Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

Scandal la Primăria Șibot: Viceprimarul de la ALDE, demis când era în concediu. Acuzații de blat între PNL și PSD

Publicat


Viceprimarul comunei Șibot, Dacian Herlea, membru ALDE, a fost demis din funcție, joi, 26 septembrie într-o ședință de Consiliu Local. Acesta a fost înlocuit cu Gheorghe Bonța de la PNL.

Proiectele de hotărâre prin care s-a propus demiterea lui Herlea, dar și numirea unui nou viceprimar nu se aflau pe ordinea de zi a ședinței, aceasta fiind suplimentată. Cele două proiecte au fost inițiate de cei patru consilieri locali de la PNL.

Președintele ALDE Alba, Ioan Lazăr, acuză un ”blat” între PNL și PSD, care au făcut front comun și au votat pentru demiterea lui Herlea din funcție.

Consiliul Local al comunei Șibot este format din zece consilieri: patru de la PNL, doi de la PSD, un independent și trei consilieri de la ALDE.

Pentru demiterea lui Herlea din funcție au votat consilierii locali de la PNL împreună cu cei de la PSD. Mai mult, Dacian Herlea a declarat că decizia de revocare a sa din funcția de viceprimar a fost luată când el se afla în concediu.

Președintele ALDE Alba, Ioan Lazăr, consideră că artizanii demiterii lui Herlea sunt președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel și fostul prefect, Cornel Murg.

”Foștii colegi de partid a lui Liviu Dragnea, în speță Ion Dumitrel, președintele Consiliului Județean și Cornel Murg, fost prefect, actualmente director de cabinet al prefectului, dar din umbră tot el conduce Prefectura, sunt artizanii revocării abuzive din funcția de viceprimar a lui Dacian Herlea” a declarat Ioan Lazăr pentru Alba24.ro.

Mai mult, Lazăr a declarat că se gândește la mai multe motive pentru care Herlea a fost demis din funcție. Potrivit șefului ALDE Alba, la mijloc s-ar putea afla o ”răsplata” din partea PSD către Ion Dumitrel pentru ajutorul dat de acesta, în urmă cu patru ani, în formarea consiliilor locale din Baia de Arieș, comuna Valea lungă și Șibot.

De asemenea, Lazăr mai crede că Ion Dumitrel și Cornel Murg ar avea intenția de ”a ascunde și îngropa fapte săvârșite de fostul primar al comunei”, ținând cont că Primăria Șibot este vizată de o anchetă în care mai mulți funcționari publici, printre care și Herlea sunt cercetați pentru abuz în serviciu și delapidare.

 

 


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Oficial MFP: Prețurile diferite față de UE la carburanți nu sunt determinate de nivelul taxelor

Publicat

scumpiri

În România ponderea taxelor în prețurile finale ale benzinei fără plumb și motorinei sunt printre cele mai mici din Uniunea Europeană, susține Attila Gyorgy, secretar de stat în cadrul Ministerului Finanțelor Publice (MFP), răspunzând unei interpelări adresate de un deputat. „Astfel, la benzina fără plumb această pondere reprezintă 54% din prețurile finale, iar la nivelul […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

ÎNTRE CHIN ȘI AMIN, filmul dedicat fenomenului Pitești, în care joacă Kira Hagi, va fi proiectat la Alba Iulia

Publicat

ÎNTRE CHIN ȘI AMIN, primul film artistic având ca temă Experimentul Pitești, unul dintre cele mai teribile experimente de reeducare prin tortură din istoria modernă, va fi difuzat marți, 22 octombrie, ora 18, la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia. În film joacă și Kira Hagi, fiica lui Gheorghe Hagi. Acesta s-a arătat […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Pădurarul care apare în ancheta RECORDER, snopit în bătaie după apariția reportajului

Publicat

Răzvan Cenușă, pădurarul din comuna Moldoviţa, judeţul Suceava, care a avut curajul să apară într-un reportaj realizat de jurnaliştii de la Recorder, în care se arată cum se fură legal din pădurile Bucovinei, a fost snopit în bătaie după difuzarea materialului.  Informația a fost făcută publică de activistul de mediu Tiberiu Boşutar pe site-ul său, […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

REVOLTĂTOR: Voluntarii care refăceau locuința unei familii sărmane din Gorj, reclamați de vecinii invidioși

Publicat

Mai mulți localnici din satul Bobu (Gorj) au depus reclamații contra voluntarilor veniți să refacă locuința unei familii sărace. Sătenii s-au plâns la primărie că sunt deranjați de zgomotul produs, iar unii săteni chiar îi înjurau pe voluntari atunci când treceau prin fața casei, scrie publicația locală igj.ro. Sătenii s-au plâns la primărie că sunt deranjați […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate