Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Serviciile de salubritate în Ocna Mureş au fost câştigate de o firmă din Piteşti. Închiderea gropii de gunoi, estimată la 3,7 milioane euro

Publicat

Licitaţia pentru asigurarea serviciilor de salubritate în Ocna Mureş a fost câştigată de firma „Financiar Urban” SRL Piteşti, care a semnat contract cu primăria şi va începe să lucreze din 1 februarie. „Salprest”, societatea care furniza până acum aceste servicii, nu a obţinut punctajul necesar pentru păstrarea activităţii de salubritate în oraş.

Potrivit precizărilor oferite de reprezentanţii Primăriei Ocna Mureş, tarifele practicate de la 1 februarie pentru deșeuri menajere, lunar, sunt 3,19 lei cu TVA pentru persoane fizice şi 36,32 lei cu TVA pentru persoane juridice pentru 1 mc.

În ceea ce priveşte comunele din zonă afectate de retragerea serviciilor de salubritate oferite de “Salprest”, s-a desfăşurat o discuție de principiu cu reprezentanții SC “Financiar Urban” SRL, pentru concesionarea serviciului de salubritate prin încredințare directă, până la scoaterea acestuia la licitație. Este vorba despre localitățile Unirea, Lunca Mureș, Fărău, Noșlac.

Licitaţia a avut loc în 27 decembrie, iar „Salprest” nu a obţinut punctajul necesar pentru continuarea serviciilor de salubritate la Ocna Mureş.

Mult-discutata problemă a gropii de gunoi de la Ocna Mureş ar urma să fie rezolvată până la data 16 iulie, când aceasta va fi închisă, în cadrul proiectului judeţean „Sistem de management integrat al deşeurilor în judeţul Alba” (implementat de către Consiliul Județean Alba, cu o valoare totală de 60 milioane de euro). Consturile estimate pentru această operaţiune se ridică la 3.700.000 euro cu TVA.

„În Ocna Mureș nu se va face rampă de transfer a deșeurilor, aceasta urmând a fi realizată la Aiud”, se mai arată într-un comunicat de presă al Primăriei Ocna Mureş.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax