Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Stăpânul unui câine din rasa amstaff care a mușcat o femeie din Alba Iulia și i-a ucis bichonul, trimis în judecată

Publicat

Un bărbat din Alba Iulia va fi judecat, la mai bine de patru ani după ce câinele său, un amstaff, a rupt lanțul în care era legat și a mușcat o femeie. 

Femeia a încercat să își protejeze câinele cu care era la plimbare, un bichon, dar acesta a fost ucis de amstaff. 

Dosarul în care stăpânul câinelui are calitatea de inculpat a trecut de stadiul de măsuri și excepții de cameră preliminară, în data de 7 septembrie 2023. 

În primă fază, dosarul a fost clasat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.

Alba24.ro a scris despre clasarea dosarului și a prezentat cazul în care femeia rămas cu mai multe cicatrici după atacul câinelui.

CITEȘTE ȘI: FOTO Procurorii din Alba Iulia au clasat cazul unei femei atacate de un câine scapat din lanț: I-a ucis bichon-ul și sfâșiat mâna

Stăpânul câinelui va fi judecat pentru infracțiunea de ”neluarea de către proprietarul câinelui sau deținătorului temporar al acestuia a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane”, se arată în motivarea instanței.

Din câte se pare câinele era legat în lanț, dar zgarda ar fi fost slabă sau animalul ar fi ieșit din ea. La un moment dat, în ziua de 20 septembrie 2019, acesta a ieșit din lanț, a rupt gardul și a ieșit pe stradă.

Ce a povestit femeia care a fost atacată de câine, reporterilor alba24.ro când dosarul a fost clasat

Din documentele anchetatorilor reiese că amstaff-ul era ținut în lanț și în cușcă, într-o curte din Alba Iulia. Zilnic cineva venea și îi aducea de mâncare câinelui.

Câinii din rasa amstaff sunt animale care au nevoie de multă atenție din partea stăpânilor.

În seara de 20 septembrie 2019, Mihaela a ieșit la plimbare cu bichonul. În apropierea unei treceri de pietoni a văzut amstaff-ul care nu părea a fi însoțit de către o persoană.

CITEȘTE ȘI: Femeie din Alba Iulia, atacată pe stradă de un câine periculos, care i-a ucis cățelul. Animalul este în continuare liber

Câinele a atacat-o pe femeie, iar aceasta, pentru a-și proteja bichonul, l-a luat în brațe. Amstafful a smuls câinele de talie mică din brațele femeii și l-a ucis.

Femeia a fost mușcată de brațul și umărul stâng, dar și de gambă.

Un bărbat a salvat-o pe femeie când a văzut ce se întâmplă și a început să lovească amstaff-ul cu pumnii și picioarele. Apoi, a oprit un SUV și a primit de la persoana din mașină o toporișcă cu care a lovit câinele, reușind să scape.

Au urcat în mașină și au sunat la 112, femeia fiind transportată la spital, se arată în ordonanța de clasare a dosarului.

Ce au reținut magistrații în stadiul de măsuri și excepții de cameră preliminară, din data de 7 septembrie

”În actul de sesizare s-a reţinut, în esenţă, că inculpatul, în calitate de proprietar al unui câine din rasa Amstaff, din culpă, nu a luat toate măsurile necesare pentru a evita ieșirea acestuia din curtea în care era ținut, în sensul că nu a verificat integritatea zgărzii cu care era legat și nu a consolidat gardul împrejmuitor, având drept consecință, în data de 20.09.2019, eliberarea acestuia, iar ulterior atacarea și mușcarea persoanei vătămate, aceasta suferind leziuni a căror gravitate a fost evaluată printr-un număr de 14 – 16 zile îngrijiri medicale, dar și un prejudiciu estetic grav și permanent”, se arată în motivarea instanței.

Câinele din rasa amstaff a fost la scurt timp de la atac, eutanasiat la cererea stăpânului. Acum dosarul se va judeca pe rolul Judecătoriei Alba Iulia.

sursă foto: arhiva alba24.ro, poze trimise de femeia atacată de amstaff, reporterilor alba24.ro.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax