Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Sistarea gazului în sute de locuințe din Alba Iulia: Protecția Consumatorului s-a autosesizat, iar cetățenii pot face reclamații

Publicat

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Alba s-a autosesizat cu privire la sistarea furnizării cu gaze naturale, care momentan afectează sute de persoane din Alba Iulia.

Reprezentanții instituției au explicat pentru Alba24.ro că, în urma problemelor apărute duminică, ar putea fi trase la răspundere firmele private care au efectuat revizii la instalațiile de gaze care se regăsesc în scările de bloc unde s-a sistat furnizarea cu gaze.

Comisarii de la Protecția Consumatorilor vor verifica contractele de revizie făcute de firmele autorizate și dacă, spre exemplu, vor descoperi că într-o locație, în urmă cu câteva luni, revizia a fost făcută, dar nu au fost semnalate defecțiuni, însă acum după problemele de duminică acestea au fost constatate, firmele de revizie vor fi trase la răspundere.

CITEȘTE ȘI: Scandalul sistării gazului în Alba Iulia pare fără rezolvare. Ce spun cetățenii, instituțiile statului și firmele autorizate

De asemenea, pe lângă actul de autosesizare, reprezentanții ANPCA Alba îi îndeamnă pe cetățenii afectați să depună o petiție scrisă cu privire la problemele pe care le au în legătură cu sistarea furnizării de gaze naturale.

Reamintim că sute de consumatori din Alba Iulia (potrivit unor surse, peste 700) au rămas fără gaz și, implicit, fără apă caldă, începând de duminică. Locuitorii orașului au semnalat la Delgaz Grid că simt miros puternic de gaz (mercaptan), iar reprezentanții companiei au întrerupt furnizarea agentului termic, acolo unde au găsit scăpări în rețea/instalație sau au constatat că sunt contoare defecte. Adică în 60 de locații, mai bine de jumătate dintre acestea fiind blocuri, în mai multe zone din oraș.

Compania a transmis că este vorba de ”o supraodorizare a gazelor naturale cauzată accidental în instalaţia de odorizare a Transgaz”.

Vezi Sute de locuințe din Alba Iulia, fără gaze naturale, după problemele de duminică. LISTA cu firmele autorizate pentru reparații

”Delgaz Grid nu a solicitat odorizarea suplimentară a gazelor naturale. Conform informaţiilor pe care le avem, mirosul puternic de gaz se explică prin supraodorizarea gazelor naturale cauzată accidental în instalaţia de odorizare a Transgaz.

În urma sesizărilor înregistrate. Delgaz Grid a suplimentat numărul echipelor, 19 echipe intervenind de ieri după-amiază pentru efectuarea verificărilor necesare în teren şi pentru a lua măsurile care se impun pentru funcţionarea sistemului de distribuţie în condiţii de siguranţă”, au precizat reprezentanții Delgaz Grid.

Compania Delgaz nu se ocupă și de rezolvarea problemelor tehnice, deoarece instalația de gaze dintr-o locuință aparține consumatorului, potrivit reprezentanților companiei. Consumatorii trebuie să contacteze o firmă autorizată care se ocupă cu rezolvarea problemelor apărute.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

6 Comentarii

6 Comentarii

 1. pilu

  luni, 27.07.2020 at 18:06

  Apa de ploaie. Cand o sa vedti cine sunt in spatele firmelor private puneti batista pe tambal. Nu e prima data. Cand va avea loc o explozie atunci da, se face o expertiza corecta.

 2. Marius Instalatorul

  luni, 27.07.2020 at 18:06

  Renunțați la gaz, loati centralele pe curent, montați panourii fotovoltaice, și scăpați de revizi abuzive si de escrocherie mafiagaz

  Este in curs de începerea programul verde, loati centralele, boiler, panouri si becuri led și fiți indepedenti de gaz si curent

  Este abuziv să vă lase fără gaz pentru că dorel de la gaz nu o strâns calumea filetele la contoare sau o destrâns filetele de pe conductă cand o umblat la contoare
  Cereți daune marii că au de unde firmele de gaz stau pe sacii cu banii foarte mulți

  Când mai vin hoții să schimbe contoare, puneți sa verifice cu detectorul de gaz ca este scăpări zero, ca e plin de dorelii la gaz

 3. Mirela

  luni, 27.07.2020 at 20:59

  Asta e o tehnica mirsava a celor care fac revizii pe scarile blocului la fel s a intimplat si in ampoi 2 si am ramas fara gaz de vineri pina marti si atunci cu insistente serioase s a dat drumul .Cum va explicati ca doar la sfirsit de saptamina se intimpla lucrurile astea iar firmele autorizate sa faca reparatii nu sunt de gasit la telefon cu toate ca ar trebui sa fie non stop cineva pt reparatii ca doar odata se intimpla o nenorocire dar smecherii iau doar bani si raspunderi nu au.Se pare ca omul de rind nu mai are cui sa se plinga tuturor le trebuie tot felul de dovezi aberante.

 4. Maria Camelia Sularea

  luni, 27.07.2020 at 22:39

  Trebuie dati in judecată, e greseala lor și implicit si problema lor de rezolvat, pe banii lor nu pe ai noștri. Să iasă lumea in stradă și să nu-i lase să-si bată joc de ei.

  • Marius Instalatorul

   marți, 28.07.2020 at 08:02

   Decât să iasă in strada, mai bine să nu voteze PNL USL PSD

   este în fiecare firmă privată si publică neamuri din partide

 5. Seb

  marți, 28.07.2020 at 08:47

  Am mai spus asta și la știrea anterioara. Conform legislației verificarea și repararea instalației de gaze, în special a contoarelor, este în sarcina și în cheltuiala distribuitorului. Instalația de gaze nu este a beneficiarului cum fals se susține.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Vasile Șușca, tezaur viu UNESCO la Alba Iulia: Meșterul popular care ține în viață o tradiție veche de mii de ani

Publicat

De peste 20 de ani meșterul popular Vasile Șușca confecționează măști tradiționale românești. Este din Maramureș și a primit titlul onorifc de tezaur uman viu, o inițiativă UNESCO prin care se oferă recunoștință celor ce duc tradiția la nivel de artă. 

L-am găsit la Alba Iulia, la standurile amenajate în parcarea Casei de Cultură a Studenților, cu ocazia Zilei de 1 Decembrie 2022. La micul său stand are expuse măștile care l-au făcut cunoscut în România, dar și peste hotare.

Pentru câteva minute am vorbit cu meșterul popular despre ceea ce înseamnă măștile sale, dar mai ales ce semnificație au ele.

Măștile cu care a venit la Alba Iulia sunt cele tradiționale din Maramureș, mai exact din satul său natal Săcel. Sunt măști care se folosesc la ceea ce meșterul numește un ”teatru popular rimat”.

Un teatru care îmbină spectacolul, cu misticismul si tradiția populară. Fiecare mască primește un botez, un botez al celui care o poartă, acela este și cel care îi oferă măștii personalitate.

În trecut măștile se foloseau la mai multe sărbători, sau datini, dar cu trecerea timpului aproape toate au dispărut.

Însă unele au mai rămas, iar meșterii populari încearcă să le țină în viață prin ceea ce ei realizează. Una dintre tradițiile care încă mai sunt vii, este ”Viflaim-ul”, un teatru popular în versuri care se joacă pe ulițele satului, în perioada Crăciunului și unde se folosesc măștile tradiționale.

CITEȘTE ȘI: PROGRAM COMPLET 1 Decembrie 2022 la Alba Iulia. Evenimentele organizate de Ziua Națională în Capitala UNIRII

Măștile pe care Vasile Șușca le face sunt numai din produse naturale, din blană de oaie sau de capră, coarne de berbec. Măștile tradiționale care ies din mâna meșterului din Maramureș pot fi văzute și chiar cumpărate la Alba Iulia în cele două zile dedicate producătorilor locali, cu ocazia Zilei Naționale a României de la Alba Iulia.

 

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

BLAJ, 1 Decembrie: Te Deum în Catedrala Arhiepiscopală Majoră „Sfânta Treime”, de Ziua Națională a României

Publicat

1 Decembrie, Ziua Națională, Blaj: Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică marchează Ziua Națională a României prin celebrarea unui Te Deum solemn în Catedrala Arhiepiscopală Majoră „Sfânta Treime” din Blaj.

Evenimentul va avea loc joi, 1 decembrie 2022, de la ora 13.00 și va fi transmis în direct de TVR 3 și de canalul Youtube Radio Blaj TV.

Imediat după Te Deum-ul din Catedrala Blajului, TVR 3 va difuza Mesajul Preafericitului Cardinal Lucian Mureșan, Întâistătătorul Bisericii Române Unite cu Roma, cu ocazia Zilei Naționale a României.

De asemenea, postul public de televiziune va difuza, pe același canal, un documentar dedicat Cardinalului Iuliu Hossu, cu imagini de arhivă și vocea Episcopului Martir, în cadrul căruia vor vorbi scriitoarea Ana Blandiana, profesorul universitar doctor Ion Buzași și elevul blăjean Bogdan Barta.

La 1 decembrie se sărbătoresc 104 ani de la Marea Unire de la Alba Iulia, Fericitul Episcop Martir greco-catolic Iuliu Hossu fiind cel care a citit Declarația de Unire în acel moment istoric.

Vezi și PROGRAM COMPLET 1 Decembrie 2022 la Alba Iulia. Evenimentele organizate de Ziua Națională în Capitala UNIRII

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Festivalul „România Tradițională”, deschis la Alba Iulia. Produse gastronomice și târgul meșterilor populari

Publicat

Prima ediție a festivalului de tradiții și obiceiuri „România Tradițională” s-a deschis miercuri, 30 noiembrie, în zona monumentului lui Avram Iancu (Casa de Cultură a Sindicatelor) din Alba Iulia.

Vizitatorii vor putea găsi la târgul meșterilor populari produse de uz gospodăresc, pielărie, olărit, cusături și țesături, arta lemnului, dogărie, împletituri, decorațiuni de sărbători, icoane pe sticlă, măști populare, podoabe din ceramică, sticlărie, ceramică de Horezu.

De asemenea, aceștia vor putea degusta produse gastronomice tradiționale. 

Festivalul este dedicat României autentice și va uni, în perioada 30 noiembrie – 1 Decembrie, la Alba Iulia, târgul meșterilor populari, cu ateliere demonstrative de meșteșuguri și gastronomie tradițională, culminând cu spectacole folclorice extraordinare prin care toate provinciile românești vor fi reprezentate.

Vezi și PROGRAM COMPLET 1 Decembrie 2022 la Alba Iulia. Evenimentele organizate de Ziua Națională în Capitala UNIRII

Încă de la prima ediție, meșteri populari din județul Alba, dar și din zone geografice și etnografice ale țării, vor oferi publicului vizitator o diversitate impresionantă de obiecte create de aceștia – produse de uz gospodăresc, cojocărie, olărit, cusături și țesături, arta lemnului, dogărie, împletituri, decorațiuni de sărbători, icoane pe sticlă, confecționare măști populare, podoabe din ceramică, sticlărie, ceramică de Horezu.

Nici gastronomia tradițională nu va lipsi în aceste zile. Astfel, vor putea fi degustate bucate delicioase realizate cu multă atenție și respect față de rețetele strămoșești.

Atmosfera de sărbătoare va culmina cu spectacolul folcloric extraordinar, un adevărat „regal” tradițional susținut de soliști îndrăgiți, grupuri instrumentale, vocale și de dansuri, ce reprezintă toate regiunile istorice ale României, dar și din Republica Moldova (Bardar, Ialoveni) – Grupul „Tărăncuța”.

Program Festivalul de tradiții și obiceiuri România Tradițională, 30 noiembrie – 1 decembrie, la Alba Iulia:

30 noiembrie 2022

 • orele 12:00 – 20:00 – Târgul meșterilor și producătorilor tradiționali
 • ora 14:00 – Deschiderea oficială a Festivalului
  • Spectacol folcloric extraordinar

1 Decembrie 2022

 • orele 12:00 – 20:00 – Târgul meșterilor și producătorilor tradiționali
 • ora 14:30 – Spectacol folcloric extraordinar

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

OFICIAL: Premierul Nicolae Ciucă, vizită pe fugă la Ziua Națională de la Alba Iulia. Programul acestuia

Publicat

Premierul Nicolae Ciucă va fi prezent la Alba Iulia, de Ziua Națională. Biroul de presă al Guvernului a confirmat pentru Alba24 prezența acestuia la Parada Militară de la ora 14. 

Instituția a transmis programul oficial al acestuia, potrivit căruia Nicolae Ciucă va mai participa și la ceremonia religioasă și militară de la București, după care se va deplasa la Alba Iulia.

Imediat după paradă, prim-ministrul va pleca înapoi la București unde va participa la recepția oferită de președintele României, Klaus Iohannis, cu prilejul Zilei Naționale a României.

Astfel, acesta se va afla permanent în grabă, iar vizita la Alba Iulia va fi una scurtă.

Programul premierului Nicolae Ciucă

Joi, 1 Decembrie 2022

Ora 9:00 Participare la ceremonia militară și religioasă de depunere de coroane

 • Mormântul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol I, București

Ora 11:00 Participare la parada militară organizată cu prilejul Zilei Naţionale a României – 1 Decembrie

 • Participarea premierului la ceremonie va fi transmisă live pe conturile de Facebook și YouTube ale Guvernului și pe canalul de distribuție al Palatului Victoria;
 • Piaţa Arcul de Triumf, București

Ora 14:00 Participare la ceremonia militară organizată cu prilejul Zilei Naţionale a României – 1 Decembrie

 • Participarea premierului la ceremonie va fi transmisă live pe conturile de Facebook și YouTube ale Guvernului și pe canalul de distribuție al Palatului Victoria;
 • Bulevardul 1 Decembrie 1918, Alba Iulia

Ora 17:00 Participare la recepția oferită de președintele României, Klaus Iohannis, cu prilejul Zilei Naționale a României

 • Palatul Cotroceni

Foto: Arhivă

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax