Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Sute de locuințe din Alba Iulia, fără gaze naturale, după problemele de duminică. LISTA cu firmele autorizate pentru reparații

Publicat

Furnizarea de gaze naturale în Alba Iulia a fost sistată pe o perioadă nedetrminată, pentru sute de consumatori, în urma supradozării accidentale cu mercaptan care s-a produs duminică, 26 iulie. 

Pe tot parcursul zilei de duminică, la Delgaz Grid au fost înregistrate mai multe sesizări din Alba Iulia, privind un miros puternic  de gaz, fie în apartament, fie pe scara blocului, fie în locuințe individuale. 

CITEȘTE ȘI: Scandalul sistării gazului în Alba Iulia pare fără rezolvare. Ce spun cetățenii, instituțiile statului și firmele autorizate

Reprezentanții Delgaz Grid au declarat pentru Alba24.ro că, în urma sesizărilor, au intervenit și au rezolvat 60 de situații. 

Adică au oprit furnizarea cu gaze naturale în 60 de locații din Alba Iulia, fie că vorbim despre un bloc întreg sau o locuință individuală.

VEZI ȘI: ȘTIREA TA: Peste 60 de locatari ai unui bloc din Alba Iulia, lăsați fără gaze și apă caldă. Ce s-a întâmplat

Dacă pe scara unui bloc a fost descoperit un contor defect, s-a luat decizia de sistare a furnizării cu gaze în toată locația.

Ce spun reprezentanții companiei despre situația de duminică 

Într-un comunicat de presă aceștia declară că odorizarea cu mercaptan s-a produs accidental în instalaţia de odorizare a Transgaz.

”Delgaz Grid nu a solicitat odorizarea suplimentară a gazelor naturale. Conform informaţiilor pe care le avem, mirosul puternic de gaz se explică prin supraodorizarea gazelor naturale cauzată accidental în instalaţia de odorizare a Transgaz.

În urma sesizărilor înregistrate. Delgaz Grid a suplimentat numărul echipelor, 19 echipe intervenind de ieri după-amiază pentru efectuarea verificărilor necesare în teren şi pentru a lua măsurile care se impun pentru funcţionarea sistemului de distribuţie în condiţii de siguranţă”, se arată în comunicatul de presă citat.

Ce pot face consumatorii care au rămas fără gaze

Compania Delgaz nu se ocupă și de rezolvarea problemelor tehnice, deoarece instalația de gaze dintr-o locuință aparține consumatorului, potrivit reprezentanților companiei. Consumatorii trebuie să contacteze o firmă autorizată care se ocupă cu rezolvarea problemelor apărute.

Într-o scară de bloc din Alba Iulia a fost afișată o listă cu firmele autorizate care pot face intervenții la rețelele de gaze din blocuri sau locuințe individuale.

După ce firma privată rezolvă problemele de la o locație, tot aceștia îi contactează pe reprezentanții Delgaz care vor relua furnizarea în locația respectivă.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. Marius Instalatorul

    luni, 27.07.2020 at 11:07

    Puneți-vă centrale pe curent, scăpați de revizii si probleme mafiote gen mafiagaz, si puneți cu programul verde panouri fotovoltaice si aveți curent gratis, nuj dacă nu intra si centrala termica pe curent si boiler

    • Alex+P

      luni, 27.07.2020 at 11:24

      Nu e greu sa primesti bani prin programul verde?

  2. Seb

    luni, 27.07.2020 at 14:07

    Bună ziua. Cu tot respectul pentru Alba24, fie va aflați în eroare fie nu dețineți toate informațiile necesare având în vedere că faceți trimitere la nu știu ce firme autorizate sa repare rețeaua de gaz. Conform Deciziei ANRGN nr. 309/2005 ce este în vigoare pana la 20 august 2020, distribuitorul este singurul competent și obligat sa remedieze defecțiunile descrise în știrea dumneavoastră. A se vedea în special Capitolul ll, pct. 2, lit. f, g din anexa la Decizie.

  3. Breaz Sorin

    luni, 27.07.2020 at 23:25

    Stie cineva care firme din lista vrea sa te ajute ,am sunat azi cam 12 firme și în general mi au răspuns că nu se ocupa cu asa ceva ,unele fac doar verificări a instalației ,sau altele fac branșamentul, sau toată instalație de gaz ,nicidecum o defecțiune cum am eu acasă,deci ….ce e de facut ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax