Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Simulare Evaluare Națională 2023: Subiectele și baremele la ROMÂNĂ, publicate de minister. Variantele de rezolvare a cerințelor

Publicat

Simulare Evaluare Națională 2023: Ministerul Educației a publicat subiectele și baremele la testarea de limba și literatura română. Următoarea probă va fi marți, 21 martie, la Matematică.

Simularea evaluărilor programate la finalul ciclurilor gimnazial și liceal în anul școlar 2022 – 2023, organizată la nivel național de Ministerul Educaţiei, a început luni, 20 martie, cu proba scrisă la Limba şi literatura română din cadrul Evaluării Naționale a absolvenților de clasa a VIII-a (EN VIII).

Simulare Evaluare Națională 2023:

Potrivit informațiilor furnizate de inspectoratele școlare județene (ora de referință 13.00), au fost prezenți 164.009 elevi din cei peste 177.000 de elevi înscriși în clasa a VIII-a la începutul anului școlar curent. În urma unor tentative de fraudă au fost eliminați 4 elevi, a anunțat Ministerul Educației.

Vezi și VIDEO Simulare Evaluarea Națională 2023: Subiectele, explicate de Claudia Niculescu, profesoară de Limba română din Alba Iulia

În Alba, potrivit datelor comunicate de inspector școlar general adjunct IȘJ Alba, Dan Cherecheș, sunt 2.823 elevi de clasa a VIII-a înscriși. Au absentat de la proba de română 179 de elevi. Nu au fost cazuri de elevi eliminați de la testare.

Simularea EN VIII continuă marți, 21 martie, cu proba scrisă la Matematică, și se încheie miercuri, 22 martie, cu proba scrisă la  Limba și literatura maternă.

Subiectele sunt elaborate pe baza conţinuturilor şi a competenţelor asociate acestora, conform programelor aprobate de Ministerul Educației.

Rezultatele vor fi comunicate în data de 29 martie 2023 și vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situații în parte, scopul fiind îmbunătățirea performanțelor școlare.

Vezi EVALUARE NAȚIONALĂ 2023: Modele de subiecte la Română și Matematică, pentru elevii de clasa a VIII-a, publicate de minister

Notele obținute nu se trec în catalog. Prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului, acestea pot fi trecute în catalog.

Obiectivele urmărite prin organizarea simulărilor sunt familiarizarea elevilor cu rigorile unei examen real și optimizarea rezultatelor obţinute de către elevi la finalul studiilor gimaziale/liceale.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax