Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Sens giratoriu și platformă pentru autobuze, în Partoș. Primăria Alba Iulia expropriază un teren cu peste un milion de lei

Publicat

Sens giratoriu și platformă pentru autobuze, în Partoș. Primăria municipiului Alba Iulia vrea să exproprieze cu peste un milion de lei un teren de 1,8 hectare din cartierul Partoș, împrejmuit, pe care se află în prezent o magazie și platforme betonate. 

O parte din teren va fi utilizată pentru construirea unui sens giratoriu la intersecția străzilor Regiment V Vânători, Bulevardul Ferdinand I și DN – șoseaua de centură Alba Iulia. Pe restul terenului se pregătește amenajarea unei platforme pentru autobuzele electrice folosite la transportul în comun în municipiul Alba Iulia. Locația va avea spațiu de garare a autobuzelor și microbuzelor electrice, stații de încărcare și locuri de parcare.

Consilierii locali din Alba Iulia vor avea de aprobat în ședința extraordinară din 5 august un proiect de hotărâre privind decizia de expropriere pentru cauză de utilitate publică a unor imobile situate în Alba Iulia, strada Gemenilor nr. 13 (cartierul Partoș), pentru realizarea obiectivelor de investiții „Infrastructură pentru dezvoltare sistem de transport public local/zonal de călători” și „Amenajare sens giratoriu la intersecția străzilor Regiment V Vânători, Bulevardul Ferdinand I și DN 1”.

Sens giratoriu și platformă pentru autobuze, în Partoș

Potrivit documentației, urmează să fie expropriate următoarele bunuri imobile aflate în proprietatea Fares SA Orăștie:

  • Teren intravilan, în suprafață de 18.367 mp – 661.212 lei;
  • Magazie, în suprafață de 347 mp – 374.760 lei;
  • Împrejmuire din plăci din beton pe stâlpi prefabricați din beton – 255 ml = 7.382 lei;
  • Împrejmuire din plasă de sârmă pe stâlpi prefabricați din beton – 394 ml = 12.163 lei;
  • Platforme betonate – 304,9 mp – 28.095 lei;

Valoarea totală a exproprierilor este de 1.083.612 lei.

Hotărârea ce urmează să fie adoptată va constitui decizie de expropriere în sensul Legii nr. 255/2010 și titlu executoriu pentru predarea bunurilor imobile, atât împotriva celui expropriat cât și împotriva celui care pretinde un drept real legat de bunurile imobile expropriate, iar contestația asupra prezentei hotărâri nu suspendă transferul dreptului de proprietate asupra bunurilor imobile în cauză.

Hotărârea de expropriere va produce efecte și în situația în care proprietarul imobilelor, care nu s-a prezentat în termenul prevăzut la art. 8 alin.(2) din Legea nr. 255/2010, sau care nu a prezentat un titlu valabil, precum și în situația în care nu sunt cunoscuți proprietarii, în situația succesiunilor nedeschise, a succesorilor necunoscuți ori în situația în care nu se ajunge la o înțelegere privind valoarea despăgubirii.

Transferul dreptului de proprietate asupra imobilelor, din proprietatea privată a persoanelor fizice sau juridice în proprietatea publică a Municipiului Alba Iulia și în administrarea Consiliului local al municipiului Alba Iulia, operează de drept la data adoptării deciziei de expropriere, având în vedere faptul că sumele aferente despăgubirilor au fost consemnate potrivit termenului prevăzut în art. 8 din Hotărârea nr.213/2024 a Consiliului local al municipiului Alba Iulia.

Amenajarea unui sens giratoriu, la Partoș. Cât va fi investiția

Investiția pentru construirea sensului giratoriu a fost estimată la suma de 6.121.691,13 lei cu TVA, din care construcții-montaj (C+M): 4.424.400,26 lei. Contractul va include o perioadă de proiectare de 5 luni și de lucrări de 6 luni.

În sensul giratoriu, partea carosabilă (pe calea inelară) va avea lățime de 11 metri (2 x 5,50 metri). Raza exterioară a construcției va fi de 22 de metri.

Plaformă și hală pentru autobuze și microbuze electrice, la Partoș

În aceeași zonă, pe terenul de 18.367 mp de pe strada Gemenilor se pregătește amenajarea platformei pentru autobuzele electrice folosite la transportul în comun în municipiul Alba Iulia.

Locația va avea spațiu de garare a autobuzelor și microbuzelor electrice, stații de încărcare și locuri de parcare.

Citește și Platformă și hală pentru autobuze și microbuze electrice, în cartierul Partoș din Alba Iulia. Ce prevede proiectul Primăriei

Pe terenul expropriat se vor executa următoarele lucrări:

  • platformă carosabilă pentru autobuze și microbuze electrice
  • stații de încărcare lentă și rapidă
  • construirea unei hale pentru menținerea vehiculelor electrice la temperaturi pozitive pe toată durata de încărcare a acumulatorilor
  • platformă carosabilă pentru autoturisme
  • construirea unui centru administrativ
  • împrejmuirea amplasamentului cu gard din panouri bordurare prinse pe stâlpi rectangulari din oţel, cu poartă de acces culisantă/ acționare manuală
  • montare stâlpi de iluminat și camere supraveghere (8 bucăți).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate