Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

SCHIMBĂRI pe lista PNL Alba pentru parlamentare, validate de Biroul Politic Naţional. Nume noi, pe locuri neeligibile


Publicat

parlamentLista candidaţilor PNL Alba la alegerile parlamentare din 11 decembrie a fost modificată de conducerea judeţeană a partidului. Noua componenţă şi ordinea pe liste au fost validate joi de Biroul Politic Naţional al partidului.

Schimbările nu afectează însă locurile eligibile. Dacă PNL va obţine scor similar celor de la locale, adică peste 50%, vor avea asigurat un loc de senator, pe care candidează acum, din prima poziţie, parlamentarul Alexandru Pereş, respectiv trei locuri de deputaţi. Astfel, la Camera Deputaţilor ar intra Florin Roman, în prezent vicepreşedinte CJ Alba, Corneliu Olar (primarul comunei Horea) şi Claudiu Vasile Răcuci (consilier judeţean, din Blaj).

Faţă de listele prezentate iniţial de liberali, Comitetul Executiv Judeţean PNL Alba a operat modificări, marţi, în eşalonul doi. Silviu Ponoran (actual primar la Zlatna) şi avocatul Cornel Berindei nu se mai regăsesc pe următoarele două locuri la Senat. Pe aceste poziţii au intrat Dumitru Fulea (din Sebeş, consilier judeţean), care iniţial se afla pe lista pentru deputaţi şi Simone Albani (consilier judeţean). Locul patru pe listă este Carmen Liliana Stoica, de la Ocna Mureş.

Pe lista candidaţilor pentru Camera Deputaţilor, după primele locuri eligibile, se află Sorin Bumb (consilier judeţean), Gabriel Pleşa (viceprimar de Alba Iulia), Elena Ignat (Alba Iulia) şi Emil Muntean (Cugir). Actualul deputat Dan Simedru nu se mai regăseşte pe lista candidaţilor PNL pentru parlamentare, în acest an, acesta nefiind, nici iniţial, pe un loc eligibil.

Lista finală a candidaţilor PNL Alba:

Senat

1. Alexandru Pereş (actual senator, vicepreşedinte al Senatului)

2. Dumitru Fulea (Sebeş, consilier judeţean)

3. Simone Albani Rochetti (consilier judeţean)

4. Carmen Liliana Stoica (Ocna Mureş)

Camera Deputaţilor

1. Florin Roman (vicepreşedinte CJ Alba)

2. Corneliu Olar (primarul comunei Horea)

3. Claudiu Vasile Răcuci (din Blaj, consilier judeţean)

4. Sorin Bumb (consilier judeţean)

5. Gabriel Pleşa (viceprimar de Alba Iulia)

6. Elena Ignat (Alba Iulia)

7. Emil Muntean (Cugir)

Candidaţii PNL la parlamentare vor fi lansaţi oficial pe 5 noiembrie, la mitingul liberal din Bucureşti.

Citește și Profil de candidat: GROFUL APUSENILOR, Corneliu Olar lasă „Casa Albă” de la Horea pentru influența și imunitatea din Casa Poporului

Citește și Profil de CANDIDAT EȘUAT: Deputatul Călin Potor, eliminat politic de PSD Alba. Greșelile care i-au distrus cariera

 Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, infectat cu Sars-Cov-2 cu doar o zi înainte de rapel

Publicat

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a anunţat sâmbătă că s-a infectat cu SARS-CoV-2 de la un coleg chiar cu o zi înainte de vaccinarea cu a doua doză de ser, având o formă foarte uşoară a bolii.

„Cu ajutorul lui Dumnezeu sunt foarte bine. Din fericire, apucasem să fac prima doză de vaccin, dar m-am contaminat miercurea trecută de la un coleg chiar cu o zi înainte de rapel.

M-am pozitivat ulterior, dar în acest context am făcut o formă foarte uşoară. La gradul meu de oboseală şi stres ar fi putut fi altfel dacă nu aş fi fost vaccinat.

Să fiţi/ să fim cu toţii ocrotiţi alături de cei dragi! Speranţa pusă în Dumnezeu ne va ajuta mereu”, a precizat Vasile Bănescu.

Sursă: Agepres

Foto: Basilica.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Incendiu de vegetație în apropierea Parcului Dendrologic din Alba Iulia. Un alt incendiu a izbucnit la Vințu de Jos

Publicat

Două incendii de vegetație au izbucnit sâmbătă spre duminică noaptea.

Detașamentul de Pompieri Alba Iulia, în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Vințu de Jos, a intervenit sâmbătă seară pentru lichidarea unui incendiu de vegetație uscată izbucnit pe raza comunei Vințu de Jos.

La fața locului au fost trimise 2 mașini.

În același timp, un alt incendiu de vegetație a izbucnit în zona Parcului Dendrologic din Alba Iulia, unde a fost trimisă o autoutilitară de stins incendii.

Sursă: ISU Alba

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Intervenție dificilă a pompierilor, din cauza unor mașini parcate neregulamentar pe o stradă din Alba Iulia

Publicat

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Alba au anunțat sâmbătă seară că mașinile de pompieri au ajuns foarte greu la un bloc din Alba Iulia, unde primiseră o alertă de incendiu. 

Motivul îl reprezintă mașinile parcate neregulamentar. 

”Detașamentul de Pompieri Alba Iulia a fost solicitat să intervina la un posibil incendiu de apartament pe str. Vasile Goldiș în municipiul Alba Iulia.

La ajungerea fortelor de intervenție la fața locului s-a constatat ca era vorba despre o tigaie uitată pe foc de proprietari, fără probleme deosebite.

Intervenția a fost în schimb îngreunată de accesul foarte dificil pe stradă din cauza mașinilor parcate neregulamentar.

Dorim sa atragem atenția prin intermediul dumneavoastră cetățenilor că din această cauza mașinile de stingere sau ambulanțele pot ajunge cu întârziere la solicitări” au transmis reprezentanții ISU Alba.

Sursă: ISU Alba

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

ANSVSA a modificat prețurile la verificarea documentelor pentru animalele de companie și pentru cele destinate exportului

Publicat

ANSVSA a actualizat tarifele pentru siguranța animelelor. Noile prețuri se aplică pentru firmele care exportă animale în alte țări dar și pentru românii care solicită asistență în timpul călătoriei pentru animalele de companie.

Ordinul nr. 49/2021 privind modificarea Ordinului președintelui Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor nr. 96/2014 privind aprobarea tarifelor aplicabile în domeniul sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor, ca urmare a actualizării tarifelor în funcție de rata inflației din anul 2020 a fost publicat în Monitorul Oficial.

Atfel, tarifele aplicabile în domeniul sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor au fost modificate potrivit legestart.ro

Ordinul președintelui Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor nr. 96/2014  se modifică în urma actualizării tarifelor în funcție de rata inflației din anul 2020.

Inflația a fost calculată pentru perioada ianuarie 2020-decembrie 2020 sau la data intrării în vigoare a tarifului-decembrie 2020 pentru tarifele intrate în vigoare în anul 2020.

Potrivit noilor modificări, verificarea documentelor sanitare veterinare însoțitoare și a îndeplinirii condițiilor sanitare veterinare de export al mărfurilor supuse controalelor sanitare veterinare de frontieră este acum 48 de lei.

Iar acordarea asistenței veterinare animalelor de companie, în timpul călătoriei, la solicitarea proprietarului este 70 de lei.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate