Connect with us
Publicitate

POLITICA

Sorin Bumb, deputat PNL de Alba: Dragnea își plătește libertatea cu gazele din Marea Neagră


Publicat

În timp ce dumneavoastră sunteți ocupați să dezbateți dacă e bine sau nu să mergeți la referendum sau în ce fel să votați, întâiul patriot cu mustață al țării tocmai a început o serie de negocieri dure pe legea privind exploatarea gazelor din Marea Neagră. După ce, în vară, Dragnea ne spunea că gazul este avuția noastră națională și este inadmisibil ca străinii cei lacomi să ni-l exploateze, a dat totuși o lege care nu avea nicio legătură cu aceste declarații și pe care președintele Iohannis a refuzat să o promulge, tocmai pentru că era foarte proastă.

Legea s-a întors la parlament pentru reexaminare și aici ce să vezi?

Senatorii PSD au propus o serie de amendamente, care au și fost aprobate, prin care firmele ce vor exploata gaze în Marea Neagră primesc o serie de înlesniri, mai favorabile chiar decât ceruseră în prima negociere.

După ce Dragnea a primit vizita “licuriciului” și termenul din dosarul său a fost stabilit peste mai puțin de două săptămâni, acesta a devenit brusc
prietenul companiilor străine, acordându-le acestora toate înlesnirile cerute. În fapt, ceea ce s-a petrecut, a fost doar o negociere pentru ca domnul Dragnea să scape basma curată, dând la schimb avuția țării, la fel cum au făcut și înaintașii din partidul său în anii tulburi de după revoluție.

Eu sunt categoric pentru realizarea acestor exploatări, mai ales că România va beneficia de bani de pe urma acestor rezerve doar dacă ele sunt
exploatate. Nu sunt însă de acord ca românii să fie înșelați și să se aleagă cu praful de pe tobă în timp ce geniul din Teleorman și gașca lui se vor plutea retrage liniștiti la Belina să-și numere milioanele furate, aflate prin te miri ce conturi off-shore.

Ne aflăm însă exact în situația țărilor bananiere, unde un satrap instalat în fruntea țării negociază după bunul plac cine exploatează petrol sau diamante. Prin modificările aduse legii de către PSD, România este sărăcită de resurse fără să primească nimic în schimb.

Practic, prin modificările aduse legii, PSD a dictat ca regimul fiscal aplicabil acestor exploatări să rămână același cu cel de acum pentru o
perioadă de 30+15 ani, în condițiile în care prețul gazelor crește de la lună la lună. Normal ar fi fost ca o renegociere să aibă loc după 10 ani.

În plus, prevederea PSD ca firmele ce exploatează să-și poată deduce investițiile realizate în cotă de maxim 60% din impozitul pe venitul suplimentar total, face ca aceste firme să nu plătească nimic la bugetul de stat pentru o perioadă de minim 10 ani. Normal ar fi fost ca deducerea să vizeze 60% din impozitul pe venitul suplimentar anual și atunci și România ar fi beneficiat de fonduri la buget.

Personal am propus și un amendament prin care sumele încasate din redevențe și impozitul pe veniturile suplimentare să fie folosite doar pentru
finanțarea de noi rețele de gaze, realizate în localitățile din România, prin care cetățenii să poată avea un beneficiu direct de pe urma acestor resurse.

Iată deci că Dragnea face pe patriotul la televizor urmărind un scop cât se poate de personal iar toată ura cu care acesta lovește în ciocoi este doar teatru ieftin care să-i ofere o marjă cât mai mare de negociere pentru interesul său și al găștii care îl înconjoară.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Amenzi de aproape 10.000 de lei și produse alimentare confiscate, după controale ale Poliției Alba la magazine din județ

Publicat

Polițiștii specializați în combaterea criminalității economico-financiare din Alba au dat amenzi de aproape 10.000 de lei și au confiscat produse alimentare fără documente de proveniență sau cu termen de valabilitate expirat. Acțiunile de control au fost derulate la mai multe magazine din județ.

Potrivit IPJ Alba, luni, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au efectuat controale la agenții economici de pe raza întregului județ. La acțiune au participat și polițiștii Secției 9 Poliție Rurală Câmpeni, care au verificat modul în care sunt respectate normele legale privind comerțul, pe raza comunelor de competență.

Astfel, au fost verificați 65 de agenți economici și au fost constatate 11 abateri de natură contravențională, care au fost sancționate cu amenzi în valoare de 9.500 de lei.

În urma controalelor, au fost identificate și confiscate produse alimentare fără documente de proveniență sau a căror termen de valabilitate a expirat, în valoare de 289 de lei și suma de 400 de lei.

foto: arhivă

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

A pus în pericol siguranța traficului rutier. Ce alcoolemie avea un șofer oprit de Poliție la Drâmbar

Publicat

alcool la volan

Un bărbat din comuna Berghin s-a ales cu dosar penal după ce a fost prins la volanul unei mașini, aflat sub influența alcoolului. Etilotestul a indicat 1,26 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Potrivit IPJ Alba, luni, în jurul orei 18.20, polițiștii Biroului Rutier Alba Iulia  l-au depistat pe un bărbat de 37 de ani, din comuna Berghin, județul Alba, în timp ce conducea un autoturism, pe DJ 107 C, pe raza localității Drâmbar, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 1,26 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

 

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Controale anti-braconaj ale polițiștilor din Alba. Dosar penal, pește și unelte confirscate

Publicat

pesti braconaj

Poliţiştii din Crăciunelu de Jos și Mihalț au organizat luni o acțiune de combatere a braconajului piscicol.

Cu ocazia acestei acţiuni, față de 4 persoane, poliţiştii au luat măsura sancţionării contravenţionale conform OUG 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura, în valoare de 600 de lei, au confiscat 5,1 kilograme de pește și unelte de pescuit.

De asemenea, polițiștii au constatat o infracțiune.

Controale au făcut și poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Rurală Blaj, pe râul Mureș. Cu această ocazie, a fost depistat un bărbat de 47 de ani, din Crăciunelul de Jos, care pescuia în perioada de prohibiţie.

Faţă de bărbat a fost întocmit dosar penal, în cadrul căruia este cercetat sub aspectul săvârşirii infracțiunii de „pescuitul prin orice metode al reproducătorilor, în perioada de prohibiţie”, faptă prev. şi pedepsită de art.64, lit. b din O.G.23/2008, modificată, privind pescuitul şi acvacultura.

Foto: Arhivă

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Un bărbat din Alba Iulia a ”uitat” să plătească bunurile pe care le-a luat dintr-un magazin. Vânzătoarea a anunțat poliția

Publicat

furt magazin alcool

Polițiștii din Alba Iulia au identificat un bărbat care ar fi sustras bunuri dintr-o societate comercială din municipiu. Acesta și-ar fi însușit mai multe produse de rafturile magazinului și ar fi plecat fără să achite contravaloarea lor.

La data de 01 iunie 2020, polițiștii din Alba Iulia au fost sesizați de către o femeie de 32 de ani, din Alba Iulia, cu privire la faptul că, un bărbat ar fi sustras bunuri de pe rafturile magazinului unde lucrează, în valoare de peste 155 de lei, după ce a părăsit incinta fără să le plătească.

La scurt timp, bărbatul de 30 de ani, din Alba Iulia, a fost identificat de polițiști, iar bunurile au fost recuperate și predate reprezentaților societății comerciale.

Față de bărbat, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.

Foto: Arhivă, rol ilustrativ

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate