Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Scade numărul românilor care vor să muncească în alte țări. Doar 33% mai sunt dispuși să plece peste hotare. Studiu

Publicat

Numărul românilor care vor să lucreze în alte țări a scăzut. Potrivit unui studiu recent, doar 33% dintre români mai sunt dispuși să plece la muncă în străinătate, în scădere cu 22 de puncte procentuale față de 2018.

Aceasta este concluzia unui studiu realizat de o companie de consultanță și de un site de recrutări online, potrivit Digi24.

Printre motive s-au numărat restricțiile de călătorie, dar și faptul că, în perioada pandemiei mulți români s-au întors în țară, dar au continuat să lucreze pentru companii din străinătate. Aceștia din urmă și-au păstrat și toate beneficiile unui loc de muncă în afara țării, ceea ce pentru mulți a fost cea mai bună opțiune, spun specialiștii în recrutare.

Astfel, procentul românilor dispuşi să plece la muncă în străinătate a scăzut în doar doi ani de la 55% la 33% anul trecut.

În 2014, 81% dintre români spuneau că sunt „ok” cu ideea de a pleca din țară pentru a munci peste granițe, potrivit sondajului realizat de Boston Consulting Group şi BestJobs.

Sursa: digi24.ro

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax