Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Simulare Evaluare Națională 2023: Baremele și subiectele de la proba de Matematică, publicate de minister

Publicat

Simulare Evaluare Națională 2023: Ministerul Educației a publicat marți după-amiaza subiectele și baremele la Matematică, testarea în cadrul sesiunii de simulare a examenului de Evaluare Națională.

Rezultatele vor fi cunoscute de către elevi în 29 martie.

Simulare Evaluare Națională 2023 – Matematică

Vezi și Simulare Evaluare Națională 2023: Subiectele și baremele la ROMÂNĂ, publicate de minister. Variantele de rezolvare a cerințelor

Potrivit Ministerului Educației, obiectivele urmărite prin organizarea simulărilor sunt familiarizarea elevilor cu rigorile unei examen real și optimizarea rezultatelor obţinute de către elevi la finalul studiilor gimaziale/liceale.

Notele obținute nu se trec în catalog. Prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului, acestea pot fi trecute în catalog.

Vezi și Modele de subiecte și bareme Evaluare Națională 2023. Teste de antrenament utile

Rezultatele vor fi comunicate în data de 29 martie 2023 și vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situații în parte, scopul fiind îmbunătățirea performanțelor școlare.

În județul Alba, au absentat 183 elevi din 2.823 înscriși, la proba de Matematică. La Română, au absentat 179 de elevi.

La nivel național, la simularea probei scrise la Matematică, au participat, potrivit informaţiilor furnizate de inspectoratele şcolare judeţene (ora de referinţă – 13:00), 163.376 de elevi din cei peste 177.000 de elevi înscrişi în clasa a VIII-a la începutul anului şcolar curent. Ca urmare a unor tentative de fraudă au fost eliminaţi 4 candidaţi, a anunțat Ministerul Educației.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax