duc pe la evenimente unde se lasa cu papa bun….!Of nu mai vine vreo revolutie….?Iohannis daca esti corect,vezi de ei ca si de >al ce a fost sef la un penitenciar..< ce are 67 000 lei pensie si a dat Casa Jud.de Pensii Arges ca vrea mai mult nesatulul….!

  8. Un cititor

    miercuri, 04.03.2020 at 12:39

    Asa va trebuie,va meritati soarta,votatii in continuare pe PNL+PDL!!!

  9. cogitoergo

    marți, 28.04.2020 at 11:37

    Planul este simplu si este imbratisat de intreaga clasa politica.Se creaza o noua patura sociala, clasa de mijloc-superioara ,compusa exclusiv din bugetari cu esponsabilitati politice.Acestia traiesc intr o simbioza perfecta cu marii bogati ai acestei tari , cei ce controleaza capitalul.Se va asigura in acest fel o structura puternica de conducere a restului societatii ,indíferent de vremuri.Sistemul se practica si in alte tari , dar nu este chiar atat de vizibil.Deceniile care vin se anunta cu un nou sistem politic , un mix intre socialism si capitalism ,cu accent pe prima componenta , de cate ori va conveni.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:



ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate