Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Sensuri unice pe străzile Mărășești și Gheorghe Doja, la ieșirea din Alba Iulia spre Ciugud, până la barieră. Ce spune primarul

Publicat

Primăria Alba Iulia va realiza în curând mai multe schimbări importante în ceea ce privește desfășurarea traficului la intrarea/ieșirea din municipiu, spre și dinspre șoseaua de centură, în zona trecerii la nivel cu calea ferată.

Mai exact, administrația locală va începe de săptămâna viitoare montarea indicatoarelor rutiere pentru sensuri unice pe străzile Mărășești și Gheorghe Doja, pentru fluidizarea traficului. Astfel, se dorește ca circulația rutieră la intrarea/ieșirea din municipiu să se desfășoare după noile reguli de la sfârșitul lunii ianuarie – începutul lunii februarie. 

Propunerea agreată de Primărie și Poliția Rutieră este:

  • pe strada Mărășești – sens unic de ieșire din oraș, spre șoseaua de centură/Ciugud
  • pe strada Gheorghe Doja – sens unic de intrare în oraș, cu o porțiune de 80 de metri drum tehnic, lângă calea CFR

O porțiune din strada Gheorghe Doja, respectiv cea aflată între intersecția cu strada Mărășești și sensul giratoriu de pe strada Tudor Vladimirescu, va rămâne cu dublu sens.

Potrivit reprezentanților administrației locale, noile indicatoare rutiere ar urma să fie montate începând de săptămâna viitoare, iar de la sfârșitul lunii ianuarie – începutul lunii februarie noile sensuri unice vor fi date în funcțiune.

De asemenea, la nivel de discuții este și instituirea unui sens unic pe strada București, pe direcția intrării în oraș. 

„Pe strada Mărășești, vă spun cu toată sinceritatea, este cel mai infernal trafic poate din municipiu. Odată cu construcția autostrăzii, cu reabilitarea și modernizarea căii ferate, din nefericire s-a dat la momentul acela autorizație fără să se rezolve trecerea la calea ferată. Culmea, este singura din municipiu și nu s-a făcut un pasaj cum s-a făcut la Sântimbru sau în alte părți (…)

Singura soluție este un sens unic, care cumva va înjumătăți traficul. O făceam de anul trecut, dar am avut următoarea problemă. Făceam pe Mărășești sens unic la intrare sau la ieșire și pe Gheorghe Doja alternativa. Dar din păcate acolo sunt 80 de metri în lungul căii ferate care nu sunt în proprietatea municipiului ci în proprietatea CFR-ului. Am vrut să-l cumpărăm, să-l concesionăm, m-am izbit de faptul că nu vor să-l dea pentru că e drum tehnic. Am găsit o soluție, prin care să ne lase să putem să-l modernizăm, să reglementăm circulația acolo.

Acea porțiune este încă drum de pământ, am început să tăiem vegetația. (…) Vom rotunji acea curbă spre dreapta, cum intri din centura orașului spre municipiu și va fi sens unic Gheorghe Doja, sens unic Mărășești. Cele două artere vor rămâne cu dublu sens pentru ca riveranii să nu ocolească foarte mult și să poată să ajungă la casele lor. (…)

Același lucru mi-l doresc și pentru strada București, dar aici încă suntem în studiu. Am avut o discuție cu Poliția Rutieră, sunt de acord și vom porni să punem semnele. Sigur, în prima lună va fi o simulare, dacă lucrurile nu merg, nu sunt în regulă, vom reveni. (…)

Acolo unde vom crea sens unic, categoric va rămâne parcare doar pe o singură parte, sau poate pe niciuna. (…) Cel puțin eu am 10-12 străzi notate, pe care va trebui să le reglementăm în acest an, în general în orașul de jos”, a explicat primarul Gabriel Pleșa, joi, într-o conferință de presă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

5 Comentarii

5 Comentarii

  1. Toma

    joi, 19.01.2023 at 18:59

    Credeti ca asta-i rezolvare? Sigur nu, cred ca se complica si mai mult lucrurile.Singura solutie este scurtarea la minim a timpului in care barierele sunt coborate. Nicaieri in lume nu cred sa exite un timp de 10-15 minute in care barierele sunt lasate pentru a trece un tren cu un vagon.

  2. Rbk

    joi, 19.01.2023 at 20:15

    Si camioanele de mare tonaj de la Remat pe unde ies,prin fata pe la Prefectura?

  3. pilu

    joi, 19.01.2023 at 20:20

    Nu s-a făcut pasaj la trecerea căii ferate. Nu, că Stalin habar nu avea ce-i ăla pasaj la vremea respectivă. După aia s-a deşteptat, aşa cred eu.

  4. SsS

    joi, 19.01.2023 at 21:44

    Problema e statul la bariera, nu faptul ca se circula în ambele sensuri pe str. Mărășești, măi deștepților

  5. facsimil

    vineri, 20.01.2023 at 06:19

    orice numa să nu cumva să faceți vreo investiție în infrastructura orașului.
    😡😡😡😡😡

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax