Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Spitalul Județean Alba: activitatea centrului de evaluare medicală a pacienților COVID, sistată în perioada cu incidență redusă

Publicat

Reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Alba anunță că se sistează activitatea centrului dedicat evaluării medicale a pacienților diagnosticați cu COVID care se tratează la domiciliu sub observația medicului de familie. Motivul este scăderea numărului de cazuri, la nivel național și pe teritoriul județului Alba, dar și adresabilitatea scăzută din ultimele luni.

Potrivit sursei citate, în continuare, la SJU Alba Iulia, în Unitatea de Primiri Urgențe, în secția de Boli Infecțioase (prin internare) și, în funcție de gravitate, în secția de Anestezie și Terapie Intensivă, sunt diagnosticați, evaluați, investigați, îngrijiți și tratați pacienții cu COVID-19.

Citește și Personalul angajat la Spitalul din Aiud în perioada pandemiei va fi CONCEDIAT. Oamenii anunță proteste în curtea instituției

În funcție de evoluția numărului de cazuri (creșterea incidenței) și în situația în care va fi necesar activitatea centrului de evaluare medicală a pacienților diagnosticați cu noul coronavirus SARS-CoV-2 va fi reluată, potrivit sursei citate.

Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia ”a organizat un spațiu medical adecvat, care a funcționat separat de celelalte secții/specialități medicale în care ajungeau pacienții cu COVID-19 (exemple Unitatea de Primiri Urgențe, secția de Boli Infecțioase, Secția de Anestezie și Terapie Intensivă).

Centrul era dedicat evaluării medicale a pacienților cu COVID-19, care s-au tratat la domiciliu, sub observația medicilor de familie. Aici pacienții au putut beneficia de investigații medicale, în timpul evoluției bolii, după o programare prealabilă și cu respectarea măsurilor impuse pentru prevenirea răspândirii îmbolnăvirilor.

În continuare, la SJU Alba Iulia, activitatea pe zona de COVID-19 se desfășoară în condiții normale. Se prelevă probe pentru diagnosticarea bolii, sunt tratați pacienți și se efectuează investigații medicale de specialitate. Pacienții care prezintă simptomatologie specifică sunt încurajați să se adreseze spitalului sau medicilor de familie, în funcție de situație”, mai transmit reprezentanții unității medicale.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax