Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Spațiu din Cetatea Alba Carolina ”vânat” de mulți afaceriști din HoReCa, scos la închiriere. De la ce sumă pornește licitația

Publicat

Un spațiu din Cetatea Alba Carolina din Alba Iulia va fi scos la licitație de reprezentații Primăriei. Este vorba despre fostul punct de informare turistică. 

Locația spațiului este în Șanțurile Cetății Alba Carolina, iar accesul se face din zona monumentului Unirii. Spațiul este de 223 de metri pătrați, iar prețul de pornire la licitație este unul destul de ridicat. 

Însă, acesta poate fi folosit ca și spațiu de alimentație publică, mai pe scurt poate fi transformat într-o cafenea sau într-un bar. Potrivit surselor alba24.ro mai mulți reprezentați din HoReCa locală sunt interesați de locație.

De asemene sursele mai susțin că sumele licitate vor fi destul de mari, ținând cont de faptul că localția este una într-o zontă tranzitată de mulți turiști.

CITEȘTE ȘI: Două spații din Poarta a III-a a Cetății Alba Carolina, închiriate pe mii de euro. Cine a câștigat licitația făcută de Primărie

Discuția legată de sumele de la licitație vine și în contextul în care cele două spații din Poarta a III a a Cetății Alba Carolina au fost câștigate recent, la o licitație cu plic închis cu suma de 5000 de euro pe lună.

Ce oferă locația, spațiul în care a funcționat fostul centru de informare turistică

Imobilul este compus din 6 încăperi:

1.Sală activități informaționale;

2.Sală informații obiective turistice;

3.SAS;

4.Sală organizare evenimente;

5.WC femei;

6.WC bărbați.

Structura clădirii este realizată pe fundații continue din piatră cu mortar. Zidurile existente sunt mixte, piatră și cărămidă, iar bolțile sunt din cărămidă.

Spațiul are: pardoseli din cărămidă, pereți cu cărămidă rostuită, bolți cu pereți tencuiți pe bază de var, tâmplăria este din lemn, iar ferestrele sunt prevăzute cu grilaj metalic.

Clădirea beneficiază de toate utillitățile(energie electrică, apă potabilă și canalizare), cu excepția rețelei de gaz, realizate din rețelele locale din zonă.

Încălzirea se face prin pardoseală și este pe curent electric.

Spațiul prezintă ușoare urme de infiltrații, datorate apei pluviale.

Accesul la spațiu este asigurat.

Adjudecatarul va asigura supravegherea, paza, întreținerea și repararea spațiilor ce fac obiectul închirierii, precum și curățenia în incinta acestora pe cheltuiala sa.

De la ce sumă începe licitația

Proiectul privind scoaterea la licitație a spațiului va ajunge pe masa consilierilor locali în viitoarea ședință de Consiliu Local, din data de 30 ianuarie 2024.

Spațiul va fi închiriat pe o perioadă de 5 ani.

Potrivit caietului de sarcini, prețul de pornire al licitației publice este suma de 1.338 Euro/lună (6 Euro x 223 metri pătrați).

Spațiul ce urmează să fie închiriat este destinat desfășurării de activități comerciale de tip  alimentație publică, artistic, galerie de artă, vânzare suveniruri, produse artizanale, presă și carte.

Toate cheltuielile necesare amenajării bunului închiriat, cad în sarcina chiriașului, se mai arată în caietul de sarcini.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. cici1800

    joi, 25.01.2024 at 14:07

    ar trebui scos cuvantul ‘vanat’ din ghilimele si pus cuvantul „afaceristi” intre ele

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax