Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Secțiile de votare pentru Referendumul privind repornirea mineritului în zona Munților Apuseni vor fi diferite de cele pentru alegerile parlamentare

Publicat

parlament

Secțiile de votare pentru Referendumul privind repornirea mineritului în zona Munților Apuseni, ce va avea loc simultan cu  parlamentarele din 9 decembrie, nu vor putea fi aceleași cu cele pentru alegeri. Aceasta este decizia Biroului Electoral Central care va fi respectată de Instituția Prefectului Alba. Prefectul Flaviu Cozuc a explicat că, pentru buna desfășurare a referendumului, secțiile vor fi amplasate în incinta acelorași clădiri.

„Problema cea mai stringentă era a asigurării securității acestora, pentru că domnul Crișan și Herța de la IPJ Alba și IJJ Alba au spus că nu mai au de unde să asigure încă 300 de persoane pentru cele 148 de secții de votare, iar ieri am convocat toți primarii din localitățile la nivelul cărora va fi organizat referendumul pentru a găsi o soluție și am găsit-o. Secțiile de votare pentru referendum vor fi diferite de cele pentru alegerile parlamentare, dar vor fi în aceleași clădiri, pentru a putea asigura securitatea fără nici un fel de probleme”, a declarat prefectul Flaviu Cozuc.

Consilierii județeni au aprobat în ședință condițiile tehnico-organizatorice ale referendumului. Astfel, în total, vor fi tipărite cu 10% mai multe buletine de vot decât numărul alegătorilor, iar aceștia din urmă vor putea vota doar la secțiile la care sunt arondați. Președinții birourilor electorale vor primi o indemnizație de 85 de lei pe zi, iar membrii birourilor vor beneficia de aceeași sumă pe două zile. Pentru munca prestată, personalul auxiliar va fi remunerat cu câte 65 de lei pe zi.

Reamintim că locuitorii din 35 de localități din Alba vor fi așteptați în 9 decembrie la referendum pentru a-și expune părerea în legătură cu repornirea mineritului în zona Munților Apuseni și a exploatării miniere de la Roșia Montană.

Bugetul  pentru organizarea referendumului este de 300.000 de lei, bani suportați de administrația județeană.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. cristi

    luni, 26.11.2012 at 18:06

    mda, 300.000 lei in loc de 10.000 lei in argumentele initiale… asadar, CJ Alba face un referendum de imagine pentru RMGC pe banii nostri, ai celor ce platim taxe si impozite… de imagine pentru ca alta valoare legala nu are, mai ales ca intrebarea este aleasa exact cum a cerut-o compania, in stilul clasic de PR profesionist!
    Rusine RMGC! Rusine CJ Alba! Stop CORUPTIEI! Stop Minciunii! si mai ales un mare NU, CIANURII!

  2. puma

    marți, 27.11.2012 at 17:39

    Aurul si celelalte metale rezultate dupa extractie nu este al celor din zona .Este al intregii tari. Prin urmare nu pot decide ei viitorul acestei actiuni.Sintem de acord cu exploatarea aurului si ale celorlalte metale ,care intr-un viitor apropiat vor decide in mod capital existenta omenirii,alaturi de mincare.dar exploatat de companii romanesti,cu ingineri romani,cu tehnicieni romani,cu muncitori romani,cu utilaje romanesti.Asa ca incepe ti de la cap:Produce ti personal calificat si fabrici de masini si utilaje aferente ,ca tot nu se pot absorbi fondurile europene si vor fi de o 100 de ori mai multe locuri de munca.Domnii si doamnele din zona ,sa se adapteze economiei de piata asa cum facem toti dupa 89.De pilda ,cum au chelit padurile din zona,sa faca bine sa le puna la loc.Sint fonduri europene pentru plantatii de brad,fag cu 90% nerambursabil.Sa creasca vaci ,oi ,cai ,capre.sa faca turism,fabrici ce lapte ,abatoare,comert ,sevice auto etc.Dar este mai usor sa bati din clanta contra spaga.Apropo,!Cei care vegheaza la siguranta nationala au idee cata spaga iau cozile de topor implicati in aceasta actiune?..

  3. Dionis

    marți, 27.11.2012 at 18:11

    1. Daca acest referendum are doar un rol consultativ si nu are valoare juridica de ce se face pe banii judetului (Alba) si nu pe banii RMGC, care este atat de interesata de acest proiect?
    (Acesti bani puteau fi folositi pentru organizarea evenimentelor legate de Ziua Nationala a Romaniei, de 1 Decembrie, la Alba Iulia)
    2. De ce s-a scos din formularea intrebarii cuvantul „cianura”, cu referire directa la Rosia Montana, care era determinant in optiunile votantilor?

    RUSINE C.J. ALBA, V-ATI DAT DE PARTEA RMGC, A CELOR CARE VREAU SA NE OTRAVEASCA (LA PROPRIU) IN ANII CARE VOR URMA!!!

    RUSINE, SUNTETI COMPLICI CU ACESTIA!!!

  4. Mihut Nicolae

    miercuri, 28.11.2012 at 23:26

    De ce este suportat costul referendumului din fondurile Consiliului judetean, si nu din fondurile celor 35 de primarii care l-au solicitat, avand in vedere ca numai in aceste localitati se organizeaza? Daca banii sunt din partea intregului judet, normal ar fi fost ca si consultarea sa se fi facut la nivelul INTREGULUI judet!…sau le este frica in acest ceaz de o prezenta sub 50%?!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax