Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Stadionul „Soda”, preluat de Primăria Ocna Mureş, cu 35.000 de euro plus TVA. L-a câştigat la licitaţie, de la firma de insolvenţă a UPSOM

Publicat

Stadionul „Soda” din Ocna Mureş, construit în 1936 şi parte a platformei UPSOM a ajuns în proprietatea administraţiei locale. După ce firma de insolvenţă a companiei a încercat de mai multe ori să valorifice bunurile acesteia, în 20 ianuarie a fost adjudecată licitaţia pentru stadion, la preţul de 35.000 de euro plus TVA, aproape de trei ori mai mic faţă de cel cerut iniţial.

Stadionul are teren în suprafaţă de 45.000 mp, tribună, case de bilete, platformă betonată, împrejmuiri. Este preluat de Primăria Ocna Mureş, în urma unei licitaţii organizată la Cluj Napoca de către Casa de Insolvenţă Transilvania, care a acceptat oferta transmisă de administraţia locală anul trecut.

“Consider că este corect ca acest stadion să revină oraşului pentru că cetăţenii din Ocna Mureş au contribuit la construirea şi întreţinerea lui”, a spus primarul din Ocna Mureş, Silviu Vinţeler.

Stadionul are acum două terenuri de fotbal funcţionale, pe care joacă CSO, în Liga a IV-a, însă administraţia locală are planuri pentru reabilitarea şi modernizarea acestuia.

În această locaţie se află şi instalaţia de nocturnă originală, din 1936, montată în momentul amenajării stadionului de către proprietarul de atunci al uzinei de sodă, baronul baronul Solvay. Fostul combinat GHCL UPSOM SA Ocna Mureş, cel mai mare producător de sodă calcinată din România, a intrat în faliment, în noiembrie 2012.

Citeşte şi Consiliul Local Ocna Mureş vrea să cumpere blocul de nefamilişti de la UPSOM şi să-l transforme în locuinţe sociale

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax