Connect with us
Publicitate

BLAJ

Șefa unui centru de plasament din Blaj, sancționată. Ancheta unui presupus abuz sexual asupra unei fetițe, aproape de final

Publicat

Șefa casei de tip familial din Blaj unde a fost sesizat un posibil abuz sexual a fost sancționată de către Direcția Copilului Alba.

Coordonatoarea centrului a fost penalizată cu scăderea salariului pe trei luni, din cauza faptului că nu a respectat procedura internă de informare a DGASPC Alba. 

De asemenea, o altă anchetă va fi demarată de conducerea DGASPC, în interiorul direcției pentru a se vedea dacă cineva din aparatul instituției a făcut vreo greșeală în acest caz, a declarat pentru alba24.ro, Valentin Fracea, directorul DGASPC Alba. 

Șefa centrului a fost sancționată pentru că nu a respectat procedura. Mai exact după ce a fost anunțată de psihologul școlii la care învața fata, de presupusul abuz, aceasta nu a anunțat oficial direcțiunea DGASPC ci a pornit o investigație internă. 

Reamintim că în luna decembrie a anului 2021, preşedintele Consiliului Tinerilor Instituţionalizaţi, Vişinel Bălan, a semnalat că o fetiţă de 11 ani de la un centru de plasament din Blaj ar fi fost abuzată sexual de un băiat de 18 ani, tot beneficiar al centrului.

După ce cazul a fost făcut public autoritățile din Alba au început o anchetă. Din primele informații și potrivit surselor alba24.ro, abuzul sexual din cadrul centrului nu se confirmă.

CITEȘTE ȘI: Anchetă complexă în cazul acuzațiilor de abuz sexual la un centru de plasament din Blaj: Mai multe persoane au fost audiate

”După efectuarea primelor acte procedurale în cadrul anchetei administrative derulate în cursul zilei de 22.12.2021, psihologii DGASPC au concluzionat că nu există elemente care să conducă la suspiciunea unui abuz fizic sau sexual asupra minorei”, au precizat reprezentații DGASPC Alba.

Mai exact, în urma analizelor clinice și a controlului medico-legal, fata nu ar fi fost abuzată sexual. Semnele de întrebare legate de un presusus abuz sexual au fost prima dată observate de psihologul școlii la care fetița învață. Mai exact psihologul ar fi observat câteva semne psihosociale distincte.

Dosar in rem la Parchetul de pe lângă Judecătoria Blaj

Potrivit procurorilor Parchetului Judecătoriei Blaj, organele de cercetare penală s-au sesizat din oficiu sub aspectul infracțiunii de agresiune sexuală, constând în aceea că ”o persoană în vârstă de 18 ani, a comis acte de natură sexuală cu o minoră de 11 ani, ambii fiind instituționalizați la o casă de tip familial din Blaj.

În prezent cercetările se defășoară in rem.

CITEȘTE ȘI: Acuzații de abuz sexual, la un centru de plasament din Blaj. O fetiță de 9 ani ar fi victima unui băiat de 18 ani

Au fost efectuate cercetări la fața locului, a fost audiată persoana vătămată, au fost audiați martori, a fost efectuată o constatare medico-legală cu privire la victimă și au fost ridicate înscrisuri referitoare la cele două persoane. În cauză s-a dispus expertizarea psihiatrică a victimei și a presupusului autor”, au precizat la solicitarea alba24.ro, procurorii din Blaj.

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax