Connect with us
Advertisement

Eveniment

Profil de CANDIDAT EȘUAT: Deputatul Călin Potor, eliminat politic de PSD Alba. Greșelile care i-au distrus cariera

Publicat


IMG_4286Deputatul PSD Călin Potor a fost scos din cărți pentru un nou mandat de parlamentar, după ce liderii partidului l-au plasat pe locul patru pe lista pentru Senat, un loc total neeligibil. Declinul politic al omului care a candidat de două ori la Primăria Alba Iulia și a obținut, în urmă cu patru ani, al doilea mandat de deputat a început de câțiva ani.

Potor și-a urmărit interesele mutându-se de la un partid la altul, la fiecare început de campanie. A plecat de la PDL la PNL pentru că nu putea candida a primărie, iar după ce a prins un nou fotoliu de deputat cu USL-ul, și-a semnat adeziunea la PSD. Dacă acestea nu au contat, atunci cu siguranță scorul de 17,21%, obținut anul acesta la alegerile locale i-au făcut pe mai marii PSD-ului să realizeze că lui Potor i s-a consumat „Potorina” și trebuie să facă un pas înapoi. Nici cei patru ani din acest mandat nu l-au ajutat să convingă că merită un loc eligibil, fiind parlamentarul din județul Alba cu activitatea cea mai redusă în Legislativ.

La sfârșitul lunii august, Călin Potor spunea că va candida și anul acesta, pentru un nou mandat în Parlament, ba chiar că este pe locul doi pe listele PSD-ului. La alegerile locale a făcut chiar și un joc pentru a prinde locul dorit pe listă, determinându-l să se elimine din ecuaţie pe posibilul său contracandidat Ovidiu Jidveian, un alt politician lovit de ghinioane, de fiecare dată când s-au apropiat alegeri.

Se pare totuși că astrele lui Potor nu l-au ajutat și va fi nevoit să se întoarcă la cariera de medic. Ce-i drept, nu doar astrele au fost vinovate, ci și voturile puține obținute la ultimele alegeri și interesul scăzut pe care l-a acordat în munca de zi cu zi din Parlament.

De ce a fost trecut Potor pe banca de rezerve?

psd, calin potor si ioan dirzu Dacă e să ne uităm la activitatea lui politică, nu e greu de înțeles.

Probabil liderii PSD și-au pus un semn de întrebare în ceea ce îl privește pe Potor atunci când, convins că va scoate un scor bun la locale, s-a trezit că l-au votat 3.930 de oameni (17,21%), un rezultat șocant pentru un politician cu experiență, notorietate și care la alegerile din 2012 i-a suflat în ceafă primarului Mircea Hava și a obținut un procent de 36,32%. Cel mai probabil acesta a fost și motivul pentru care PSD l-a pus candidat la primărie anul acesta.

După alegerile din 5 iunie, Potor a fost de negăsit până de curând, când a început din nou să apară, pregătit pentru o nouă campanie. Timing-ul nu a fost tocmai potrivit, pentru că abia apăruse în presă faptul că are cea mai slabă activitate în Parlament, dintre reprezentanţii din județ.

„Nici nu m-am agitat să fac mai multe”

CALIN POTOR SI TEODOR ATANASIUFostul candidat PSD la alegerile locale își justifică lipsa de activitate din Parlament spunând că nu contează cantitatea, ci calitatea. Totuși, în perioada 2012-2013 nu a semnat vreo inițiativă, iar din 2014 până în prezent are 11 acte semnate în grup de parlamentari, din care doar 4 se referă la domeniul pe care spune că îl stăpânește, „sănătatea”.

„Munca în Parlament este o muncă de echipă. Mi-ar fi foarte ușor să semnez sau să contrasemnez tot ce face Ioan Dîrzu. Nu cred că lucrul ăsta ar fi benefic, să fiu unul dintre cei care se leagă de inițiativa pe care o face Ioan Dîrzu. Eu rămân să îmi fac treaba acolo unde trebuie să fac și unde știu, în Comisia de Sănătate, ăsta este rostul meu. Eu sunt medic, acolo trebuie să îmi fac treaba. Cantitatea nu mai rămâne din punctul meu de vedere un etalon. Într-adevăr, unora le place să adune mere cu pere, să scadă prune de acolo, să tragă linie și să spună ăla e bun și ala e rău. Eu cred că trebuie să discutăm de calitate. (…) Nici nu m-am agitat să fac mai multe. Ce să fac, să schimb legea sănătății?”, spunea Potor.

Nu doar că nu a venit cu propuneri, Potor nici nu a avut prea multe de comentat în acest mandat. Are 34 de luări de cuvânt, 31 de declarații politice din care multe preluate de la alți politicieni, 37 de întrebări și interpelări și nicio moțiune semnată.

potor Experiența primului mandat l-au făcut pe Potor să nu se mai agite prea tare pentru că „Poți să faci amendamente nenumărate, toate au sorți de izbândă zero”, după cum declara în urmă cu 3 ani.

În 2013 spunea că a înțeles, după patru ani de mandat, că amendamentele „au toate sorți de izbândă nul”.

Așa s-a ajuns să-și reducă activitatea la mai puțin de un sfert din cea din primul mandat, în care nu se poate lăuda că a rupt gura târgului, dar cel puțin avea câteva sute de întrebări și interpelări. În perioada 2008-2012 a avut 153 de luări de cuvânt (în 38 şedinţe), 149 de declaraţii politice, 26 de propuneri legislative și 396 întrebări şi interpelări.

Campaniile electorale prin care a trecut i-au arătat și fața „nevăzută”. Atacuri murdare și neinspirate, la adresa foștilor colegi de partid și declarații care nu l-au pus într-o lumină bună. Într-o emisiune radio a făcut referiri la familia nașului său, fost coleg de partid, Mircea Hava. Și în campania pentru locale din acest an spunea, mai în glumă mai în serios, că dacă ar fi fost să candideze Ovidiu Jidveian la primărie, din partea PSD, ar fi fost nevoit să îl voteze pe Hava și dacă nu ar fi candidat el l-ar fi votat pe Mircea Trifu.

Toate aceste greșeli, cumulate cu „activitatea” lui și migrarea de la un partid la altul, l-au făcut acum să fie nevoit să se întoarcă la cariera de medic, de care s-a ocupat o perioadă mai scurtă faţă de cea de politician sau poate chiar să se orienteze spre o nouă carieră.

YouTube video

YouTube video

Citește și Profil de candidat: GROFUL APUSENILOR, Corneliu Olar lasă „Casa Albă” de la Horea pentru influența și imunitatea din Casa Poporului

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement