Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Scrisoare deschisă adresată președintelui CJ Alba, Ion Dumitrel. Investitorii din Șureanu, exasperați pe tema drumului de acces

Publicat

Investitorii din zona Șureanu au transmis o scrisoare deschisă adresată președintelui Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel. 

Scrisoarea vine înaintea deschiderii sezonului turistic de iarnă la Domeniul Schiabil Șureanu și are ca subiect o problemă care apare an de an: drumul de acces spre Luncile Prigoanei și Poarta Raiului.

Drumul de la Barajul Oașa – Luncile Prigoanei – Poarta Raiului, care face legătura între Transalpina și Domeniul Schiabil Șureanu, a fost preluat de la Romsilva de Primăria Șugag.

Cu toate acestea, problema nu s-a rezolvat. Turiștii evită această zonă superbă din cauza drumului de acces.

Proprietarii pensiunilor și afacerilor din zonă transmit în fiecare an apeluri către administrația județeană.

Scrisoarea investitorilor

”Domnule președinte Ion Dumitrel,

Vă adresăm aceste rânduri cu convingerea că sunteți un om care înțelege și apreciază importanța turismului și a activităților conexe pentru județul Alba.

De altfel, ne bucură recentele dumneavoastră declarații cu referire la acest domeniu, făcute odată cu lansarea standului de turism al județului Alba, dar, în egală măsură, ne copleșește realitatea cu care ne confruntăm toți antreprenorii din turism, peste 200 ca număr, din zona Munților Șureanu.

Ați inaugurat recent o investiție importantă, recepționând Transapuseana.

E un lucru deosebit, dar știm cu toții că potențialul investițiilor HORECA din zonă nu satisface, nici pe departe, noua perspectivă.

Cu alte cuvinte, e bine că s-a făcut ceva cu banii europeni destinați drumului spre Șureanu, dar nu vedem nici o rezolvare față de neajunsul permanent cu care ne confruntăm, de ani buni, accesul la Mănăstirea Oașa, Luncile Prigoanei și la facilitățile turistice existente în această zonă.

De anul trecut, acest drum a intrat în proprietatea primăriei Șugag. Ceea ce a făcut posibilă intervenția la profilarea și repararea drumului, inclusiv cu fonduri de la Consiliul Județean.

Din păcate, mai trece peste noi un sezon turistic în care bunele intenții nu ține loc de un drum pe care turiștii să circule confortabil și în siguranță, iar afacerile din portofoliul turistic al acestei zone se vor confrunta cu aceeași problemă, într-o perioadă suficient de grea din punct de vedere economic.

E inutil să avem notorietate media, să arătăm românilor și străinilor frumusețile naturale ale zonei, în orice element de promovare, dacă nu garantăm prilejul ca toți cei care află despre ele să ajungă să le viziteze.

Domnule președinte, avem aici un potențial unic, dublat de oameni inimoși care, până acum, prin efortul propriu, au făcut ca lucrurile să evolueze și turismul să însemne cu adevărat dezvoltare.

Vă solicităm respectuos să vă concentrați efortul pentru ca succesul să fie deplin prin, cel puțin, repararea și întreținerea drumului spre Lunci.

E o cerință justă, cu atât mai mult cu cât, azi, aveți și cadrul legal. Suntem convinși că știți aceste probleme și avem încredere că veți pune lucrurile pe făgașul normal.

Vă dorim succes în activitate!

Investitorii din zona Luncile Prigoanei și Poarta Raiului”

Lista semnatarilor:

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

7 Comentarii

7 Comentarii

  1. al doilea

    marți, 22.10.2024 at 08:27

    lasati drumul ala pt ca cei de la CJ au de asfaltat drumuri mult mai „importante” care duc de nicaieiri pana nicaieri, dintr-un catun cu 3 case la altul cu 1 casa de prin apuseni. de ce sa reparam un drum pana intr-o statiune de sky ( mult zis statiune..) dar daca se asfalteaza ar putea deveni una.

  2. MYKY

    marți, 22.10.2024 at 08:49

    L-ati votat si ati sperat!
    Degeaba! de Tudor Gheorghe

  3. Justitiarul.

    marți, 22.10.2024 at 10:36

    Dragii mei, din păcate suntem tributarii unei clase politice postrevoluționară care este plina de nesimțiți și „ciocoi”…
    Acest lucru este fără ieșire. Aceasta țară nu mai are nicio speranță de însănătoșire din cauza acestora.
    Sunt peste 34 ani de la așa-zisa revoluție și…nimic.
    Ce mai sperați?
    Păcat de cei morții. decembrie 89.
    Absolut degeaba!!!

  4. Stefan

    marți, 22.10.2024 at 10:59

    Exista impresia ca nu se vrea dezvoltarea zonei.
    Din pacate sunt tot felul de povest cum ar fi existenta unor conflicte personale intre diferiti investitori si personalitati politice. Oare acest lucru sa duca la stagnarea dezvoltarii zonei? Suntem chiar in situatia unde vendeta personala primeaza dezvoltarii judetului?
    In zona schiaza toata romania nu doar cei care se zbat de ani de zile sa tina drumul cat de cat practicabil prin actiuni de voluntariat in vederea intretinerii si curatarii drumului.
    Sa fie oare din cauza ca politicienii romani nu mai schiaza in romania?

  5. Klaus Skiorul

    marți, 22.10.2024 at 11:18

    O zonă lăsată la mintea ”investitorilor”, dezvoltată haotic, cu prețuri enorme și cu servicii jalnice. Cine v-a pus să construiți în mijlocul naturii, fără utilități și fără drum? Vă spun eu: jmecheria. Că nu oricine poate concesiona acolo pe un leu pe metrul pătrat.

  6. Marius

    marți, 22.10.2024 at 11:26

    Ar fi cazul sa se faca, ne stricam masinile iarna de iarna..

  7. Cornel

    miercuri, 23.10.2024 at 08:45

    Motivul principal pentru care nu am mai mers la ski la Sureanu de cel putin 6-7 ani, a fost drumul. Si nici nu voi merge pana nu stiu ca se schimba ceva in sensul acesta. Am schiat mult la Sureanu, dar accesul e o pacoste

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:



ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate