Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Salariul minim pe economie de 4.050 de lei va fi aprobat săptămâna aceasta. Precizările lui Marcel Ciolacu

Publicat

Salariul minim pe economie de 4.050 de lei: Guvernul va aproba săptămâna aceasta majorarea salariului minim pe economie care va fi aplicată de la 1 ianuarie. 

Salariul stabilit a rămas la 4.050 de lei, după discuţiile cu patronatele şi sindicatele, a anunţat, luni, prim-ministrul Marcel Ciolacu.

El a fost întrebat dacă decizia de majorare a salariului minim va fi luată în această săptămână de Guvern.

„Da, dar el are, după cum ştiţi, o aplicare de la 1 ianuarie. Care este urgenţa? Îmi scapă ceva mie. El este hotărât – 4.050, după discuţii cu patronate şi cu sindicate”, a afirmat Ciolacu, după participarea la Summitul Autorităţilor Publice Municipale din România.

De asemenea, va fi menținută scutirea de impozite și contribuții sociale pentru suma de 300 lei lunar.

După majorarea din ianuarie, dacă salariul minim va ajunge la 4.050 de lei, românii vor ajunge la 47% din salariul minim european.

Creșterea salariului minim brut are impact semnificativ asupra mediului privat, pentru că duce la creșterea cheltuielilor angajatorilor. Totodată duce și la încasări mai mari la buget.

Vezi și: Salariul minim european. Cum va fi aplicat în România. Legea ce aduce modificări Codului Muncii, publicată de minister

Ce este salariul minim pe economie: acest indicator reprezintă cea mai mică sumă pe care un angajator este obligat să o plătească unui angajat pentru munca prestată, conform legislației dintr-o țară.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:



ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate