Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Scandal la Primăria Șibot: Viceprimarul de la ALDE, demis când era în concediu. Acuzații de blat între PNL și PSD

Publicat

Viceprimarul comunei Șibot, Dacian Herlea, membru ALDE, a fost demis din funcție, joi, 26 septembrie într-o ședință de Consiliu Local. Acesta a fost înlocuit cu Gheorghe Bonța de la PNL.

Proiectele de hotărâre prin care s-a propus demiterea lui Herlea, dar și numirea unui nou viceprimar nu se aflau pe ordinea de zi a ședinței, aceasta fiind suplimentată. Cele două proiecte au fost inițiate de cei patru consilieri locali de la PNL.

Președintele ALDE Alba, Ioan Lazăr, acuză un ”blat” între PNL și PSD, care au făcut front comun și au votat pentru demiterea lui Herlea din funcție.

Consiliul Local al comunei Șibot este format din zece consilieri: patru de la PNL, doi de la PSD, un independent și trei consilieri de la ALDE.

Pentru demiterea lui Herlea din funcție au votat consilierii locali de la PNL împreună cu cei de la PSD. Mai mult, Dacian Herlea a declarat că decizia de revocare a sa din funcția de viceprimar a fost luată când el se afla în concediu.

Președintele ALDE Alba, Ioan Lazăr, consideră că artizanii demiterii lui Herlea sunt președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel și fostul prefect, Cornel Murg.

”Foștii colegi de partid a lui Liviu Dragnea, în speță Ion Dumitrel, președintele Consiliului Județean și Cornel Murg, fost prefect, actualmente director de cabinet al prefectului, dar din umbră tot el conduce Prefectura, sunt artizanii revocării abuzive din funcția de viceprimar a lui Dacian Herlea” a declarat Ioan Lazăr pentru Alba24.ro.

Mai mult, Lazăr a declarat că se gândește la mai multe motive pentru care Herlea a fost demis din funcție. Potrivit șefului ALDE Alba, la mijloc s-ar putea afla o ”răsplata” din partea PSD către Ion Dumitrel pentru ajutorul dat de acesta, în urmă cu patru ani, în formarea consiliilor locale din Baia de Arieș, comuna Valea lungă și Șibot.

De asemenea, Lazăr mai crede că Ion Dumitrel și Cornel Murg ar avea intenția de ”a ascunde și îngropa fapte săvârșite de fostul primar al comunei”, ținând cont că Primăria Șibot este vizată de o anchetă în care mai mulți funcționari publici, printre care și Herlea sunt cercetați pentru abuz în serviciu și delapidare.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax