Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Servicii şi centru de promovare turistică în zona Albac – Horea – Vadu Moţilor. Lucrări scoase la licitaţie cu 130.000 de euro

Publicat

Primăria comunei Albac începe lucrările de amenajare a centrului local de informare turistică în localitate şi înfiinţarea serviciului de marketing turistic, pentru promovarea ofertei turistice din zona Albac, Horea şi Vadu Moţilor, în vederea creşterii numărului de turişti în zonă, în următorii ani. Este vorba despre un proiect inclus în Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR), iar contractul de lucrări este estimat la valoarea totală de 593.546 lei (aproximativ 130.000 de euro), inclusiv cheltuieli diverse.

Reamintim că acest proiect a fost iniţiat acum doi ani, pentru promovarea turistică a zonei Munţilor Apuseni. În cadrul acestuia, localităţile Albca, Horea şi Vadu Moţilor vor avea un serviciu comun de promovare şi dezvoltare a turismului rural.

Proiectul cuprinde înfiinţarea unui centru de informare turistică în centrul comunei Albac, a unui refugiu turistic în Sohodol şi marcarea traseului turistic Cheile Albacului.

Centrul de informare turistică va avea o suprafaţă de 1.230 metri pătraţi şi va fi amenajat în centrul comunei Albac. În plan este amenajarea unei săli de primire a vizitatorilor, cu o expoziţie cu destinaţii turistice din zonă, a unui birou pentru agenţi de turism şi ghizi. Clădirea va avea maxim două nivele şi 16 locuri de cazare.

Potrivit anunţului publicat pe SEAP, Primăria Albac va încheia contract de achiziţii publice în cadrul proiectului „Înfiinţare centru local de informare şi promovare turistică Albac, construire refugiu turistic Sohodol, marcare traseu turistic Cheile Albacului – refugiu turistic Sohodol-Albac şi înfiinţare serviciu de promovare şi dezvoltarea turismului rural din zona comunelor Albac, Horea şi Vadu Moţilor”, în valoare de 582.462 lei, la care se adaugă cheltuieli diverse şi neprevăzute de 11.084 lei.

Valoarea eligibilă a proiectului finanţat prin PNDR este de maximum 189.280 euro.

Data limită de depunere a ofertelor este 26 august, ora 9.00, iar ofertele vor fi deschise în aceeaşi zi, de la ora 10.00.

Vezi AICI detalii despre obiectivele turistice din zona Munţilor Apuseni.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax