Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Profil de CANDIDAT EȘUAT: Deputatul Călin Potor, eliminat politic de PSD Alba. Greșelile care i-au distrus cariera


Publicat


IMG_4286Deputatul PSD Călin Potor a fost scos din cărți pentru un nou mandat de parlamentar, după ce liderii partidului l-au plasat pe locul patru pe lista pentru Senat, un loc total neeligibil. Declinul politic al omului care a candidat de două ori la Primăria Alba Iulia și a obținut, în urmă cu patru ani, al doilea mandat de deputat a început de câțiva ani.

Potor și-a urmărit interesele mutându-se de la un partid la altul, la fiecare început de campanie. A plecat de la PDL la PNL pentru că nu putea candida a primărie, iar după ce a prins un nou fotoliu de deputat cu USL-ul, și-a semnat adeziunea la PSD. Dacă acestea nu au contat, atunci cu siguranță scorul de 17,21%, obținut anul acesta la alegerile locale i-au făcut pe mai marii PSD-ului să realizeze că lui Potor i s-a consumat „Potorina” și trebuie să facă un pas înapoi. Nici cei patru ani din acest mandat nu l-au ajutat să convingă că merită un loc eligibil, fiind parlamentarul din județul Alba cu activitatea cea mai redusă în Legislativ.

La sfârșitul lunii august, Călin Potor spunea că va candida și anul acesta, pentru un nou mandat în Parlament, ba chiar că este pe locul doi pe listele PSD-ului. La alegerile locale a făcut chiar și un joc pentru a prinde locul dorit pe listă, determinându-l să se elimine din ecuaţie pe posibilul său contracandidat Ovidiu Jidveian, un alt politician lovit de ghinioane, de fiecare dată când s-au apropiat alegeri.

Se pare totuși că astrele lui Potor nu l-au ajutat și va fi nevoit să se întoarcă la cariera de medic. Ce-i drept, nu doar astrele au fost vinovate, ci și voturile puține obținute la ultimele alegeri și interesul scăzut pe care l-a acordat în munca de zi cu zi din Parlament.

De ce a fost trecut Potor pe banca de rezerve?

psd, calin potor si ioan dirzuDacă e să ne uităm la activitatea lui politică, nu e greu de înțeles.

Probabil liderii PSD și-au pus un semn de întrebare în ceea ce îl privește pe Potor atunci când, convins că va scoate un scor bun la locale, s-a trezit că l-au votat 3.930 de oameni (17,21%), un rezultat șocant pentru un politician cu experiență, notorietate și care la alegerile din 2012 i-a suflat în ceafă primarului Mircea Hava și a obținut un procent de 36,32%. Cel mai probabil acesta a fost și motivul pentru care PSD l-a pus candidat la primărie anul acesta.

După alegerile din 5 iunie, Potor a fost de negăsit până de curând, când a început din nou să apară, pregătit pentru o nouă campanie. Timing-ul nu a fost tocmai potrivit, pentru că abia apăruse în presă faptul că are cea mai slabă activitate în Parlament, dintre reprezentanţii din județ.

„Nici nu m-am agitat să fac mai multe”

CALIN POTOR SI TEODOR ATANASIUFostul candidat PSD la alegerile locale își justifică lipsa de activitate din Parlament spunând că nu contează cantitatea, ci calitatea. Totuși, în perioada 2012-2013 nu a semnat vreo inițiativă, iar din 2014 până în prezent are 11 acte semnate în grup de parlamentari, din care doar 4 se referă la domeniul pe care spune că îl stăpânește, „sănătatea”.

„Munca în Parlament este o muncă de echipă. Mi-ar fi foarte ușor să semnez sau să contrasemnez tot ce face Ioan Dîrzu. Nu cred că lucrul ăsta ar fi benefic, să fiu unul dintre cei care se leagă de inițiativa pe care o face Ioan Dîrzu. Eu rămân să îmi fac treaba acolo unde trebuie să fac și unde știu, în Comisia de Sănătate, ăsta este rostul meu. Eu sunt medic, acolo trebuie să îmi fac treaba. Cantitatea nu mai rămâne din punctul meu de vedere un etalon. Într-adevăr, unora le place să adune mere cu pere, să scadă prune de acolo, să tragă linie și să spună ăla e bun și ala e rău. Eu cred că trebuie să discutăm de calitate. (…) Nici nu m-am agitat să fac mai multe. Ce să fac, să schimb legea sănătății?”, spunea Potor.

Nu doar că nu a venit cu propuneri, Potor nici nu a avut prea multe de comentat în acest mandat. Are 34 de luări de cuvânt, 31 de declarații politice din care multe preluate de la alți politicieni, 37 de întrebări și interpelări și nicio moțiune semnată.

potorExperiența primului mandat l-au făcut pe Potor să nu se mai agite prea tare pentru că „Poți să faci amendamente nenumărate, toate au sorți de izbândă zero”, după cum declara în urmă cu 3 ani.

În 2013 spunea că a înțeles, după patru ani de mandat, că amendamentele „au toate sorți de izbândă nul”.

Așa s-a ajuns să-și reducă activitatea la mai puțin de un sfert din cea din primul mandat, în care nu se poate lăuda că a rupt gura târgului, dar cel puțin avea câteva sute de întrebări și interpelări. În perioada 2008-2012 a avut 153 de luări de cuvânt (în 38 şedinţe), 149 de declaraţii politice, 26 de propuneri legislative și 396 întrebări şi interpelări.

Campaniile electorale prin care a trecut i-au arătat și fața „nevăzută”. Atacuri murdare și neinspirate, la adresa foștilor colegi de partid și declarații care nu l-au pus într-o lumină bună. Într-o emisiune radio a făcut referiri la familia nașului său, fost coleg de partid, Mircea Hava. Și în campania pentru locale din acest an spunea, mai în glumă mai în serios, că dacă ar fi fost să candideze Ovidiu Jidveian la primărie, din partea PSD, ar fi fost nevoit să îl voteze pe Hava și dacă nu ar fi candidat el l-ar fi votat pe Mircea Trifu.

Toate aceste greșeli, cumulate cu „activitatea” lui și migrarea de la un partid la altul, l-au făcut acum să fie nevoit să se întoarcă la cariera de medic, de care s-a ocupat o perioadă mai scurtă faţă de cea de politician sau poate chiar să se orienteze spre o nouă carieră.

Citește și Profil de candidat: GROFUL APUSENILOR, Corneliu Olar lasă „Casa Albă” de la Horea pentru influența și imunitatea din Casa PoporuluiDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ADMINISTRATIE

Albaiulianul Laurențiu Blaga numit CONSILIER de STAT la Cancelaria Primului Ministru. Al doilea consilier al lui Cîțu, din Alba

Publicat

Județul Alba are, începând de astăzi. doi consilieri de stat în cadrul Cancelariei Primului Ministru. După ce fostul secretar de stat de la Ministerul Muncii, Alin Ignat a fost fost numit în februarie 2021 consilier al premierului Florin Cîțu, din 9 aprilie un alt albaiulian, Alexandru Laurenţiu Blaga, a fost numit în funcţia de consilier de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului, printr-o decizie a premierului.

Blaga este membru al PNL Alba și în ianuarie 2020 a fost numit de Ludovic Orban în funcția de Director general al Agenţiei Naţionale de Cadastru.

După alegeri, în urma negocierilor dintre partidele din coaliție, funcția acestuia a fost obținută de un alt partid.

Despre activitatea lui Blaga la conducerea ANCPI,  Alba24.ro a scris AICI.

Decizia de numire în funcția de consilier de stat la Cancelaria Primului Ministru a fost publicată vineri în Monitorul Oficial.

 

Citeste mai mult
Publicitate

ECONOMIE

A crescut numărul românilor care-și caută loc de muncă. Domeniile cele mai căutate și situația joburilor disponibile

Publicat

A crescut numărul românilor care-și caută loc de muncă.

Aplicările candidaţilor au crescut cu 70% faţă de primele trei luni din 2020, respectiv de la 2,7 milioane la aproape 4 milioane, cu o medie lunară de aproximativ 1.3 milioane de aplicări, potrivit unei platforme de angajări.

Numărul locurilor de muncă a rămas însă constant. Peste 70.000 de joburi noi au fost postate în primele trei luni ale anului pe eJobs.ro, valoare egală cu cea înregistrată în aceeaşi perioadă a anului trecut.

„Un număr de joburi egal cu cel din primul trimestru al anului trecut dă un semnal important despre dinamica angajărilor din 2021. Şi asta pentru ca ianuarie şi februarie 2020 au fost două luni cu valori record în ceea ce priveşte angajările, martie fiind, într-adevăr, luna care a tras în jos primul trimestru. Anul acesta, însă, lucrurile s-au reaşezat în matcă şi se menţine un ritm constant de aproximativ 25.000 de joburi noi pe lună. În luna martie, spre exemplu, acest nivel a fost depăşit, angajatorii postând aproape 27.000 de noi locuri de muncă”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs România.

Domeniile în care este, în prezent, cea mai mare nevoie de candidaţi sunt retail, prestări servicii, IT, telecom, call center /BPO, industria alimentară sau producţie.

Oraşele cu cele mai multe oportunităţi pentru cei care vor să se angajeze sunt Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Braşov şi Iaşi, acestea devenind în ultimul an şi importante centre de relocare pentru candidaţii din oraşele mai mici în care piaţa muncii pare a fi în continuare blocată.

„Cluj-Napoca este de câţiva ani deja foarte aproape de Bucureşti ca mecansim al pieţei muncii, opţiuni pentru candidaţi, niveluri salariale sau cost al vieţii.

Vedem însă o dinamică în creştere pe Timişoara, Braşov şi Iaşi, care au trecut cu bine testul ultimului an şi care se apropie foarte mult de Cluj-Napoca din toate punctele de vedere menţionate anterior. Sunt angajatori foarte mari din domenii importante precum retail, BPO, banking, producţie sau IT care au birouri locale în aceste puncte cheie ale ţării şi angajează la niveluri similare cu cele din 2019”, explică Bogdan Badea.

În ceea ce priveşte aplicările, cel puţin pentru următoarea jumătate de an, dacă nu chiar până la finalul anului, este de aşteptat a ritmul lunar să nu scadă sub pragul de 1,3 milioane de aplicări.

Cele mai multe CV-uri sunt primite pentru joburile din vânzări, relaţii clienţi / call center, administrativ / logistică, marketing, e-Commerce, bănci sau IT, iar candidaţii care aplică cel mai mult sunt din categoria de vârstă 25-35 de ani, cu un nivel mediu de experienţă.

„Tinerii cu vârsta între 18 şi 24 de ani continuă să vină din urmă într-un ritm accelerat şi să înregistreze lunar peste 500.000 de aplicări. Urmează categoria 36-45 de ani, iar la o distanţă considerabilă se află candidaţii care au peste 45 de ani. Ca o comparaţie, dacă pe segmentul de vârstă 25-35 avem în fiecare lună 50.000 – 55.000 de candidaţi unici, în segmentul 45+ ajungem undeva la 15.000 de candidaţi”, detaliază Bogdan Badea.

Primul trimestru al anului continuă, de asemenea, două tendinţe importante începute în 2020, respectiv interesul crescut al candidaţilor pentru joburile full-time din cadrul companiilor mari, multinaţionale, precum şi un avânt al tinerilor aflaţi la început de carieră de a începe primul job cât mai devreme, înainte de terminarea studiilor.

Totodată, joburile din străinătate rămân ca opţiune secundară pentru toate categoriile de vârstă şi nivelurile de experienţă.

sursă: Mediafax

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

DOCUMENTE: MODELE DE DECLARAȚIE pe propria răspundere și ADEVERINȚĂ de la angajator pentru CARANTINĂ

Publicat

Model declarație proprie răspundere și adeverință angajator 2021: Mai multe localități din țară sunt în carantină, iar cetățenii din aceste localități vor avea nevoie de două tipuri de declarație, pentru a putea ieși din casă. 

De duminică seară, începând cu ora 22:00, intră în vigoare restricțiile de călătorie, potrivit noilor reglementări care vizează starea de alertă.

Deplasarea în afara locuinței se va putea face doar cu ajutorul unei declarații. 

Măsurile restrâng cu o oră intervalul de deplasare, faţă de ora 23:00, cât era până acum.

UPDATE: Noile măsuri anunțate în 25 martie 2021 prevăd restricții de deplasare în intervalul orar 20.00-5.00, doar în weekend (vineri, sâmbătă și duminică) în localitățile unde incidența este de peste 4 la mie, respectiv în același interval orar 20.00-5.00, însă toată săptămâna, în localitățile unde incidența este de peste 7,5 la mie.

Modelele ACTUALIZATE pentru declarația pe propria răspundere și adeverința de angajator pot fi descărcate de mai jos:

Formularul dat publicității în MARTIE 2021, poate fi descărcat și printat AICI.

AICI: Declarație pe Proprie Răspundere 2021 pentru circulația pe timp de noapte – actualizat MARTIE 2021 – incidență peste 4, și peste 7,5 orele 20.00-5.00 (PDF)

AICI: Model Adeverință Angajator – circulația pe timp de noapte – actualizat MARTIE 2021 – incidență peste 4 și peste 7,5  orele 20.00-5.00 (PDF)

AICI: Declarație pe Proprie Răspundere 2021 pentru circulația pe timp de noapte – actualizat MARTIE 2021 – incidență sub 4, orele 22.00-5.00 (PDF)

AICI: Model Adeverință Angajator – circulația pe timp de noapte – actualizat MARTIE 2021 – incidență sub 4, orele 22.00-5.00 (PDF)

AICI: Model declarație pe propria răspundere pentru tranzitarea unei localități carantinate – actualizat MARTIE 2021 (PDF)

Știrea inițială

Declarație Proprie Răspundere 2021 pentru circulația pe timp de noapte (PDF)

Model Adeverinta Angajator actualizat (doc)

Model Adeverință Angajator actualizat (pdf)

Declarația pe propria răspundere pentru deplasare pe perioada nopții poate fi completată online AICI.

Deocamdată autoritățile nu au anunțat un model nou oficial al adeverinței pe care o eliberează angajatorul pentru angajații săi, astfel încât singura disponibilă este cea pe care au solicitat-o pentru deplasarea pe timp de noapte.

Modelul adeverinței pentru angajator poate fi descărcat mai jos:

Adeverință angajator ( DOC)

Adeverinta angajator (PDF)

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Studiu: Reinfectarea cu Covid-19 poate avea simptome mult mai puternice. Ce au aflat cercetătorii

Publicat

Potrivit unui studiu publicat miercuri, reinfectarea cu Covid-19 poate apărea cu simptome mult mai puternice.

Studiul a fost realizat de Fundaţia Oswaldo Cruz, cel mai mare centru de cercetare ştiinţifică din Brazilia şi America Latină.

Potrivit acestuia, cei infectați care nu au necesitat spitalizare, nu ar fi produs un răspuns imun, lucru care a făcut ca șansele de reinfectare să crească, chiar şi cu varianta contractată iniţial.

Reinfectarea cu a doua variantă se întâmplă deoarece ea ar scăpa vigilenţei sistemului imunitar şi nu ar fi recunoscută de memoria generată anterior, fiind relativ diferită.

În situaţia reinfectării cu a doua variantă, acest lucru se întâmplă deoarece ea ar scăpa vigilenţei sistemului imunitar şi nu ar fi recunoscută de memoria generată anterior, fiind relativ diferită.

Pentru a ajunge la aceste concluzii, cercetătorii au urmărit săptămânal un grup de 30 de persoane de la începutul lunii martie 2020, când a început pandemia în Brazilia, şi până la sfârşitul anului.

Dintre acestea, patru au contractat Sars-CoV-2 iar unele au fost reinfectate de aceeaşi variantă.

În toate cele patru cazuri, la prima infectare au avut simptome uşoare, în timp ce la a doua infectare, simptomele au fost mai frecvente şi mai puternice, dar nu au necesitat spitalizare.

„Aceşti oameni nu aveau cu adevărat imunitate detectabilă decât după a doua infectare. Acest lucru ne face să credem că pentru o parte a populaţiei care a avut boala cu simptome uşoare, nu este suficientă doar o singură expunere la virus, ci mai mult de una”, a explicat Thiago Moreno, cercetător la Centrul Fiocruz pentru Dezvoltare Tehnologică în Sănătate şi coordonator al studiului.

Cercetătorul nu a eliminat posibilitatea chiar şi a unei a treia contagieri, deşi până acum a fost studiată posibilitatea contagierii de două ori cu SARS-CoV-2

„Nu ştim cât durează imunitatea post-Covid. O persoană ar putea fi vulnerabilă la o nouă reinfectare sau chiar să contracteze o altă variantă”, a spus Thiago Moreno.

Cercetători de la Universitatea Federală din Rio de Janeiro (UFRJ), Institutul de Educaţie şi Cercetare D’Or (Idor) şi compania chineză MGI Tech Co. EFE au participat, de asemenea, la studiu.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate