Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Secția de Psihiatrie a spitalului din Alba Iulia va fi mutată în clădirea fostului Grup Școlar Industrial Metalurgic, pe strada A.I. Cuza. Actualul sediu devine muzeu de artă sacră

s

Publicat

sectia psihiatrie museikon Consilierii județeni au aprobat în ședința de marți cererea adresată Consiliului Local al municipiului Alba Iulia, pentru transmiterea imobilului fostului Grup Școlar Industrial Metalurgic, din domeniul public al municipiului Alba Iulia în domeniul public al județului Alba. În incinta acestuia se dorește mutarea secției şi ambulatoriului de Psihiatrie, deoarece actualul sediu este o clădire monument istoric, care nu permite realizarea circuitelor funcționale, în vederea obținerii autorizației de funcționare. De altfel, în actualul sediu, vizavi de Catedrala Ortodoxă, va fi amenajat Museikon – un muzeu de icoane şi artă sacră.

Citeşte şi CJ Alba a aprobat proiectul MUSEIKON la Alba Iulia. Muzeu de artă sacră finanţat cu 2 milioane de euro din granturi SEE

Mutarea secţiei de Psihiatrie din Cetatea Alba Carolina în altă locaţie a fost luată în discuţie încă de acum doi ani, însă până acum autorităţile nu s-au pus de acord privind un sediu potrivit. Dacă iniţial a fost luată în considerare clădirea din centrul oraşului, de pe strada Mihai Viteazul, în care a funcţionat Leagănul de copii şi ce aparţine Direcţiei Copilului, apoi s-a propus construirea unui sediu nou, în curtea spitalului. În primul caz, varianta a picat pentru că era clădire monument istoric, iar a doua opţiune era prea scumpă.

Astfel că acum s-a ales varianta de pe strada Alexandru Ioan Cuza, fostul sediu al Grupului Școlar Industrial Metalurgic, la ieşire din oraş spre Cluj.

În anul 2013, Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia a solicitat Consiliului Județean Alba darea în administrare a unui imobil din municipiul Alba Iulia, în vederea mutării secției şi ambulatoriului de Psihiatrie în această locație.

Solicitarea a fost adresată pe motiv că locația în care funcționează la ora actuală este o clădire monument istoric, care nu permite realizarea circuitelor funcționale, în vederea obținerii autorizației de funcționare.

În urma discuțiilor purtate între autoritățile județene și cele locale, au fost stabilite două variante de mutare a secţiei de Psihiatrie şi ambulatoriului, respectiv prin punerea la dispoziția Consiliului Local al municipiului Alba Iulia a unui teren situat în curtea Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, pe care Primăria să edifice o construcție nouă sau prin transmiterea unui imobil din domeniul public al municipiului Alba Iulia și din administrarea Consiliului Local al municipiului Alba Iulia, în domeniul public al județului Alba și în administrarea Consiliului Județean Alba, care să aibă destinația de sediu în acest sens.

Autoritățile locale au stabilit că locația cea mai potrivită pentru amenajarea secției de Psihiatrie este imobilul situat în municipiul Alba Iulia, str. Alexandru Ioan Cuza, nr. 23, fostul Grup Școlar Industrial Metalurgic, proprietate publică a municipiului Alba Iulia, aflată în administrarea Consiliului Local al municipiului Alba Iulia.

Imobilul este înscris în C.F. nr. 84931 Alba Iulia, cu nr. cadastral 84931 și 84931-C1 și cuprinde o clădire, edificată în regim P + 1, având suprafața construită de 622 mp și teren aferent, construit și neconstruit, în suprafață totală de 2.545 mp.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Georgel

    marți, 09.12.2014 at 19:30

    O poz(n)ă cu spitalul mai veche nu aveţi?! Numai asta ne mai lipsea sa plimbam psihopaţii prin toata Alba Iulia de la un capat la celalalt !!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate