Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Schimbare la conducerea Jandarmeriei Alba. Colonelul Marius Giurea, noul inspector şef, după ce Felician Itu s-a pensionat


Publicat

GiureaÎncă o unitate MAI din judeţul Alba are conducere nouă. Colonelul Marius Claudiu Giurea (46 de ani) preia comanda Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Alba. Colonelul Felician Itu, aflat la conducerea Jandarmeriei Alba de trei ani, s-a pensionat, din 7 noiembrie.

Reamintim că Felician Itu preluase comanda IJJ Alba după pensionarea colonelului Ioan Onac Herţa.

Colonel Marius Claudiu Giurea a fost desemnat să îndeplinească atribuțiile funcției de inspector șef la Inspectoratul Județean de Jandarmi „Avram Iancu” Alba. Colonelul Felician Itu (51 de ani) a trecerut în rezervă cu drept de pensie.

Reamintim că Marius Giurea a câştigat prin concurs, la Bucureşti, funcţia de prim adjunct al inspectorului şef al Jandarmeriei Alba, în 2013. Este specializat în criminalistică, a urmat cursuri speciale în Germania, Turcia şi Italia. Şi-a început cariera militară în funcţia de comandant pluton paraşutişti şi apoi de grup operaţiuni speciale.

A absolvit în anul 1996 cursurile Institutului militar de Infanterie şi Chimie ,,Nicolae Bălcescu” – Sibiu, iar între anii 2005 -2006 şi 2009-2011 a urmat studii de masterat în cadrul Academiei de poliţie ,,Alexandru Ioan Cuza” – Bucureşti, în specializările ,,Criminalistică”, respectiv ,,Managementul Cooperării poliţieneşti Internaţionale”. Totodată, a urmat cursuri naţionale şi internaţionale de pregătire, dintre care Stagiul de pregătire cu trupele Spezialeinsatzkommando (S.S.K.) Landul Rheinland-Phalz Germania, Cursul  “Defence against Terrorism”– Ankara – Turcia şi Cursul de Management ,,High Level” la Centrul de Excelenţă privind Unităţile de Poliţie pentru Menţinerea Stabilităţii de la Vicenza-Italia.

Şi-a început cariera militară în funcţia de comandant pluton paraşutişti la o unitate militară din oraşul Titu, judeţul Dâmboviţa. Între anii 1997 – 2003 a fost comandant grup operaţiuni speciale, ulterior comandant companie paraşutişti în cadrul aceleiaşi instituţii, după care a îndeplinit funcţia de şef al cercetării la o unitate militară din Bucureşti. Începând cu anul 2005, ofiţerul s-a transferat la Jandarmeria Română îndeplinind, pe rând, funcţia de comandant grupă paraşutişti cu specific antiterorist şi acţiuni speciale, comandant detaşament cu specific antiterorist şi acţiuni speciale, ofiţer specialist în cadrul structurii de coordonare a misiunilor specifice şi ofiţer specialist în cadrul Biroului Pregătire Acţiuni Speciale şi Pregătire fizică.

Între anii 2009 – 2010 a condus Batalionul 1 Jandarmi Intervenţie Antiteroristă si Acţiuni Speciale din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei, iar din anul 2010 până în prezent a activat în cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, contribuind la realizarea misiunilor operative ale instituţiei.

Vezi şi FOTO-VIDEO: Ceremonial de predare a comenzii ISU Alba. Colonelul Dorel Sofica s-a pensionat, după 30 de ani de activitate. Nou şef, Cornel Oprişa

Citeşte şi Schimbări la IPJ Alba: Comisar-șef Cristian Ioan Dunca a fost pus în funcția de șef al Inspectoratului de Poliție al JudețuluiȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comment

  1. LOLO

    vineri, 25.11.2016 at 22:00

    Respect!!! Comandante!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

VIDEO INTERVIU: Voicu Paul, candidatul PNL pentru Primăria Alba Iulia, la Testul de Sinceriate. Despre trecut, prezent și viitor

Publicat

Actualul viceprimar cu atribuții de primar și candidatul PNL Alba pentru funcția de primar al Municipiului Alba Iulia, Voicu Paul, a fost prezent la Testul de Sinceritate. 

În talk show-ul politic moderat de Dan Lungu, Voicu Paul a vorbit despre ce l-a motivat să intre în cursa pentru Primăria Alba Iulia, ce îl recomandă pentru funcția de primar al Municipiului, proiecte în implementare, dar și planuri de viitor pentru oraș. 

”În toți acești ani pe care i-am petrecut în Primăria Alba Iulia, pentru că nu am fost în altă parte am participat la toate proiectele care au fost scrise în acest oraș. Am colaborat cu o întreagă echipă de experți, de proiectanți, de executanți, funcționari publici, primari, viceprimari și pot spune că peste ani în Primărie au rămas cei mai buni oameni”, a declarat Voicu Paul în cadrul emisiunii.

De asemenea, Voicu Paul a mai vorbit despre proiectele care trebuie continuate în oraș pentru albaiulieni, dar și despre modul în care se poate îmbunătăți interacțiunea dintre autorități și cetățeni.

Mai mult de atât, candidatul PNL pentru funcția de primar al Municipiului a vorbit și despre una dintre problemele cu care se confruntă orașul: parcările.

Voicu Paul a prezentat ce proiecte derulează Primăria Alba Iulia în acest moment pentru amenajarea de parcări auto, dar și planurile de viitor în acest sens.

Vedeți răspunsurile date de Voicu Paul la fiecare întrebare în parte, în emisiunea ”Testul de sinceritate” pe Alba24.ro, moderată de Dan Lungu.

 

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Problemă de securitate pentru cardurile VISA contacless. Ce vulnerabilitate conțin

Publicat

card

Conform cercetătorilor în domeniul securității cibernetice de la ETH Zurich, cardurile contactless VISA (inclusiv VISA Credit, Visa Debit, Visa Electron și V Pay Cards) conțin o vulnerabilitate.

Aceasta permite atacatorilor să efectueze tranzacții mari prin intermediul cardurilor pierdute sau furate, fără a cunoaște PIN-ul acestora. 

De asemenea, atacatorii pot realiza tranzacții offline neautentice la PoS.

Vulnerabilitatea este exploatată prin intermediul unui atac tip „man-in-the-middle”, fiind utilizată o aplicație pentru Android ce transmite terminalului informația că verificarea prin PIN nu este necesară, întrucât aceasta a fost efectuată pe dispozitivul clientului.

Informația a fost făcută publică și de către Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibertentică – CERT – RO, care citează Hackernews.com

 

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Lucrări de reparații pe drumurile comunale și sătești din Bistra. Licitație de 1,9 milioane de lei, lansată în SEAP

Publicat

Primăria comunei Bistra a lansat marți, 22 septembrie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru lucrări de reparații străzi, drumuri comunale și sătești. 

Valoarea estimată a lucrărilor este cuprinsă între 1.600.000 ș1.900.000 de lei, fără TVA. 

Potrivit caietului de sarcini, având în vedere starea precară a străzilor şi drumurilor din comuna Bistra datorate degradărilor evolutive sub acţiunea factorilor climaterici şi mecanici, este necesară executarea lucrărilor de întreţinere specifice acestor tipuri de drumuri, în vederea aducerii acestora la o stare normală de exploatare şi care să asigure siguranţa şi confortul circulaţiei.

Pentru aceasta sunt necesare achiziţionarea a diverse tipuri de piatră – concasată, de construcţie, de carieră, nisip, balast, beton, etc. (livrarea + transportul) şi prestarea de servicii cu utilaje specifice reparaţiilor şi întreţinerii drumurilor (autobasculantă, autogreder, compactor, buldozer, etc.) lucrări reparații străzi asfaltate.

Durata contractului este de 36 luni.

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

VIDEO: Mesajul ministrului Nelu Tătaru, la Alba Iulia, pentru cei care protestează împotriva purtării măștilor în școli și licee

Publicat

Prezent marți, la Alba Iulia unde a viziat Spitalul Județean de Urgență Alba, Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a fost întrebat de reporteri cum comentează protestele din ultimele zile împotriva purtării măștilor de copii în școli.

Acesta a pus accentul pe prevenție și că masca este cea mai sigură metodă de precauție în spații închise în lupta cu pandemia de coronavirus.

De asemenea, la poarta spitalului au fost prezente și câteva persoane care săptămâna trecută au protestat la Alba Iulia, în fața Prefecturii Alba, împotriva purtatului de măști în școli. Aceștia ar fi vrut să vorbească cu Nelu Tătaru despre acest subiect însă nu au avut ocazia.

”Tot ce înseamna studii, tot ce înseamnă recomandări, tot ce înseamnă evaluări, în această pandemie ne-au arătat că cea mai sigură metodă de precauție este portul măștii. Celelalte sunt complementare.

Unde nu putem respecta și dinstanțarea (n.r. în interiorul claselor de curs) portul măștii rămâne obligatorie. Suntem în spațiu închis, în spațiul de clasă, sunt reguli pe care mă gândesc părinții sau bunicii lor le-au indicat și trebuie să le respecte.(…)

Vrem să avem grijă de ei, vrem să avem grijă de cei de acasă, vrem să terminăm odată cu pandemia asta, trebuie să respectăm regulile”, a declarat Nelu Tătaru la Alba Iulia.

Reamintim că un grup de părinți au protestat în ultimele zile la Alba Iulia, dar și în țară împotriva purtării măștilor în unitățile de învățământ.

VEZI ȘI: VIDEO: Acțiune împotriva purtării măștilor la școală, organizată de un grup de părinți din Alba Iulia

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate