Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Sfântul Alexandru: Semnificaţiii şi MESAJE de felicitare pentru cei care îşi sărbătoresc ziua numelui pe 30 august

Publicat

sfantul

În 30 august, în calendarul creştin ortodox, se sărbătoreşte Sfântul Alexandru. Numele Alexandru este de origine greacă şi înseamnă a apăra, a proteja.

Citește și MESAJE de Sfântul Alexandru: Idei de urări și felicitări pentru cei care își sărbătoresc ziua numelui

Nume care se sărbătoresc de Sfântul Alexandru: Alexandra, Ada, Alesia, Alex, Ale, Andra, Xandra, Alecu, Lexi, Lixandru, Lixandra, Lisandru, Lisandra, Sandru, Sandra, Alexandrin, Alexandrina, Sandrina, Sandu, Sanda,Sandra, Săndel, Sănducu, Ducu, Dutu, Saşa, Alessandra

Dacă nu aţi avut timp până acum să transmiteţi mesaje de felicitare pentru cei care poartă numele de Alexandru, Alexandra, Sandu, Sanda sau Sandra, vă oferim câteva sugestii:

„De toţi ai fost tu azi numit, în lăcaş Sfânt chiar pomenit! Mă alipesc gingaş şi eu, dorindu-ţi bine mereu. Numele ce-l porţi de Sfânt, poartă-l cu mândrie multă! Să-ţi dea putere şi tărie, ani sănătoşi şi bucurie! Un înger păzitor îţi doresc eu ţie!”

„E o zi când sufletul învinge orice urmă de tristeţe, când tot ce a fost greu ţi se pare uşor. La mulţi ani!”

„Un munte de sănătate, o mare de iubire şi un ocean de fericire!”

„De-am putea din cerul nopţii, iute am fura o stea, ca să-ţi punem cununa vieţii, astăzi chiar de ziua ta! Dar nu putem să ajungem la stele şi nici cerul nu-l cuprindem, lăcrimând de neputinţă dar, îţi spunem zâmbind La Mulţi Ani!”

„Îţi doresc o oră de linişte, o zi senină, o săptămână de bucurii, o lună de împliniri, un an de prosperitate, un veac de sănătate, fericire şi iubire!”

 „Multă sănătate, fericire şi tot binele din lume. Să ai parte numai de zile senine şi însorite!”

 „Cineva acolo sus te iubeşte. Cineva aici jos ţine tare mult la tine. La mulţi ani!”

„În această zi minunată, eu îţi doresc să-ţi trăieşti viaţa aşa încât să nu-ţi pară rău de niciun pas făcut, de niciun zâmbet dăruit şi să ai puterea să laşi în urmă tot ceea ce te supără, pentru a putea fi fericit!”

„Esti un suflet minunat şi mă bucur că am avut şansa să te cunosc! Din toata inima îţi urez La mulţi ani!”

„Este cea mai frumoasă zi din tot anul, este ziua ta! La mulţi ani!”

 „Fie ca sfântul care te protejează să-ţi aducă mult noroc, fericire şi împliniri. Să ai o zi minunată!”

„Este minunat sa stii ca cineva te place, cineva se gandeste la tine, cineva are nevoie de tine…dar e si mai minunat sa stii ca exista cineva care nu-ti uita niciodata ziua de nume. La Mulți Ani!”

„Fie ca această zi să-ți dechidă poarta unui viitor plin de succese, Dumnezeu să-ți dea un curcubeu la fiecare furtună, un zambet la fiecare lacrimă, sănătate, împliniri și multă iubire! La mulți ani!”

„Fie ca din această zi sfântă, în drumul lin al vietii dvs., să răsară mereu câte-o rază de soare care să vă aducă fericire și bucurie. Vă doresc multă sănătate, să aveți sufletul curat și toate dorințele să vi se împlinească. La mulți ani!”

„Îți doresc ca de ziua numelui tău să ți se împlinească toate dorințele, să fii fericit, iubit, să ai parte numai de raze de soare în viață și îți urez un sincer La Mulți Ani!”

„Îți urez să ai o zi a numelui la fel de luminoasă precum aripile unui fluture, la fel de fericită precum cântecul privighetoarei și la fel de frumoasă precum o grădină plină cu flori”

„La Mulți Ani! Sper să se spargă conducta fericirii pe strada vieții tale.”

„Ne gândim cu toții la tine și pentru că astăzi este o zi specială îți urăm un sincer La mulți ani!”

„Sfântul căruia îi purtați numele să vă ocrotească în fiecare zi, să vă aducă liniste și pace și să nu lase ca speranța să se stingă din sufletul dumneavoastră. La mulți ani cu împliniri și momente frumoase în viitor!”

„Un cer albastru fără nori, în calea ta sa fie, Sa ai in viata numai flori, Noroc si bucurie! La Multi Ani!

„La multi ani și Sfântul Alexandru să te călăuzească mereu!”

Semnificaţia numelui

Numele Alexandru este de origine greacă şi înseamnă a apăra, a proteja. Alexandros (în limba greacă) înseamna protector al bărbaţilor sau al oamenilor. Este un nume vechi, fiind atestat încă din a doua jumătate a secolului 7 Î.Hr, în “Iliada”, ca un alt nume al lui Paris, fiul lui Priam, regele Troiei, în timpul războiulului troian.

În istorie, numele a fost purtat de personalităţi puternice, iar în ţară acesta se regăseşte la 22 de domni ai celor doua ţări româneşti.

Sfântul Alexandru

Despre Sfântul Alexandru, se crede că s-a născut între 237 şi 244. A fost ales vicar pentru a-l asista pe Mitrofan, care era episcop al Bizanţului în primele decade ale secolului al IV-lea şi care era foarte bătrân în vremea Sinodului de la Niceea. Era de origine modestă şi lipsit de ştiinţa cărţilor, dar a fost recomandat de virtuţile sale. Hirotonirea lui Alexandru ca vicar a avut loc, probabil, între 313 şi 314, când Alexandru avea 72 de ani.

Unii au spus chiar ca sfântul Alexandru ar fi făcut mai multe călătorii apostolice în Tracia, Macedonia, Tesalia şi în insulele greceşti pentru a predica credinţa Sinodului ortodox de la Niceea.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax