Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Salvamont Alba, avertisment pentru turiști în contextul avertizărilor de viscol și ninsori. Recomandările salvatorilor montani

Publicat

Având în vedere avertizările ANM pentru perioada imediat următoare, se așteaptă intensificări ale vântului la altitudini mari urmate de ninsori care vor fi mai abundente în unele zone.

Reamintim faptul că județul Alba se află sub avertizări Cod Galben și Cod Portocaliul de vânt puternic, viscol și ninsori, până duminică, 24 decembrie, la ora 10:00.

Citește și Avertizări Cod Galben și Cod Portocaliu de vânt puternic și ninsori în Alba și alte județe. Viscol, la munte. Zonele vizate

În perspectiva vacanței și a sărbătorilor de iarnă se preconizează o creștere a afluxului de turiști în zonele pârtiilor de schi unde stratul de zăpadă va crește în următoarele zile.

Salvamont Alba avertizează turiștii și schiorii să fie bine și corect echipați pentru vremea vitregă care se anunță la altitudini mari și să nu părăsească limitele domeniilor schiabile îndeosebi în condiții de ceață și vizibilitate redusă, când există riscul de rătăcire pe munte.

Citește și Ciclon polar și furtună cu forța unui uragan, înainte de Crăciun. România nu este ferită de impactul cu furtuna PIA

În unele zone montane ale județului stratul de zăpadă depășește în unele locuri și 30-50 cm, și condițiile meteo se pot schimba foarte repede de la un moment la altul.

Salvatorii montani vor fi prezenți în zona pârtiilor de schi pe toată perioada vacanței și vor asigura măsurile de prim ajutor în punctele de lucru din proximitate.

Vă puteți informa despre traseele turistice din zonă apelând O-SALVAMONT (0725826668), iar pentru accidente în zona montană apelați Serviciul Național Unic de Apeluri de Urgență (SNUAU) 112.

„Vă dorim vacanță plăcută și sărbători fericite!”, au transmis reprezentanții Salvamont Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax