Connect with us
Publicitate

AIUD

Spitalul de Pneumoftiziologie din Aiud a primit donații în urma unei licitații de picturi. Inițiativa ONG-ului ”Spitale Color”

Publicat

Un ONG din România a scos la licitație 50 de taboluri, iar în urma vânzării a donat peste 19.000 de lei pentru achiziția de echipamente medicale a 5 spitale din România. Printre spitalele care au primit donații se numără și Spitalul de Pneumoftiziologie din Aiud.

Inițiativa aparține asociației Spitale Color, care timp de 3 săptămâni a licitat 50 de tablouri ale artistei Mădălina Radu. În urma licitației, s-au stâns donații în valoare de peste 19.000 de lei.

Banii au fost donați pentru dotarea cu echipamente de protecție a 5 spitale din întreaga țară: Spitalul Municipal “Dr. Alexandru Simionescu” Hunedoara, Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud, Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, Spitalul Clinic Județean Mureș și Spitalul Județean de Urgență Sf. Pantelimon Focșani.

”Ne bucurăm că putem fi alături de medicii din linia întâi și că împreună aducem un strop de culoare pentru spitalele din România. În vremuri ca acestea, comunitatea este cea mai importantă, iar spre bucuria noastră, oamenii au fost foarte receptivi și s-au alăturat în număr mare campaniei de donații. Le mulțumim celor care s-au alăturat inițiativei și credem că doar împreună putem trece cu bine de această perioadă dificilă care ne încearcă”, a scris Denisa Radu, inițiatorea proiectului Spitale Color, pe site-ul asociației.

Proiectul Spitale Color a prins ”culoare” în 2019, după ce Denisa Radu a petrecut mai bine de cinci ore pe holurile unei unități sanitare din România. Atunci Denisei i-a venit ideea să colaboreze cu mai mulți pictori care să își doneze tablourile pentru holurile pe care oamenii așteaptă de obicei ore bune, pentru a intra la un consult.

Într-un timp scurt au fost donate peste 500 de tablouri, proiectului i s-au alăturat 70 de pictori donatori, iar 17 spitale au beneficiat în urma acțiunii ONG-ului.

sursă: spitalecolor.ro

sursă foto: Facebook – Spitale Color.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax