Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Sfântul Gheorghe nu va fi sărbătorit pe 23 aprilie, în Săptămâna Patimilor. Detalii de la Patriarhia Română

Publicat

sfantul

În acest an, Sfântul Gheorghe nu se sărbătorește pe 23 aprilie. Patriarhia română a decis să mute slujba pe 29 aprilie, iar petrecerile se vor ține tot în această zi, având în vedere că data de 23 aprilie este, în 2019, în Săptămâna Patimilor, perioadă de post.

Vezi şi MESAJE de Sfântul Gheorghe: SMS de „La mulți ani” pe care le poți trimite celor dragi de ziua numelui

„Din rațiuni liturgice, atunci când sărbătoarea Sfântului Gheorghe se întâmpla să cadă în săptămâna sfintelor Patimiri, slujba acesteia se mută imediat după Înviere. Săptămâna Mare, a Sfintelor Pătimiri, este cea mai densă perioadă duhovniceasca din an, o perioadă de post intens dedicată exclusiv pregătirii pentru Învierea Domnului. Nu este așadar vorba de o modificare a datei sărbătorii, ci doar de mutarea slujbei acesteia în contextul liturgic din acest an”, a spus Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, pentru Realitatea Tv

Vezi și MESAJE de Sfântul Gheorghe: Urări de sănătate şi „La mulţi ani” pentru cei dragi, de ziua numelui

Potrivit sursei citate, „dacă sărbătorirea e înțeleasă exclusiv ca petrecere sau chef, aceasta nu este adecvată la sobrietatea firească a postului din zilele Săptămânii Mari. Sărbătoarea e în primul rând bucurie spirituală”.

calendar ortodox sfantul gheorghe 2019

Așasar, Sfântul Gheorghe anul acesta este marcat în calendar pe 23 aprilie, însă cu precizarea că slujba are loc pe 29 aprilie.

sursă: Realitatea TV

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax