Connect with us
Advertisement

Actualitate

Depozitarea unor deşeuri de la Luduş la groapa de gunoi din Ocna Mureş, discutată în şedinţa CL de săptămâna viitoare

Publicat

Propunerea formulată de primarul din Luduş, Cristian Moldovan şi adusă în atenţia consilierilor locali de la Ocna Mureş, din nou, în 12 decembrie, privind depozitarea unor deşeuri la groapa de gunoi din oraş va fi discutată în şedinţa CL de săptămâna viitoare. Până atunci, administraţia locală asigură că nu au fost semnate contracte pentru aducerea de deşeuri din alte locaţii la Ocna Mureş, în contextul nemulţumirii exprimate de unii locuitori privind acest subiect.

Solicitarea Primăriei din Luduş presupune transportul şi depozitarea cantităţii de până la 15 tone de deşeuri pe zi la groapa de gunoi de la Ocna Mureş. Reamintim că soluţia găsită de administraţia locală din Ocna Mureş pentru reglementarea utilizării gropii de gunoi din oraş şi, totodată, adunarea unor fonduri necesare închiderii acesteia în 2013 a nemulţumit o parte dintre locuitori. Accesul mai multor oraşe la depozitarea deşeurilor în această locaţie, posibil printr-o reglementare adoptată de consilierii locali îngrijorează comunitatea. Locuitorii cer modificarea regulamentului de utilizare a gropii de gunoi, respectiv limitarea accesului doar la oraşul Ocna Mureş şi localităţile aparţinătoare, prin schimbarea Articolului 7, cu textul „Toţi utilizatorii, persoane fizice sau juridice care au încheiat contracte de depozitare au garantat dreptul de a beneficia acest serviciu” cu „Toţi utilizatorii, persoane fizice sau juridice, care au încheiat contracte de depozitare au garantat dreptul de a beneficia acest serviciu. Este interzisă încheierea de contracte de depozitare şi depozitarea gunoiului de orice fel ce provine din unităţi administrativ – teritoriale, altele decât oraşul Ocna Mureş, a localităţilor componente şi satele aparţinătoare oraşului Ocna Mureş”. Această modificare nu a fost încă votată în CL.

Administraţia locală a motivat că trebuia reglementat modul de depozitare a deşeurilor, în aşa fel încât cei care au dreptul să utilizeze groapa de gunoi a oraşului să şi plătească pentru acest serviciu. Implicit, se creau şi câteva locuri de muncă, datorită faptului că „Salprest” aducea în această locaţie atât deşeuri din Ocna Mureş, cât şi din localităţile aparţinătoare. Edilii orașului au estimat venituri de aproximativ 1 milion de euro la bugetul local, bani care ar putea fi folosiți pentru diverse lucrări de întreținere în localitate şi pentru închiderea gropii de gunoi, în 2013.

Într-un comunicat de presă, transmis vineri, primarul oraşului Ocna Mureş, Silviu Vinţeler, precizează următoarele: „Subiectul depozitării de deșeuri nepericuloase din alte localități în groapa de gunoi a orașului Ocna Mureș mă obligă să repet explicațiile și declarațiile date anterior, atunci când a fost deschisă această problemă. Nu s-a semnat și nu se va semna de către actuala administrație niciun contract de depozitare de deșeuri în groapa de gunoi a orașului Ocna Mureș. Dacă va fi cazul, actuala administrație va semna numai contracte care prevăd doar depozitarea de pământ și moloz în groapa de gunoi a orașului Ocna Mureș, necesare pentru ecologizarea și închiderea acesteia.”

Citeşte mai multe despre acest subiect aici şi aici.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pingback: De la 1 februarie, serviciile de salubritate în Ocna Mureş au fost câştigate de o firmă din Piteşti. Închiderea gropii de gunoi, estimată la 3,7 milioane euro | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement