Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean Alba ar putea fi mutată la Oarda, în sediul şcolii gimnaziale. Alte planuri la unitatea medicală din Alba Iulia

Publicat

sectia psihiatrie museikon În condiţiile în care actualul sediu al Secţiei de Psihiatrie a Spitalului Judeţean Alba va deveni muzeu de icoane, în cadrul proiectului Museikon, autorităţile judeţene încă încearcă să găsească soluţii pentru relocarea activităţii într-un spaţiu adecvat. După o serie de variante care nu au corespuns cerinţelor, acum o nouă locaţie a fost adusă în discuţie de directorul spitalului, Nicoleta Coşarcă.

Este vorba despre clădirea şcolii generale din Oarda, cartier al oraşului Alba Iulia, care dispune de o curte de peste 2000 mp. Potrivit managerului spitalului, aici spaţiul ar fi suficient şi adecvat pentru personal şi pacienţi, dacă se va lua în considerare amenajarea acestuia.

În ceea ce priveşte celelalte locaţii avute în considerare, este vorba despre fostul Grup Școlar Industrial Metalurgic, din zona industrială (vizavi de Ambient), clădirea din centrul oraşului, de pe strada Mihai Viteazul, în care a funcţionat Leagănul de copii şi un sediu nou în curtea Spitalului Judeţean.

În primul caz, în care cererea din partea spitalului a şi fost aprobată de CJ, ulterior exisând discuţii privind faptul că este o zonă industrială. În ceea ce priveşte clădirea din centrul oraşului, ce aparţine Direcţiei Copilului nu a fost considerată oportună, iar investiţia într-un sediu nou presupune fonduri considerabile şi şi timp pentru construire şi amenajare, iar actualul sediu va trebui eliberat în curând.

Actualul sediu este o clădire monument istoric, care nu permite realizarea circuitelor funcționale, în vederea obținerii autorizației de funcționare. În această clădire, vizavi de Catedrala Ortodoxă, va fi amenajat Museikon – un muzeu de icoane şi artă sacră.

Citeşte şi CJ Alba a aprobat proiectul MUSEIKON la Alba Iulia. Muzeu de artă sacră finanţat cu 2 milioane de euro din granturi SEE

Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia a solicitat încă din 2013 Consiliului Județean Alba darea în administrare a unui imobil din municipiul Alba Iulia, în vederea mutării secției şi ambulatoriului de Psihiatrie.

Alte planuri la spitalul din Alba Iulia

În perioada următoare, la spital ar urma să fie organizate concursuri pentru ocupare a peste 60 de posturi de medici (5 posturi), asistente şi personal administrativ, fiind vorba despre locuri de muncă pe perioadă nedeterminată. Astfel se încearcă completarea personalului necesar pentru servicii medicale la unitatea din Alba Iulia.

De asemenea, se pregăteşte documentaţia pentru un centru de radioterapie, pentru pacienţi, pentru care va fi nevoie de finanţare europeană, iar de săptămâna viitoare spitalul va aea şi certificatul de acreditare, de la CONAS (Comisia Naţională de Acreditare a Spitalelor).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax