Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

SIMULARE EVALUARE NAŢIONALĂ 2015: REZULTATELE. Peste 3000 de elevi din Alba au participat la testări

Publicat

Potrivit calendarului stabilit de Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, rezultatele pentru simulare evaluare naţională la clasa a VIII-a vor fi afişate vineri, 6 martie. Acestea sunt orientative pentru examenul propriu-zis, care în acest an va avea loc în perioada 22-34 iunie.

Rezultatele de la simulare vor fi analizate în cadrul şcolii prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, dar şi la nivelul consiliului profesoral, potrivit Ministerului. Astfel, se va încerca optimizarea rezultatelor elevilor în vederea susţinerii examenului de la sfârşitul clasei a VIII-a.

Simularea examenului de Evaluare Naţională pentru clasa a VIII-a a vut loc în perioada 23-25 februarie.

În 2015, Evaluarea Naţională se va desfăşura la aceleaşi discipline ca şi cele din anul şcolar trecut.

Simularea Evaluării Naţionale pentru elevii clasei a VIII-a din anul şcolar 2014-2015 s-a desfăşurat în 23 februarie la Limba şi literatura română, în 24 februarie la Matematică şi în 25 februarie la Limba şi literatura maternă.

La proba de Limba Română au fost aşteptaţi să susţină proba scrisă 3.065 de elevi de clasa a VIII-a din Alba, în cadrul sesiunii de simulare a examenului de Evaluare Naţională. În sălile de clasă din cele 110 centre din judeţ au fost prezenţi 3.061 de elevi, patru fiind absenţi.

Citeşte şi SIMULARE Limba Română: 3.061 de elevi de clasa a VIII-a prezenţi în sălile de clasă. Doină populară şi articol de ziar – SUBIECTELE

Din datele Inspectoratului Şcolar Judeţean Alba, la proba de Matematică în cadrul sesiunii de simulare pentru Evaluarea Naţională, clasa a VIII-a au fost prezenţi, marţi, 3048 de elevi, 103 fiind absenţi. În rândul celor care nu s-au prezentat la testare se află şi elevi cu cerinţe educative speciale, care nu sunt obligaţi să participe la examen. Testarea a avut loc în 110 centre din judeţ, nefiind înregistrate incidente.

Citeşte şi SIMULAREA examenului de Evaluare Naţională 2015 în Alba: Peste 100 de ABSENŢI la Matematică. BAREMELE de corectare, publicate de minister

Examenul de Evaluare Naţională 2015 pentru clasa a VIII-a începe în 22 iunie, cu proba scrisă de Limba şi Literatura Română, urmată de cea din 23 iunie, la Limba şi literatura maternă şi în 24 iunie la Matematică. Rezultatele vor fi afişate pe 26 iunie, respectiv pe 30 iunie, cele finale, după rezolvarea contestaţiilor.

Condiţii pentru organizarea şi desfăşurarea examenului de Evaluare naţionale pentru absolvenții clasei a VIII-a în anul şcolar 2014-2015:

– se interzice candidaţilor la Evaluarea Națională să introducă în sălile de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete și altele asemenea, candidații având obligația de a lăsa obiectele menționate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia din unitatea de învățământ în acest scop.

– candidații care refuză depozitarea obiectelor menționate în sala stabilită de comisie în acest scop nu vor fi primiți în examen.

– se interzice candidaţilor la Evaluarea Națională să aibă, în sălile de examen, asupra lor, în obiectele de îmbrăcăminte sau încălțăminte, în penare și altele asemenea sau în băncile în care sunt așezați în sălile de examen, orice fel de lucrări: manuale, cărți, dicţionare, culegeri, formulare, memoratoare, notiţe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidați etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor.

– se interzice candidaţilor să aibă, în sălile de examen, asupra lor, în obiectele de îmbrăcăminte sau încălțăminte, în penare și altele asemenea, sau în băncile în care sunt așezați în sălile de examen, telefoane mobile, căști audio, precum și orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare/care permite conectarea la internet/la rețele de socializare, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare între candidați sau cu exteriorul.

– se interzice candidaţilor să comunice între ei sau cu exteriorul, să copieze, să transmită materiale care permit copiatul sau să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare între candidați sau cu exteriorul.

– încălcarea regulilor menționate va fi considerată fraudă/tentativă de fraudă, iar candidații respectivi vor fi eliminați de la proba respectivă, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceștia sau de alți candidați, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane și indiferent dacă ei au primit sau au transmis materialele interzise.

– candidații eliminați de la o probă pentru fraudă sau tentativă de fraudă vor primi nota 1 (unu) pe lucrarea scrisă respectivă.

– înainte de începerea probelor, asistenții prezintă candidaților prevederile metodologice legate de organizarea și desfășurarea corectă a Evaluării Naționale și prevederile menționate și le solicită să predea toate eventualele materiale și obiecte care, potrivit reglementărilor în vigoare, sunt interzise în sala de examen.

CALENDARUL examenului de EVALUARE NAȚIONALĂ 2015:

13 iunie 2015 – Încheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a

15-17 iunie 2015 – Înscrierea la Evaluarea Naţională

22 iunie 2015 – Limba şi literatura română – proba scrisă

23 iunie 2015 – Limba şi literatura maternă – proba scrisă

24 iunie 2015 – Matematică – proba scrisă

26 iunie 2015 – Afişarea rezultatelor (până la ora 16.00)

26 iunie 2015 – Depunerea contestaţiilor (între orele 16.00 – 20.00)

27 – 29 iunie 2015 – Rezolvarea contestaţiilor

30 iunie 2015 – Afişarea rezultatelor finale după contestaţii.

Citeşte şi EVALUARE NAŢIONALĂ 2015, pentru clasa a VIII-a. MODELE de SUBIECTE şi CALENDARUL testărilor

Citește și Sesiunea 2015 de SIMULARE a examenului la EVALUARE NAŢIONALĂ, clasa a VIII-a, în perioada 23-25 februarie. MODELE de SUBIECTE

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax