Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Nababi la stat: Prime ENORME, super-salarii și indemnizații nesimțite pentru șefii firmelor deținute de Consiliul Județean Alba


Publicat

Primă anuală de 80.000 de lei și salariu de 16.000 de lei pe lună pentru directorul unei firme din subordinea Consiliului Județean Alba, dar și posibilitatea altor persoane din conducere de a participa la profit sunt doar câteva exemple legate de modul în care funcționează sistemul de recompensare din bani publici, a unor personaje de la vârful acestor companii. 

Cel mai bun angajator din subordinea CJ Alba este SC Apa CTTA S.A. Alba. Cel puțin pentru directori. Astfel, directorul general Ștefan Bardan, fost deputat PDL de Alba și fost prefect liberal, a primit o o primă anuală brută în anul 2019 de 80.000 de lei. Da, ați citit corect, aproape 17.000 de euro. Asta pe lângă salariul de încadrare de 16.000 de lei lunar. 

Directorul general adjunct, Ioan Dreghiciu, are un salariu de încadrare de 11.000 de lei, dar a primit în 2019 o primă anuală totală de 19.400 de lei, la care se adaugă 5.249 de lei ca participare la profitul firmei (suma este brută). 

Și ceilalți directori au primit aproape la fel: câte 10.500 de lei salariu de încadrare, câte 19.400 de lei primă și diferite sume ca participare la profit. Este vorba despre directorul de resurse umane, Zenaida Dumitrel (soția președintelui CJ Alba, Ion Dumitrel), despre directorul tehnic Gheorghe Hațegan și despre cel economic, Cristina Mariș. 

Președintele Consiliului de Administrație, Marian Aitai (care este și director economic al Consiliului Județean Alba) a încasat și el, în 2018, peste 60.000 de lei. 

Parcul Industrial Cugir, locul în care șefii sunt și clienți, prin firmele lor

Parcul Industrial Cugir S.A. este o altă firmă a Consiliului Județean Alba. Administrează 6,2 de hectare la Cugir, reprezentând clădiri, teren construibil, zone verzi, căi de acces şi transport.

Firma este condusă de membri de bază ai PNL. Directorul General, Emil Muntean, este în funcție de la înființare. Acesta este un apropiat al fostului ministru al Apărării (care a condus pentru câteva luni și Consiliul Județean Alba, Teodor Atanasiu). Împreună cu Atanasiu, Muntean deține un teren și o casă de vacanță. 

Potrivit informațiilor furnizate de către Consiliul Județean Alba la solicitarea Alba24, directorul general are o remunerație formată dintr-o indemnizație fixă lunară de 10.043 de lei brut.

”Componenta variabilă (a indemnizației directorului general) este în cuantum de 3 salarii și se acordă în urma aprobării situațiilor financiare anuale”, se arată în răspuns. Cei din conducere mai primesc prime cu prilejul Paștelui și Crăciunului. 

Inginerul șef Radu Roșian este și el un membru vechi al PNL Alba (latura PDL). 

Atât Radu Roșian, cât și Emil Muntean fac afaceri cu Parcul Industrial Cugir. Cei doi sunt și șefi, si clienți ai PIC. Potrivit listei de clienți a Parcului Industrial Cugir, Emil Muntean figurează cu Asociația pentru Dezvoltare Socio-Economică Alba (cursuri de formare profesională), iar Radu Roșian figurează cu SC Rom Product SRL (prelucrări mecanice). 

De altfel, pe Radu Roșian îl regăsim și în Consiliul de Administrație al unei alte firme a Consilului Județean Alba, SC DPL. 

Emil Muntean este o persoană de bază pentru șefii Consiliului Județean Alba, care l-au susținut în ultimii ani în foarte multe poziții aducătoare de venituri: a fost administrator/membru în Consiliul de Administraţie la SC APA CTTA SA Alba, director la Parcul Industrial Cugir și membru în Consiliul de Administraţie la Drumuri şi Poduri Locale Alba.

Potrivit declarației de avere a acestuia, în 2018 a încasat peste 130.000 de lei ca urmare a acestor funcții pe care le-a deținut la firmele subordonate Consiliului Județean Alba.

Muntean a și deținut o firmă, SC Consulting Management Business Services CMBS SR, cu sediul chiar în PIC, dar a dizolvat-o. A fost, de altfel, găsit incompatibil de ANI pentru că a fost și consilier local și reprezentant al CJ Alba în trei consilii de administrație. 

SC Drumuri de Poduri Locale SA Alba, mai cunoscută drept SC DPL Alba, este o societate publică cu capital de stat, deținută în întregime de județul Alba. Firma a transmis că își va publica bilanțul de activitate pentru 2019, la sfârșitul lunii mai a anului 2020. 

Până atunci însă aflăm că directorul general al DPL Alba, Vistian-Ioan Corlea, are o indemnizație fixă brută de 157.198 de lei pe an. Președintele consiliului de Administrație a încasat în 2019, aproape 31.000 de lei, iar membrii Consiliului de Administrație, aproape 30.000 de lei anual. Vistian-Ioan Corlea a venit la DPL de la firma Aktor, care lucrează la lotul II al Autostrăzii Sebeș-Turda. A mai trecut, printre altele pe la Premis Blaj, pe la Florea Grup, Newamport Compani și Construct Invest.

Printre aceștia, sunt câțiva profesioniști care țjn activitatea firmei, dar și câțiva susținuți politic. Vorbim, printre cei din urmă, de Radu Roșian (PNL), dar și despre Vasile Crișan (vicepreședinte PSD), pe care îl recomandă, printre altele, abilitățile de vornic la nunți, talent din care a câștigat (potrivit declarației de avere), 12.000 de lei. 

Mai multe despre Consiliul de Administrație al firmei, găsiți aici

Domeniul de activitate al firmei constă în executarea lucrărilor de drumuri și poduri, producerea, comercializarea de mixturi asfaltice și prestarea de servicii cu utilaje și mijloace de transport auto.

 ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

9 Comentarii

9 Comments

 1. Ovi

  luni, 02.03.2020 at 14:50

  Tare!!!!

 2. pilu

  luni, 02.03.2020 at 17:27

  Vistrian asta, oare cate stele o avea ?

 3. Elena

  luni, 02.03.2020 at 21:11

  Au și meritat primele. Alba iulienilor va rog sa tăceți din gura ca si voi ați primit de la începutul anului de vreo 4-5 ori bere la robinet. Ne-au făcut ăștia cinste din primele lor.
  Trăiască!!!!!! Suntem mândrii ca suntem romani!!!!!!!

 4. dan

  luni, 02.03.2020 at 21:15

  Adevarul este ca muncesc pe rupte pentru acesti bani. Firmele de la care sug sigur sunt firme de productie. Vai mama lor de jeguri penale, astia stiu cum se traieste in Romania din salariu sau pensie?

 5. NELUTU

  marți, 03.03.2020 at 07:49

  D-le Hategan ati omis venitul de aprox. 10000 lei/net/lunar ale d-lui Muntean Emil pe care il incaseaza incepand din ianuarie 2020 de la Uzina Mecanica Cugir in calitate de administrator special.

 6. Rusinea

  marți, 03.03.2020 at 08:19

  Bravo ! Sa ii votati ca din nou ca ii meritati.

 7. Jidanul

  marți, 03.03.2020 at 10:12

  Alo Bardan,Dreghiciu,Hategan,Zeneida,Rosianu,Muntean,Corlea…etc.etc cu salarii si prime nesimtite,oare voi va ganditi la oamenii saraci carora le cereti voturi ca apoi sa-i stapaniti.Doamne cum ii mai rabzi pe acestia si dale tot ce n-au avut sa mearga la doctori !!!!De multe ori astia doar se duc pe la evenimente unde se lasa cu papa bun….!Of nu mai vine vreo revolutie….?Iohannis daca esti corect,vezi de ei ca si de >al ce a fost sef la un penitenciar..< ce are 67 000 lei pensie si a dat Casa Jud.de Pensii Arges ca vrea mai mult nesatulul….!

 8. Un cititor

  miercuri, 04.03.2020 at 12:39

  Asa va trebuie,va meritati soarta,votatii in continuare pe PNL+PDL!!!

 9. cogitoergo

  marți, 28.04.2020 at 11:37

  Planul este simplu si este imbratisat de intreaga clasa politica.Se creaza o noua patura sociala, clasa de mijloc-superioara ,compusa exclusiv din bugetari cu esponsabilitati politice.Acestia traiesc intr o simbioza perfecta cu marii bogati ai acestei tari , cei ce controleaza capitalul.Se va asigura in acest fel o structura puternica de conducere a restului societatii ,indíferent de vremuri.Sistemul se practica si in alte tari , dar nu este chiar atat de vizibil.Deceniile care vin se anunta cu un nou sistem politic , un mix intre socialism si capitalism ,cu accent pe prima componenta , de cate ori va conveni.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Cine sunt candidații anunțați de PNL, USR-PLUS, Pro România și ALDE la președinția Consiliului Județean Alba. PSD așteaptă

Publicat

Înainte cu puțin timp de precampanie, organizațiile județene ale partidelor din Alba sunt în plină febră a stabilirii candidaților pentru funcțiile de primari și consilieri locali și județeni. Cu excepția PSD, toate partidele au avansat numele celor care vor candida la cea mai înaltă funcție din județ, cea de președinte a consiliului județean.

Deputatul de Alba, Florin Roman, va coordona campania electorală a lui Ion Dumitrel, care candidează pentru un nou mandat în funcția de președinte al Consiliului Județean Alba.

Reprezentanții PNL au organizat vineri o conferință de presă la sediul organizației județene a partidului, în care au anunțat oficial candidatura lui Dumitrel pentru un nou mandat la funcția de președinte al instituției.

”Am acceptat fără ezitare să coordonez campania electorală a președintelui CJ Alba, Ion Dumitrel, pentru că este un profesionist în administrația publică și este cel mai cinstit om pe care l-am cunoscut în politică” a transmis Roman, odată cu anunțul că va coordona campania electorală județeană.

Liberalii au anunțat totodată că au stabilit candidații la funcțiile de primar în majoritatea localităților din Alba, cu trei excepții.

Alianța USR – PLUS îl va trimite în cursa electorală pentru postul de președinte al Consiliului Județean Alba cel mai probabil pe Mihail David, liderul PLUS Alba. Asta după ce alianța celor două formațiuni a fost oficializată la Tribunalul București. Inițial, pentru această funcție fusese anunțat Beniamin Todosiu, președintele filialei USR. Cele două partide au renegociat însă candidaturile și locurile pe liste.

PSD Alba nu a anunțat încă nici un nume, dar surse din partid au declarat pentru Alba24 că nu este exclus ca în cursă să intre chiar președintele organizației județene, Ioan Dîrzu, care poate este considerat în interiorul formațiunii drept cel mai redutabil adversar pentru Dumitrel.

De asemenea, președintele ALDE Alba, Ioan Lazăr, a declarat și el că sunt șanse mari să candideze pentru această funcție, în condițiile în care formațiunea și el personal nu doresc să susțină PSD.

Lucrurile sunt mai clare la Pro România, unde va candida medicul Mircea Frențiu din Blaj, destul de cunoscut în viața publică. Campania va fi coordonată de Horațiu Florea, liderul organizației județene.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Scandal în timpul conferinței de presă a ministrului Muncii. Violeta Alexandru, agresată verbal de un pensionar

Publicat

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a fost agresată verbal de un pensionar, în timpul unei conferințe de presă. 

Potrivit G4Media, aceasta susținea o conferință comună cu Ciprian Ciucu, președintele PNL Sector 6, în timp ce declarațiile au fost întrerupte de un vârstnic care s-a apropiat de ministru și a început să vocifereze foarte agresiv:

”Mărește pensia! Huo! Minciuni! Ia mâna de pe mine, că te omor!”, au fost câteva dintre replicile pensionarului care s-a manifestat irascibil în timpul conferinței.

”Vă rog să nu fiți agresiv”, l-a rugat ministrul pe bătrân.

Ministrul a declarat că PSD exploatează și manipulează cazurilor bătrânilor cu probleme, i-a dat cuvântul lui Ciprian Ciucu și a încercat să stea de vorbă cu pensionarul despre problemele pe care acesta le reclama.

Sursă: G4Media.ro, Epochtimes

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

16 aplicații Facebook au fost prinse distribuind în secret datele utilizatorilor. 9 au recunoscut că trimiteau date către terți

Publicat

facebook utilizatori

O echipă de cadre academice au prezentat săptămâna aceasta o metodă prin se poate identifica dacă dezvoltatorii de aplicații Facebook distribuie datele utilizatorilor către diferiți terți, potrivit siteului Centrului Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică.

Echipa a testat 1024 de aplicații Facebook și a reușit să identifice un număr de 16 aplicații ce au distribuit adresele de mail ale utilizatorilor către diferiți terți, aceștia primind diferite email-uri de la expeditori necunoscuți.

Din cele 16 aplicații, doar dezvoltatorii a 9 dintre ele au recunoscut faptul că distribuiau datele utilizatorilor, de obicei cu un site afiliat neoficial sau cu parteneri de business.

Dezvoltatorii celorlate 7 aplicații nu au confirmat distribuirea datelor către terți, iar echipei de cercetare i-a fost greu să determine dacă datele au fost distribuite intenționat sau din cauza unor incindete de securitate.

Sursă: Cert.ro, zdnet.com

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

CoronAlegeri locale 2020: Cum se depun dosarele de candidatură și cum se strâng semnăturile de susținere

Publicat

Candidaturile pentru alegerile locale din 27 septembrie pot fi depuse şi în format electronic, se va face o singură listă de susţinători pentru primar şi consilieri locali şi una pentru consilierii judeţeni şi pentru preşedintele consiliului judeţean, iar semnăturile de susţinere pentru candidați pot fi strânse şi prin e-mail – sunt câteva dintre măsurile propuse, în contextul pandemiei de COVID-19, îmtr-un proiect de hotărâre al Autorității Electorale Permanente.

AEP a anunțat vineri, într-un comunicat de presă, că a elaborat proiectul de hotărâre prin care stabilește metodologia depunerii dosarelor de candidatură şi a listelor de susţinători la alegerile locale preconizate pentru 27 septembrie.

”Având în vedere faptul că procedura întocmirii şi depunerii electronice a documentelor de candidatură şi a listelor de susţinători nu poate fi tratată distinct de reglementarea întocmirii şi depunerii acestora pe suport de hârtie, prin prezentul proiect de act normativ se propune reglementarea procedurii de depunere a acestora pe suport de hârtie şi/sau în format electronic”, precizează reprezentanții AEP.

Cele mai importante prevederi ale actului normativ:

*Listele de susţinători şi candidaturile pot fi depuse pe suport hărtie sau informatic. Prin suport informatic se înţelege orice tip de suport electronic de tip CD, DVD, stick USB sau HDD extern.

*La rubrica ”având funcţia de…” din formularele declaraţiilor de avere şi de interese, candidaţii vor menţiona calitatea de candidat la una dintre funcţiile de primar, consilier local, consilier judeţean sau preşedinte al consiliului judeţean

*Pentru depunerea candidaturilor la birourile electorale de circumscripţie pe suport de hârtie se constituie patru dosare

În cazul depunerii dosarelor de candidatură pe suport informatic, acestea trebuie să conțină:

a) pentru consiliul local şi consiliul judeţean, lista de candidați, conform modelului prevăzut în anexa nr. 1, semnată cu semnătură electronică calificată de către persoanele prevăzute la art. 47 alin. (1) şi (2) din Legea nr. 115/2015, cu modificările şi completările ulterioare;

b) pentru primar şi preşedintele consiliului judeţean, propunerea de candidatură, conform modelului prevăzut în anexa nr. 2, semnată cu semnătură electronică calificată de către persoanele prevăzute la art. 47 alin. (1) şi (2) din Legea nr. 115/2015, cu modificările şi completările ulterioare;

c) copiile actelor de identitate ale candidaților;

d) declaraţiile de acceptare a candidaturii, conform modelului prevăzut în anexa nr. 3, semnate cu semnătură electronică calificată de către candidaţi;

e) declaraţiile de avere şi declaraţiile de interese, conform modelelor prevăzute de anexele nr. 1 şi 2 la Legea nr. 176/2010, cu modificările şi completările ulterioare, semnate cu semnătură electronică calificată de către candidaţi;

f) declaraţiile pe propria răspundere în sensul că a avut sau nu calitatea de lucrător al Securităţii sau de colaborator al acesteia, semnate cu semnătură electronică calificată de către candidaţi, conform modelului prevăzut în anexa la Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 24/2008, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 293/2008, cu modificările și completările ulterioare;
Dosarele de candidatură pe suport informatic vor fi însoțite de un formular, în două exemplare originale, semnat şi datat olograf de către persoana desemnată să depună candidaturile de către conducerea partidului, a organizației cetățenilor aparținând minorităților naționale, a alianţei politice sau a alianței electorale care a propus candidaturile, respectiv de către candidatul independent.

*Datele susținătorilor și semnăturile acestora pot fi colectate pe suport de hârtie sau prin mijloace electronice, acestea din urmă incluzând platforme on-line specifice și serviciile de poștă electronică.

*Listele de susținători întocmite în format electronic pot fi semnate de către susținători cu semnătură electronică.

*Lista de susținători poate conține datele unui singur susținător.

*Listele de susținători în format electronic sunt valabile numai dacă veridicitatea datelor este atestată prin declarația pe propria răspundere prevăzută la art. 51 alin. (1) ultima teză din Legea nr. 115/2015, cu modificările și completările ulterioare, întocmită în format electronic, dată conform legii și modelului prevăzut în anexa nr. 5 la prezenta metodologie și semnată cu semnătură electronică calificată de către persoana care a colectat datele și semnăturile susținătorilor.

Proiectul de act normativ a fost publicat pe site-ul www.roaep.ro la data de 03.07.2020 şi poate fi consultat la secţiunea Legislaţie electorală – Transparenţă decizională.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate