Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE: Secţia de Gastroenterologie a Spitalului din Alba Iulia, RESTRÂNSĂ. Patru cadre medicale infectate cu COVID 19


Publicat

Secţia de Gastroenterologie a Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia a fost închisă, după ce un medic și două asistente au fost confirmați pozitiv cu noul coronavirus, potrivit unor surse Alba24. Cele trei cadre medicale nu au simptome și se află în prezent, în carantină.

Autoritățile din Alba nu au făcut public acest lucru.

UPDATE 22.30: După publicarea știrii obținută pe surse de Alba24.ro, managerul instituției a venit cu o serie de precizări.

Potrivit Dianei Mârza, secția nu este închisă, ci funcționează cu program restrâns. Diana Mârza a explicat ce s-a întâmplat și cum s-a ajuns la restrângerea activității pe secție. La sfârșitul săptămânii trecute, s-a prezentat la UPU un bărbat de circa 40 de ani, cu grave probleme de sănătate, care a fost trecut pe Secţia de Gastroenterologie.

Vineri, testul pentru coronavirus a ieșit pozitiv, iar în acel moment personalul care a fost pe tura respectivă a fost testat. Din cele șase cadre medicale testate, patru au fost pozitive: un medic, două asistente și un infirmier. De asemenea, au mai fost testați și alți pacienți de pe secție, dar rezultatul a fost negativ.

La scurt timp a fost trimis și un comunicat de presă:

Secția de Gastroenterologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia nu a fost închisă. Activitatea a fost restrânsă, la fel ca la toate celelalte secții ale SJU Alba Iulia, conform dispozițiilor autorităților implicate în combaterea pandemiei de COVID-19. Din personalul medical care a intrat în contact cu un pacient pozitiv, un medic, două asistente și o infirmieră, s-au infectat cu noul coronavirus (SARS-CoV-2). Cadrele medicale sunt asimptomatice și izolate încă de la întâmplarea acestui caz. S-au prelevat probe biologice de la alte 28 de cadre medicale și de la 7 pacienți din cadrul secției, iar rezultatele sunt negative. Astfel, nu a fost dispusă închiderea secției. În cursul zilei de mâine așteptăm și alte rezultate, au transmis reprezentanții spitalului, au transmis reprezentanții spitalului.

Este dificil, aproape imposibil ca populația să obțină informații despre cazurile noi din fiecare localitate, din județ.

De cele mai multe ori presa este nevoită să ofere informații pe surse, pentru a determina autoritățile să vină cu precizări clare despre locurile unde a lovit virusul.

Într-un con de umbră este ținută de autorități și situația de la Ciuruleasa, unde au fost anunțate oficial, doar 11 cazuri de coronavirus, în raportarea de duminică, 5 aprilie, când în Alba erau 33 de cazuri confirmate.

CITEȘTE ȘI: Din cele 33 de cazuri confirmate în Alba, 11 sunt din Ciuruleasa. Măsuri speciale pentru evitarea răspândirii virusului

Între timp, situația de la Alba a escaladat: luni au fost declarate 49 de cazuri, iar marți, 7 aprilie, au fost comunicate 71 de cazuri și un deces.

Sursele Alba24.ro susțin că în cele două zile, luni și marți, printre cazurile raportate, o bună parte dintre ele sunt de la Ciuruleasa, însă autoritățile nu comunică acest lucru.

De asemenea, autoritățile din Alba nu informează deloc populația din județ despre situația de la Ciuruleasa, nici ce măsuri s-au luat la nivel local, nici dacă va fi declarat focar și nici dacă localitatea va intra în carantină.

La Centrul de Dializă din Alba Iulia situația este gravă după ce au fost confirmate oficial, până în prezent, zece cazuri de infectare cu noul coronavirus. Este vorba despre trei cadre medicale și șapte pacienți.

CITEȘTE ȘI: Noi cazuri de coronavirus la Centrul de Dializă din Alba Iulia. Personal medical și pacienți, INFECTAȚI cu noul virus

 

 

 ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

A crescut la 238 numărul cazurilor noi în România, în ultimele 24 de ore. În total 19.907 de îmbolnăviri. Date oficiale, 4 iunie

Publicat

Numărul cazurilor de COVID-19 a ajuns la 19.907 în România, potrivit datelor transmise joi, 4 iunie, de Grupul de Comunicare Strategică.

Sunt 238 cazuri noi, raportate în ultimele 24 de ore, număr în creștere față de ultimele zile.

”Având în vedere numărul de cazuri nou confirmate, care se situează peste media ultimei săptămâni, atragem atenția asupra respectării cu rigurozitate a normelor de conduită sanitară și de prevenire a răspândirii noului coronavirus, cu precădere a celor referitoare la purtarea măștii în spații închise, evitarea contactului, igienizarea frecventă a mâinilor și păstrarea distanței față de alte persoane”, atenționează Grupul de Comunicare Strategică.

Până miercuri erau raportate 19.669 cazuri (152 noi), iar 13.800 persoane erau declarate vindecate și externate.

Situația îmbolnăvirilor pe județe (sursa INSP – 4 iunie):

Județ/ nr. cazuri

Suceava: 3.552

Mun. București: 2.145

Neamț: 893

Botoșani: 796

Brașov: 794

Arad: 698

Mureș: 683

Vrancea: 642

Hunedoara: 635

Bihor: 632

Galați: 620

Iași: 600

Cluj: 575

Ilfov: 543

Bacău: 513

Sibiu: 509

Timiș: 508

Alba: 395 (403, potrivit DSP Alba)

Ialomița: 387

Bistrița-Năsăud: 356

Dâmbovița: 299

Constanța: 284

Argeș: 272

Dolj: 235

Covasna: 230

Giurgiu: 226

Buzău: 202

Vaslui: 164

Harghita: 160

Tulcea: 153

Gorj: 151

Teleorman: 146

Prahova: 117

Mehedinți: 115

Caraș-Severin: 112

Maramureș: 101

Călărași: 99

Sălaj: 98

Olt: 96

Satu Mare: 62

Brăila: 42

Vâlcea: 33

Grupul de Comunicare Strategică: ”Până astăzi, 4 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 19.907 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 13.919 au fost declarate vindecate și externate.

Până acum, 1299 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman, Gorj, Prahova, Vâlcea, Călărași, Maramureș, Olt, Ilfov, Harghita, Tulcea și Buzău, au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 238 noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internați 153 de pacienți.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

ALBA: Un singur caz nou de COVID-19 în județ, în ultimele 24 de ore. În total, 403 infectări, 287 vindecări

Publicat

laborator

Numărul total al infectărilor cu COVID-19 în județul Alba a ajuns, joi, la 403, potrivit datelor transmise de Direcția de Sănătate Publică. În ultimele 24 de ore, a fost înregistrat un singur caz nou.

Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Alba, miercuri, în județ au fost prelucrate 279 teste (164 la SJU și 115 la DSP). Numărul total de teste a ajuns la 20.310.

Până miercuri, erau raportate 402 cazuri (4 noi, 109 active), 272 persoane erau declarate vindecate și erau înregistrate 21 decese. Erau prelucrate 20.031 teste.

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Târgul de vechituri din Alba Iulia se redeschide duminică. Condiții pentru clienți și vânzători, la talcioc

Publicat

Târgul de vechituri din Alba Iulia se redeschide duminică 7 iunie, după ce a fost închis aproximativ trei luni, din cauza pandemiei de coronavirus. 

Redeschiderea târgului se va face în condiții speciale totuși. Mai exact, vânzătorii sunt obligați să păstreze distanțarea socială între tarabe sau locurile în care își expun marfa. 

Mai mult de atât, cei care vând vor fi obligați să poarte mască. Administratorii talciocului se vor asigura că vânzătorii iau măsura distanțării sociale, iar echipaje de la Poliția Locală vor supraveghea zona.

De asemenea este recomandat ca și clienții și vizitatorii târgului de vechituri să poarte măști de protecție.

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Indicatoare care interzic accesul pe Autostrada A1, către Centrul de Întreținere Pianu, VANDALIZATE la o zi după amplasare

Publicat

Două semne de circulaţie care interzic accesul şoferilor pe bretelele de acces către Centrul de Întreţinere şi Coordonare (CIC) Pianu de pe Autostrada A1 şi, implicit, pe autostradă, au fost vandalizate și acoperite cu vopsea neagră, la o zi după instalarea acestora.

Semnalizarea rutieră a fost suplimentată la bretelele de acces către Centrul de Întreținere și Coordonare (CIC) Pianu de pe Autostrada A1, au anunțat miercuri reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Timișoara. Potrivit acestora, localnicii din zona Pianu foloseau bretelele pentru a intra/ieși în/din Autostrada A1, însă drumul nu a fost niciodată parte a unei intersecții pentru trafic de autostradă, ci a fost calificat drept drum de exploatare pentru CNAIR.

Astfel, după amplasarea indicatoarelor rutiere, pe aceste bretele au acces doar echipajele CNAIR și serviciile de urgență – Poliție, Salvare, Pompieri.

Potrivit reprezentanților DRDP Timișoara, reglementarea situației s-a făcut la solicitarea Consiliului Județean Alba și a Biroului de Poliţie Autostrada A1 Râmnicu-Vâlcea – Deva.

Citește și FOTO Atenție șoferi: Accesul INTERZIS pe bretelele de intrare/ieșire către Centrul de Întreținere Pianu, pe Autostrada A1

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate