Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Sistemul de corectare digitalizată va fi folosit la toate examenele naţionale și la simulări. Precizările ministrului Educației

Publicat

Sistemul de corectare digitalizată va fi folosit anul acesta la toate examenele naţionale, inclusiv la simulări, a declarat luni ministrul Educaţiei, Ligia Deca

Ministrul Ligia Deca a precizat că a luat feedback-ul profesorilor corectori după aplicarea acestui sistem la sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat.

„Am luat feedback-ul cadrelor didactice implicate, al celor care au corectat, într-o proporţie covârşitoare, mult peste 90%, au zis că ar prefera să continue în această formulă.

Se elimină greşelile datorate oboselii, se elimină acea muncă de trecere a punctajelor pe barem pentru că platforma, în momentul în care notaţi pe diferiţi itemi, face automat adunările, şi există şi posibilitatea mult mai simplă de transmitere aleatorie a lucrărilor.

Simulare Evaluare Națională și Bacalaureat 2024. Câte lucrări va corecta un profesor. Cum se face evaluarea digitalizată

O să generalizăm această corectare digitalizată la toate examenele naţionale, inclusiv la simulări în anul acesta”, a spus ministrul Educaţiei.

Ce spune ministrul despre absenteismul la examene

Referindu-se la elevii care, deşi finalizează clasa a opta, nu dau examenele naţionale, Ligia Deca a transmis că acesta este „un mare semnal de alarmă”.

„Cred că scopul nostru, al şcolii în general, este să ne asigurăm că atingem standardul pe care ni-l propunem, care este profilul absolventului. Pentru asta trebuie ca la finalul unu ciclu, fie că vorbim de gimnaziu, fie că vorbim de liceu, copiii să aibă suficientă încredere în ei cât să se înscrie şi să dea examenele de finalizare.

Simulare Bacalaureat 2024: Condițiile în care se vor desfășura testările pentru elevii de clasa a XII-a, în luna martie

Sigur că situaţia e un pic diferită la Evaluarea Naţională faţă de Bacalaureat. La Bacalaureat, în funcţie de profilul liceului putem avea situaţii diferite, copii care îşi iau atestatul profesional şi preferă să intre în piaţa muncii.

Simulare Evaluare Națională 2024. Reguli pentru elevii de clasa a VIII-a. Lucrările, scanate în clase. Cum se corectează

Dar la Evaluarea Naţională, din punctul meu de vedere, este un mare semnal de alarmă atunci când avem un procent de copii care, deşi finalizează clasa a opta, deci nu au corigenţe, sau nu e vorba de repetenţie, nu dau examenele naţionale”, a mai afirmat ministrul Educaţiei, potrivit Agerpres.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax