Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Sistarea gazului în sute de locuințe din Alba Iulia: Protecția Consumatorului s-a autosesizat, iar cetățenii pot face reclamații

Publicat

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Alba s-a autosesizat cu privire la sistarea furnizării cu gaze naturale, care momentan afectează sute de persoane din Alba Iulia.

Reprezentanții instituției au explicat pentru Alba24.ro că, în urma problemelor apărute duminică, ar putea fi trase la răspundere firmele private care au efectuat revizii la instalațiile de gaze care se regăsesc în scările de bloc unde s-a sistat furnizarea cu gaze.

Comisarii de la Protecția Consumatorilor vor verifica contractele de revizie făcute de firmele autorizate și dacă, spre exemplu, vor descoperi că într-o locație, în urmă cu câteva luni, revizia a fost făcută, dar nu au fost semnalate defecțiuni, însă acum după problemele de duminică acestea au fost constatate, firmele de revizie vor fi trase la răspundere.

CITEȘTE ȘI: Scandalul sistării gazului în Alba Iulia pare fără rezolvare. Ce spun cetățenii, instituțiile statului și firmele autorizate

De asemenea, pe lângă actul de autosesizare, reprezentanții ANPCA Alba îi îndeamnă pe cetățenii afectați să depună o petiție scrisă cu privire la problemele pe care le au în legătură cu sistarea furnizării de gaze naturale.

Reamintim că sute de consumatori din Alba Iulia (potrivit unor surse, peste 700) au rămas fără gaz și, implicit, fără apă caldă, începând de duminică. Locuitorii orașului au semnalat la Delgaz Grid că simt miros puternic de gaz (mercaptan), iar reprezentanții companiei au întrerupt furnizarea agentului termic, acolo unde au găsit scăpări în rețea/instalație sau au constatat că sunt contoare defecte. Adică în 60 de locații, mai bine de jumătate dintre acestea fiind blocuri, în mai multe zone din oraș.

Compania a transmis că este vorba de ”o supraodorizare a gazelor naturale cauzată accidental în instalaţia de odorizare a Transgaz”.

Vezi Sute de locuințe din Alba Iulia, fără gaze naturale, după problemele de duminică. LISTA cu firmele autorizate pentru reparații

”Delgaz Grid nu a solicitat odorizarea suplimentară a gazelor naturale. Conform informaţiilor pe care le avem, mirosul puternic de gaz se explică prin supraodorizarea gazelor naturale cauzată accidental în instalaţia de odorizare a Transgaz.

În urma sesizărilor înregistrate. Delgaz Grid a suplimentat numărul echipelor, 19 echipe intervenind de ieri după-amiază pentru efectuarea verificărilor necesare în teren şi pentru a lua măsurile care se impun pentru funcţionarea sistemului de distribuţie în condiţii de siguranţă”, au precizat reprezentanții Delgaz Grid.

Compania Delgaz nu se ocupă și de rezolvarea problemelor tehnice, deoarece instalația de gaze dintr-o locuință aparține consumatorului, potrivit reprezentanților companiei. Consumatorii trebuie să contacteze o firmă autorizată care se ocupă cu rezolvarea problemelor apărute.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

6 Comentarii

6 Comentarii

  1. pilu

    luni, 27.07.2020 at 18:06

    Apa de ploaie. Cand o sa vedti cine sunt in spatele firmelor private puneti batista pe tambal. Nu e prima data. Cand va avea loc o explozie atunci da, se face o expertiza corecta.

  2. Marius Instalatorul

    luni, 27.07.2020 at 18:06

    Renunțați la gaz, loati centralele pe curent, montați panourii fotovoltaice, și scăpați de revizi abuzive si de escrocherie mafiagaz

    Este in curs de începerea programul verde, loati centralele, boiler, panouri si becuri led și fiți indepedenti de gaz si curent

    Este abuziv să vă lase fără gaz pentru că dorel de la gaz nu o strâns calumea filetele la contoare sau o destrâns filetele de pe conductă cand o umblat la contoare
    Cereți daune marii că au de unde firmele de gaz stau pe sacii cu banii foarte mulți

    Când mai vin hoții să schimbe contoare, puneți sa verifice cu detectorul de gaz ca este scăpări zero, ca e plin de dorelii la gaz

  3. Mirela

    luni, 27.07.2020 at 20:59

    Asta e o tehnica mirsava a celor care fac revizii pe scarile blocului la fel s a intimplat si in ampoi 2 si am ramas fara gaz de vineri pina marti si atunci cu insistente serioase s a dat drumul .Cum va explicati ca doar la sfirsit de saptamina se intimpla lucrurile astea iar firmele autorizate sa faca reparatii nu sunt de gasit la telefon cu toate ca ar trebui sa fie non stop cineva pt reparatii ca doar odata se intimpla o nenorocire dar smecherii iau doar bani si raspunderi nu au.Se pare ca omul de rind nu mai are cui sa se plinga tuturor le trebuie tot felul de dovezi aberante.

  4. Maria Camelia Sularea

    luni, 27.07.2020 at 22:39

    Trebuie dati in judecată, e greseala lor și implicit si problema lor de rezolvat, pe banii lor nu pe ai noștri. Să iasă lumea in stradă și să nu-i lase să-si bată joc de ei.

    • Marius Instalatorul

      marți, 28.07.2020 at 08:02

      Decât să iasă in strada, mai bine să nu voteze PNL USL PSD

      este în fiecare firmă privată si publică neamuri din partide

  5. Seb

    marți, 28.07.2020 at 08:47

    Am mai spus asta și la știrea anterioara. Conform legislației verificarea și repararea instalației de gaze, în special a contoarelor, este în sarcina și în cheltuiala distribuitorului. Instalația de gaze nu este a beneficiarului cum fals se susține.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax