Connect with us
Advertisement

Educație

Simulare Evaluare Națională și Bacalaureat 2024. Câte lucrări va corecta un profesor. Cum se face evaluarea digitalizată

Publicat

Simulare Evaluare Națională și Bacalaureat 2024. În acest an, evaluarea lucrărilor la simularea examenelor naționale se va face digitalizat, pe platforma dedicată. Lucrările vor fi scanate în clase și încărcate online.

Profesorii care le vor corecta vor fi selectați aleatoriu și automat, de platformă.

De regulă, un profesor va avea de corectat 50 de lucrări de la simulările pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat 2024, potrivit procedurii Ministerului Educației, citată de edupedu.ro.

Sesiunea de simulare este programată la începutul lunii februarie pentru Evaluare Națională clasa a VIII-a și începutul lunii martie pentru Bacalaureat 2024, clasele XII-XIII.

Simulare Evaluare Națională 2024. Reguli pentru elevii de clasa a VIII-a. Calendar

Simulare Bacalaureat 2024: Condițiile în care se vor desfășura testările pentru elevii de clasa a XII-a, în luna martie. Calendar

Procedura de evaluare a lucrărilor

Potrivit procedurii, numărul profesorilor evaluatori din centrul zonal de evaluare, pe discipline, se stabilește în funcție de numărul lucrărilor scrise care trebuie evaluate în centrul respectiv.

De regulă, vor fi câte 50 de lucrări pentru fiecare profesor evaluator.

Fiecare lucrare este evaluată de doi profesori corectori.

Aceștia sunt selectați, cu prioritate, dintre profesorii care au urmat Programul de formare continuă în vederea constituirii Corpului de profesori evaluatori pentru examenele și concursurile naționale.

Lucrările scanate și încărcate pe platforma destinată evaluării digitalizate a lucrărilor scrise din cadrul simulării naționale vor putea fi accesate de către comisia din centrul zonal de evaluare după finalizarea încărcării, în fiecare zi de probă, a lucrărilor scrise, de către toate unitățile de învățământ/centrele de examen.

Corectarea lucrărilor, și de acasă

Profesorii vor putea evalua lucrările elevilor din laboratorul de informatică, din cancelarie, cabinetul disciplinei, precum și de acasă:

Activitatea de evaluare se realizează, de regulă, pe stațiile de lucru aflate în laboratoarele de informatică din unitatea de învăţământ din care provine profesorul evaluator. Profesorii evaluatori pot alege să își desfășoare activitatea de pe computere aflate într-un alt spațiu (de exemplu, bibliotecă, Centrul de Documentare și Informare, cabinetul disciplinei, cancelarie, domiciliu personal).

Profesorii vor primi conturi de acces pe platforma destinată evaluării digitalizate în vederea accesării lucrărilor scrise, a baremelor de evaluare și de notare și a borderourilor de notare.

Ce se întâmplă dacă este diferență de notare mai mare de un punct

După corectarea lucrărilor, dacă între notele date de cei doi profesori este diferență mai mare de un punct, platforma sesizează și redirecționează lucrarea către alți doi profesori, aleatoriu.

După validarea finalizării evaluării, se calculează nota finală din cele 4 (patru) note, după eliminarea celor două note extreme, ca medie aritmetică având două zecimale, fără rotunjire, a celor două note centrale.

După evaluarea și notarea tuturor lucrărilor scrise la o disciplină se generează din platformă raportul nominal conținând notele finale la disciplina respectivă.

Rezultatele obținute la simulările naționale nu se contestă. Acestea pot fi trecute în catalog, la cererea elevului/părintelui/tutorelui.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement