Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Șapte pacienți confirmați cu COVID-19, tratați la spitalul din Alba Iulia. Opt cazuri, transferate la unitatea suport din Blaj

Publicat

Cadrele medicale de la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Alba Iulia acordă îngrijiri de specialitate, în prezent, la șapte pacienți confirmați cu COVID-19, boală cauzată de infectarea cu noul coronavirus (SARS-CoV-2). Toți pacienții confirmați sunt internați în cadrul secției de boli infecțioase, au transmis într-un comunicat de presă, reprezentanții Spitalului de Urgență Județean din Alba Iulia.

”În cadrul SJU Alba Iulia mai sunt internate 13 cazuri suspecte (fiecare singur într-un salon) a căror probe biologice recoltate sunt în lucru.

O femeie în vârstă de 69 de ani – cel mai recent caz – a fost adusă și internată în noaptea de sâmbătă spre duminică, după ce rezultatele analizelor, din cursul zilei de 4 aprilie, au confirmat că s-a infectat cu noul coronavirus (SARS-CoV-2). Potrivit anchetei epidemiologice, pacienta a intrat în contact cu unul dintre cazurile confirmate. În prezent, starea sa de sănătate este bună.

CITEȘTE ȘI: Din cele 33 de cazuri confirmate în Alba, 11 sunt din Ciuruleasa. Măsuri speciale pentru evitarea răspândirii virusului

Facem precizarea că doi pacienți ai SJU Alba Iulia au fost declarați vindecați de COVID-19, după ce două teste consecutive au ieșit negative, iar opt cazuri au fost transferate la Spitalul Municipal Blaj.

Astfel, în total, de la începutul pandemiei și până în prezent, SJU Alba Iulia a avut în îngrijire un număr de 17 cazuri de COVID-19”, au specificat reprezentanții instituției.

CITEȘTE ȘI: FOTO UPDATE: ANCHETĂ EPIDEMIOLOGICĂ la centrul de dializă din Alba Iulia. Doi pacienți infectați cu coronavirus

Reamintim că astăzi, 5 aprilie, în Alba au fost confirmate 33 de cazuri de coronavirus, iar 11 sunt din comuna Ciuruleasa. De asemenea, la centrul de dializă din Alba Iulia se realizează o anchetă epidemiologică după ce doi pacienți au fost confirmați cu virusul.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Tomusca Ioan

    duminică, 05.04.2020 at 20:59

    In legătura cu cazul femeii de 69 ani confirmată cu Covid-19 ultimul caz de îmbolnăvire sunteți in posesia unor date eronate.
    Aceasta femeie a fost adusă in ziua de 03 Aprilie la Spitalul Municipal Sebeș in urgentă. După efectuarea investigațiilor a fost dirijata la Spitalul Județean de Urgentă Alba in aceeași zi .Tot in aceeași zi a fost trimisa înapoi la Spitalul din Sebeș unde a fost internata Abia in data de 05 Aprilie a fost transportată la Spitalul mun Blaj deoarece sa confirmat infectarea cu Covid-19.
    Ma întreb dacă in data de 03 i sau prelevat probe pt Covid de ce abia in data de 05 a fost dirijata la Blaj Deasemenea întreb de ce personalul medical din Spitalul Sebeș care a venit in contact cu pacienta nu a fost informat oficial pana la aceasta data și supus testării de urgentă? Cred ca incompetenta poate forma un nou caz Suceava și la Sebeș.

    • Cristian Panu

      duminică, 05.04.2020 at 21:47

      Bună seara, articolul este un comunicat de presă al Spitalului Județean de Urgentă Alba Iulia. Datele din material sunt transmise de reprezentanții instituției. Comunicatul de presă îl găsiti si pe pagina de Facebook a unitatii medicale.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax