Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

SIMULARE BACALAUREAT 2014: BAREMELE de CORECTARE la proba de limba și literatura română, la clasa a XI-a și a XII-a

Publicat

În jurul orei 15.30, au fost publicate BAREMELE DE CORECTARE ale simulării Bacalaureatului la limba și literatura română. Din județul Alba, peste 7.000 de elevi au susținut luni, 3 martie, simularea examenului de final de liceu, Bacalaureatul. Așa cum se va întâmpla și la examen, subiectul a fost structurat în trei părți, un text la prima vedere pe baza căruia elevii au avut de răspuns la câteva întrebări, redactarea unui text argumentativ într-un număr limitat de cuvinte și de redactat un eseu în care să prezinte particularitățile de construcție a unui personaj dintr-un text narativ studiat din opera scriitorului Liviu Rebreanu. În opinia elevilor care au ieșit din săli după aproximativ o oră și jumătate, subiectul nu a fost greu.

Citește și  SUBIECTE SIMULARE BAC 2015, Română: Texte din Slavici, Arghezi şi Sebastian, importanţa ecranizării operelor şi a comunicării în familie »

Citește și SUBIECTELE: SIMULARE BACALAUREAT 2014: SUBIECTELE la MATEMATICĂ pentru clasa a XI-a și a XII-a. Proba obligatorie a profilului

Citește și SIMULARE BACALAUREAT 2014: MODELE de SUBIECTE cu BAREME pentru proba la MATEMATICĂ, la toate profilurile

Citește și SIMULARE BACALAUREAT 2014: Modele de SUBIECTE și BAREME pentru proba la ISTORIE

Citește și SIMULARE BACALAUREAT 2014: Vezi SUBIECTELE la Limba și literatura română. Nivel de dificultate mediu în opinia elevilor din Alba

VEDEȚI AICI BARELEME DE CORECTARE:

Baremul de corectare la limba română profil real-tehnologic 2014 – clasa a XI-a

Baremul de corectare la limba română profil uman-pedagogic 2014 – clasa a XI-a

Baremul de corectare la limba română profil uman-pedagogic 2014 – clasa a XII-a

Baremul de corectare la limba română profil real-tehnologic 2014 – clasa a XII-a

Simularea Bacalaureatului reprezintă un antrenament pentru examenul ce va avea loc în această vară, și se desfășoară exact în felul în care va fi examenul. Accesul în săli va fi permis până la ora 8:30, iar testarea propriu-zisă începe la ora 9:00, când profesorii vor deschide plicurile sigilate care conțin subiectul. Elevii au la dispoziție trei ore pentru a rezolva toate cerințele, aceștia fiind supravegheați de doi profesori de alte specialități, dar și de camere video în școlile care dețin astfel de echipamente. Profesorii supraveghetori provin din școala în care elevii susțin simularea, iar președintele comisiei de organizare a simulării este directorul liceului. Elevii sunt repartizați pe clase în ordine alfabetică, iar listele vor fi afișate pe ușile claselor unde se susțin probele. Fiecare elev este așezat singur în bancă.

În judeţul Alba sunt 14 centre de corectare a lucrărilor. La Alba Iulia sunt organizate astfel de centre la Colegiul Naţional HCC şi Colegiul Tehnic “Apulum”, la Aiud – Colegiul Naţional “Titu Maiorescu” şi Colegiul Tehnic, la Blaj – Colegiul Naţional “Inochenţie Micu Clain” şi Liceul Tehnologic “Ştefan Manciulea”, la Câmpeni – Colegiul Naţional “Avram Iancu” şi Liceul Tehnologic Silvic, la Cugir – Colegiul Naţional “David Prodan”  şi Colegiul Tehnic “I.D. Lăzărescu”, la Ocna Mureş – Liceul Teoretic “Petru Maior” şi Liceul Tehnologic, la Sebeş – Colegiul Naţional “Lucian Blaga” şi Liceul cu Program Sportiv. Lucrările se vor corecta în alte centre faţă de cele în care au fost susţinute testările.

Din datele disponibile până la ora 10.30, cele mai multe absenţe la simularea de limba română au fost înregistrate în rândul elevilor de la seral. Precizăm că la ora amintită site-ul ISJ Alba nu este funcţional, din cauza unor probleme tehnice.

Rezultatele vor fi afișate în data de 14 martie și vor fi analizate la nivelul fiecărei unitati de învăţământ, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinte cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptarii unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare.

Citește și BACALAUREAT 2014: MODELE de SUBIECTE şi calendarul probelor din acest an. Detalii despre examen

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax