Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Scutire de TVA pentru societăţile nonprofit care prestează servicii gratuite pentru spitale. Legea a fost promulgată

Publicat

Scutire de TVA pentru societăţile nonprofit care prestează servicii gratuite pentru spitale. Societăţile nonprofit care prestează servicii gratuite pentru spitale vor fi scutite de TVA, arată Legea care aprobă Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului privind reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare, promulgată joi, 27 iunie, de preşedintele Klaus Iohannis.

Potrivit actului normativ, este vorba de servicii de construire, reabilitare, modernizare de unităţi spitaliceşti, prestate către societăţi deţinute integral de entităţi nonprofit înscrise în Registrul public organizat de ANAF, dacă serviciile achiziţionate de către aceste societăţi sunt puse gratuit la dispoziţia unităţilor spitaliceşti din reţeaua publică de stat sau sunt destinate unităţilor spitaliceşti deţinute şi exploatate de către aceste societăţi, scrie Agerpres.

Scutire de TVA pentru societăţile nonprofit care prestează servicii gratuite pentru spitale

Scutirea de TVA pentru serviciile destinate unităţilor spitaliceşti deţinute şi exploatate de către societăţile deţinute integral de entităţi nonprofit înscrise în Registrul public organizat de ANAF se aplică dacă sunt îndeplinite cumulativ următoarele condiţii:

  • să nu îşi schimbe destinaţia de unităţi spitaliceşti şi atât unităţile spitaliceşti cât şi părţile sociale deţinute de entităţile nonprofit în cadrul societăţilor care deţin astfel de unităţi spitaliceşti,
  • să nu fie înstrăinate către entităţi private timp de 20 de ani de la data aplicării scutirii de TVA,
  • profitul obţinut să fie reinvestitit pentru dezvoltarea unităţilor spitaliceşti în cauză sau pentru prestarea de servicii medicale cu titlu gratuit pentru persoanele defavorizate, stabilite conform procedurilor interne.

sursa: agerpres.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax